שאלה קטנה

the crazy m

New member
שאלה קטנה

ערב טוב! זאת הפעם הראשונה שלי בפורום ואחרי סיור ארוך בפורום גיליתי שרוב המידע שיש למשתתפי הפורום הוא מסקרים מאמרים ומחקרים שלא מהארץ. השאלה שלי היא אם יש למישהו חומר על חברות ותאגידים ישראלים?

tookmy

New member
יש הרבה חברות ותאגידים ישראליים

יותר קשה למצוא עליהם חומר כתוב כי לא כותבים, בגלל הקשר בין הון לשילטון והעיתונות מעלימה עין מהרבה דברים. באתר הקודם של אנדימדיה , למשל, היה חומר על תנובה, אבל עכשיו אני לא יודעת אם זה יהיה באתר החדש והוא עדיין לא לגמרי ברשת, רק חלקית. בעיקר כדאי להתחיל ללמוד בין השורות במדורי הכלכלה והחברה ואפשר להבין ולהסיק הרבה מסקנות גם לבד.בכל מקרה, למרות שיש חברות בארץ, הרבה מהחברות העולמיות שולטות ומנהלות גם כאן את העניינים, לך לקניון הקרוב למקום מגוריך תיכנס לרשת ותחשוב אם היא ישראלית. מקדונלד'ס? טויס אר אס? זארה? אייס קנה ובנה? נראה לי שהבנת את הכוונה.

יש גם כתבה

די טובה של אורנה קזין - גלובליזציה כחול לבן נדמה לי - בעתיד (כשיהיה לי זמן) אשים אותה בבדידות. בינתיים - מומלץ ללכת לאתר של קו לעובד - שלפחות עושים ניטור לגבי חברות שלא עומדות בהסכמים עם עובדים או פוגעים בהם בדרך אחרת. חברות ישראליות "ידועות לשמצה" בתחום הסביבתי: החברה של סטף ורטהיימר בצפון - ישכר - מזהם במתכות כבדות את מי התהום של הצפון. מפעלי הברום - מייצרים כ 20 אחוז מהמתיל ברומיד העולמי. היות ומתיל ברומיד נחשב כמוחלל של 15 אחוז מהחור באוזון , 3 אחוז מהחור שייכים לישראל. חברת קוקה קולה ויפאורה תבורי - עיקבו את חוק הפקדון , ולבסוף הצליחו לגזום אותו כך שיכיל רק בקבוקים מתחת לליטר וחצי חברת דרך ארץ - שבנתה (בסיוע המדינה) את כביש 6. - המפרברת הראשית של המדינה בעתיד. חברות בניה שונות - שוקדות על פרבור ברגעים אלו ממש. עין גדי - יושבים על המעיין ומייבישם אותו. קוקה קולה - בצעה הרס מאסיבי של חוף ניצנים לצורך הפסטיבל שלה. טמבור - המייבאת העיקרית של ציאניד לארץ, ואחראית אולי בעקיפין לזיהום מי תהום. התעשיה הצבאית - זיהום מי תהום ברמת השרון , זיהום מית תהום במימיסים אורגניים ברמת גן. בנק הפועלים- הממן הראשי של חוצה ישראל. אגד , איגוד המשאיות והמובילים, ודן - עיקבו במשך שנים את פיתוח הרכבת בארץ חברות בניה ומלנואות שונות - בניית המרינות ו"דירות הנופש" באשקלון , חיפה, סי אנס סן, מרינת הרצליה ועוד ועוד. חוות הדגים - פגיעה אפשרית באלמוגים באילת בקיצור - אם אתה קצת מרים את המכסה אתה מתחיל לראות הרבה ג'יפה.

the crazy m

New member
בדיוק מה שאני מחפשת - ג'יפה!

