שאלה קטנה...

gmaya

New member
שאלה קטנה...

שלום, אני שמחה שקיים פורום "חינוך לגיל הרך", בכלל לגדל ילד, לנסות להבין את התפתחותו החל מינקות ועד לבגרות - זאת ממש חוויה שלא הייתי רוצה לפספס... ובכן, שמי מאיה ואני בת 26, התחלתי מקצוע חדש ומעוניינת להתפתח בו ועל כן זקוקה לעזרתכם: הנני מדריכת שחיה ובימים אלו לומדת קורס פעוטות במים - בתנועה זורמת" העניין הוא שאני לא כ"כ מרוצה מהמעט שיעורים עיוניים שקיבלתי במהלך הקורס. הרצתה בפנינו פסיכולוגית קלינית בשם "שלומית מלר" על התפתחות הילד, ממש נגענו על קצה המזלג בנושא הכ"כ חשוב הזה. נגעה בתאורייה של פרוייד: שלב אוראלי/אנאלי/חביון וכו... מה שחסר לי זה דגשים ונגיעות בהתפתחויות הילד בנושאים שלהלן:
תהליך התפתחות הפסיכולוגית
תהליך התפתחות המוטורית
תהליך התפתחות הקשר
תהליך התפתחות הלמידה אשמח לקבל המלצות למקורות מידע מהימנים ואולי אף לרכוש ספר מעניין שנוגע בנקודות הללו ויאיר את עיני בשלב זה של חיי ואולי גם בעתיד. שלכם מאיה

צימעס

New member
שאלה בכלל לא קטנה

אני לא יכולה לעזור עם שמות ספרים, אבל
על הנכונות שלך ללמוד בעצמך מה שחשוב לך, מקצועית ולא מופיע בתכנית הלימודים! אני מניחה שיש סיפרי לימוד בכל הנושאים שציינת, נסי בסיפריה של האוניברסיטה/מחלקה לחינוך/פסיכולוגיה הקרובים אליך. עוד מחשבה - את יכולה לשאול גם בפורום ריפוי ועיסוק. ואחרון - למידע מינימלי, אולי יעזרו לך ספרים שמופנים להורים - דוגמת "התינוק והילד" (פנלופה ליץ').

אפרתש

New member
עצה

תבקרי בספריה של אחת האוניבסיטאות. מהנסיון שלי, הספרניות מאד אוהבות לעזור למי שמגלה ענין. וגם אם לא - את יכולה בלהתחיל בלטייל לאורף מדפי הספרים של החוג לפסיכולוגיה. תדפדפי, תתרשמי. לקנות ספרים זה יקר. ואני מסכימה איתך בהחלט - יש דברים שהרבה יותר חשוב ללמוד כשהולכים ללמד ילד לשחות, מאשר התאוריות של פרויד.

למעלה