שאלה קטנה

שאלה קטנה

אני נמצאת כרגע בעבודה שאמורה להיות זמנית, אבל דיי מרוצה ממנה - בעיקר מהאוירה והאקשן והאנשים במקום. יש לי עבודה שם כמעט כל הזמן, אבל לא עומס, ובכל זאת כל יום אני קמה קצת לפני 6, וחוזרת בסביבות 17:00 הביתה, והדבר היחיד שבא לי לעשות זה רק לישון. הבעיה היא שאני גם חוזרת עמוסת חוויות ומחשבות מכל יום ומאוד קשה לי להירגע ולנוח לפני ההירדמות, לפעמים אני חוזרת ובאמת ישנה איזה שעתיים, אבל אז הרבה יותר קשה לי לישון בלילה, ויוצא שאני ישנה אולי 5 שעות שזה לא מספיק לי... יש המלצות לדברים שאני יכולה לעשות כדיי לאזן קצת את המצב...? (אגב, שמתי לב שיש לי נטייה לוורקוהוליות..., או לפחות זה הרושם שנדמה לי שאני מתחילה לקבל...)

אם לחדד..

מאחר ואני רוצה ללכת לישון מיד כשאני חוזרת הביתה (ולפני זה הייתי מלאת אנרגיות), מה אפשר לעשות כדיי לא להכריח את עצמי להישאר ערה עד לשעה שבה אני זזה לישון (כדיי לישון רצוף וטוב)?

הממ...

אני עושה יוגה לפני שאני הולכת לישון, זה דיי מאזן ומרגיע אותי ועושה לי סוויץ' משאר היום...

keoser

New member
גישות שונות:

ההוליסטית: אני חושב שהגוף שלך מקבל את מה שהוא רוצה לקבל, בגלל מערכת האמונות שלך והגוף שלך, זה ישתפר עם הזמן אם תעבדי על מערכת האמונות שלך. הביולוגית: הגוף שלך עשה וואחד עבודה, והוא רוצה לנוח. תווסתי את השעון הביולוגי שלך מחדש לעבודה הזו, והגוף יתרגל בסופו של דבר. :) ההרסנית: קחי גלולות שינה :) אני הייתי עובד עם שניהם בו זמנית. בעצם, אני אעבוד על שניהם בו זמנית. :) תודה !!!!
:) (כמובן, הכל מראות עיניי והבנתי הנוכחית.. אולי אני טועה, תעשי מה שהכי טוב בשבילך
)

להכריח את עצמך ....

כל מה שתעשי כדי "להכריח" את עצמך יהיה בדיוק ההפך ממה שהגוף שלך רוצה באותו הרגע וזה לנוח, לנוח לא מחייב שינה את יכולה לעשות משהו שאת אוהבת שלא דורשת פעילות פיזית וזה כבר מנוחה... לפני שינה בשבילי המרגיע הלאומי זה אמבטיה חמה, כוס תה ירוק / מרגיע ובמיטה הרפיה/מדיטציה או רייקי.

kung fu

New member
הממממ אני אספר איך זה אצלי

אצלי גיליתי שזה אמונות שלי. אמונה שאם אני ישנה בצהרים אני לא יכולה ללכת לישון מוקדם. כל עוד החזקתי באמונה הזאת אז באמת אם ישנתי באמצע היום או בערב או לא משנה מתי שעה או שעתיים, אז לא יכולתי להירדם בלילה. מאד עשיתי כל מיני שינויים. בין היתר למדתי להרפות ולא לשלוט בשינה. כשאני הולכת לישון אני לא מנסה להירדם. אני פשוט מרפה. בנוסף גיליתי שאם עושים עבודה פנימית, או קוראים ספר, אפשר בקלות להירדם. בקיצור, היום הייתי יכולה גם לישון מחמש עש שבע בערב... וגם ללכת לישון שוב בעשר וחצי בלילה. אבל אני לא בוחרת לעשות כך כי סדר היום שלי שונה
מקווה שעזרתי?!

מוקדם עוד לומר.... ../images/Emo8.gif

גלולות שינה אני לא מתכוונת לקחת. החלטתי "לזרום" עם הגוף ולישון בכל זאת כשאני חוזרת, ואני באמת מנסה להרפות וגם שמה לי מוסיקה חלשה עכשיו לפני כשאני הולכת לישון ממש, ומנסה לחשוב לעצמי כמה המיטה נוחה ואז אני בדרך כלל נרדמת יחסית לא אחרי הרבה מדי זמן
(אלא אם כן איזה יתוש מרגיז מציק לי...) אבל הלילה האחרון למשל היה לי ממש מבולבל, מכל מיני מחשבות וארועים שעברו במהלך השבוע (וגם בגלל שבדיוק עזבתי את מקום העבודה הנוכחי, וזה היה קצת מוזר ואפילו טיפה עצוב), אז היתה לי לילה מעורפל ולא ברור, אני לא ממש יודעת מתי באמת ישנתי ומתי לא... ישנתי מוזר בקיצור אני מניחה שזאת סתם תקופה בעייתית בשינה שתעבור כשאני אתחיל להתאזן מבחינת מקום עבודה, כי כרגע יש הרבה שינויים וזה לפעמים קצת לחוסר שקט...

אה, יש עוד משהו...

כמעט כל לילה אני קמה באמצע לשרותים, ואז בדרך כלל כשאני חוזרת למיטה היא בדרך כלל חמה ולא נוחה... ולא נוח לי בשום מצב שכיבה - אני לא ממש יודעת מה לעשות עם זה, אז בדרך כלל אני קמה מהמיטה והולכת לאכול משהו קטן, כי שמתי לב שההתהפכות והמאבק בעצמי גורמים לי להיות עצבנית יותר, ואז נעשה לי חם יותר, וככה יותר קשה להירדם...

kung fu

New member
ברור. המאבק גורם לאי נוחות.

וכשאת חוזרת למיטה אחרי האוכל את מרגישה טוב יותר? המיטה נוחה יותר?

אמממ היא מתקררת קצת

ובכל מקרה עצם זה שאני קמה סופית מהמיטה מקל עליי יותר אחר כך להירדם... תודה לך על התגובות הנעימות

kung fu

New member
שמחה שאת לא מתכוונת לקחת

גלולות שינה
תמשיכי להרפות. את יכולה גם להתבונן בנשימה. זה יותר יעיל מאשר לחשוב. זה יגרום לך להירדם
תעדכני איך הולך.... וכנראה שזה גם קשור לתקופה

למעלה