אני מעונינת לעשות עבודת גמר בנושא, וקניונים פחות עוזרים לי- גם בגלל שרוב החברות הן אמריקאיות שהשתלטו על פלח שוק ישראלי וגם בגלל שאני מקבלת עצבים תוך 5 דק' לערך. לעומת זאת עוד פרטים שידועים לך על חברות ישראליות - קסטרו, תנובה, ג.יפית, ארומה, סלקום (אנטנות) וכול שאר החברות הנחשבות כמותג בפני הציבור יכול לעזור לי מאוד. ואני ישמח לעזרה. תודה רבה אני רצה לאיזה מסוף כלכלה!

xena2305

New member
אני יודע שחלק גדול מהייצור של קסטרו

מתבצע בסין אבל אין לי מושג איפה אפשר למצוא אישור לזה, אם תצליחי אז אולי זה יעזור לך.

tookmy

New member
הנה כתבה על

תנובה. מעכשיו. אמנם אפילו לא מגרד את קצה הקרחון של הנזקים של תעשיית הבשר והחלב לסביבה, רק מראה זלזול בצרכנים , אבל גם זה הרבה, לדעתי.

xena2305

New member
חשבתי שהחרדים דאגו להוציא את

בקבוקי ה1.5 ליטר מחוץ לחוק הפיקדון,מה איכפת לקוקה קולה מהחוק הזה? חוצמזה גם בנהריה הרסו את החוף עם פרוייקט של סי אנד סן.

pazro

New member
נכון הח"כים החרדים שינו את הצעת

החוק. אבל הם עשו זאות בעידוד רב של חברות המשקאות. הסיבה היא שע"פ מחקרים שנעשו בחו"ל ברגע המחילים את חוק הפיקדון על בקבוקי משקה מחירם יורד.

טעות נפוצה

מי ש"שיכנע" את חברי הכנסת החרדים (אני לא יודע באילו אמצעים), היו חברת יפאורה תבורי וחברת קוקה קולה. מה אפכת להן? חוק הפקדון מטיל את המחיר של האריזה של המשקה על היצרן או הצרכן של המשקה - במקום שהנטל יפול על החברה ועל הדורות הבאים, היצרן או הצרכן צריכים לשלם על הטיפול. חוק הפקדון מאפשר לצרכן להחזיר את הבקבוק ליצרן, ולקבל חזרה כסף. בתורו היצרן יכול לזרוק את הבקבוק (וכך להפסיד כסף ) או לדאוג שימחזרו אותו , או הכי טוב, להכניס אותו למעגל של שימוש חוזר (עם מפעלי שטיפה מתאימים אפשר להשתמש בבקבוקי פלסטיק 50 פעם). עם היצרן יעלה את מחיר המשקה כדי לכסות את העלויות, פרוש הדבר מחיר גובה יותר- ולכן פחות קונים. אם לא, היצרן ישא את נטל הטיפול במיכלים בעצמו (כמו שצריך להיות - שכן הוא יצר את הבעיה מלכתחילה) מובן שדבר זה פרושו הגדלת ההוצאות של קוקה קולה - לפחות לטווח הקצר - בשל הצורך להקים מפעל שטיפה לבקבוקים. דבר זה היה מאוד לא נוח לה, ולכן דאגה לעק את החוק ולבסוף לסרס אותו.

the crazy m

New member
זה חדש???

אני בכלל לא ידעתי על השינוי הזה בחוק (כניראה שגם חצי מתושבי ת"א שעדיין שולחים למיחזור). איפה ניכנסת התשובה של משרד איכות הסביבה או כל הירוקים בכלל? ומה קורה בעולם כהשוואה? בארה"ב ממחזרים הכל? או שזה שוב סימפטום ישראלי של "על הזיין שלי אני חיי ועושה כסף היום אז שישרף העולם מחר"?

מודה לך על הרשימה

חשוב שיהיה מידע כזה, ושאנשים ידעו. אני ממליץ למי שמוכן להפיץ את הרשימה הזו בדואר, למי שמוכן לשמוע

למעלה