שאלה קטנה . . .

afiksambol

New member
שאלה קטנה . . .

בוקר טוב לכולם, אני אורח מפורומים קרובים, כאן בפרדס, ורציתי לקבל טיפים מקצועיים לגבי מצלמה מסויימת שאני שוקל לרכוש. מדובר במצלמה דיגיטלית של SANYO מדגם VPC-S1. אם מישהו מכיר / רכש את המצלמה, אודה לכם אם תוכלו לתת לי מידע האם כדאי לי לרכוש אותה או שעלי "לברוח ממנה" כמו שהוגדרו חלק מהמצלמות... בתודה מראש, אפיק.

afiksambol

New member
דרישות .vs תקציב

אני מחפש מצלמה דיגיטלית, שתהיה בעלת זום אופטי וגם דיגטלי, מסך אחורי וגם עינית רגילה, לפחות 3 מגה-פיקסל, ושתעבוד על בסיס כרטיסי SD או MMC (כרטיסים שמתאימים גם לפאלם, מה שמונע אוסף כרטיסים כפול...). לגבי התקציב : במקור דובר על 1000-1500 ש"ח, אבל הובהר לי שזה לא ממש ריאלי, אז ההגדרה החדשה הפכה להיות "משהו שלא יכאיב לכיס יותר מדי" (כמובן שאם ניתן לשמור על התקציב המקורי זה בכלל יהיה נהדר). שוב תודה. <אפיק.>

כדי לחוות דיעה רצוי לצרף קישור 'חם'

למאפייני המצלמה. גם לפוג'י דגמים זולים ולא רעים,כרטיסים - תבדוק שם. ראה במנוע זאפ דוגמאות www.zap.co.il בשבוע האחרון דיפדפתי באחד המיכרזים ונדהמתי מירידת המחירים החדה של כמה דגמים,אפילו מתחת ל1000,מחיר קבוע במכירה פומבית,מצלמה חדשה ולא מחודשת,דגמים שנמכרו מעל 2000 ש"ח, לדעתי שווה לחפש עוד ולבוא עם עוד שמות. נסה גם בפורום גדג'טס,או צילום אחרים-אולי תמצא בעלים של כזו. באתר www.dpreview.com בערך Cameras חפש את הדגם ושם לעמוד חוו"ד משתמשים- זה לדעתי העמוד החשוב ביותר לאחר ההחלטה ןבטרם הכרעה.

ted

New member
לפי המיפרט - נראית אחלה, אבל סאניו

בינתיים לא שחקנית רצינית במגרש המצלמות הדיגיטליות. כדאי לשקול לדעתי חברה שנמצאת שם זמן רב - כמו ניקון, קנון, פוג'י, אולימפוס, סוני וכ"ו. החברות הותיקות כבר עברו את מחלות הילדות, מה שאי אפשר לומר בבטחון על סאניו.

חדשות לTED

מי מייצר תחת רישיון OEM את המצלמות הפשוטות של ניקון COOLPIX? נכון SANYO מקור - תום הוגן.

ted

New member
ונניח שאתה צודק, מה זה אומר?

האם זה אומר שהמצלמה שלהם טובה כמו או יותר מהקולפיקס? ואם הם כאלו תותחים, למה אין להם ליין של מצלמות משל עצמם? ניקון בעיקרון מתכננים להעביר את יצור מצלמות הקולפיקס שלהם ליצרן הגדול בטאייוואן שמייצר להרבה חברות אחרות, אבל היצרן הזה עצמו לא מכניס מצלמות לשוק. חלק מהסוד של המצלמה זה הרכיב המיתכנת - הלב של מערכת ההפעלה שלה - את זה כל יצרן מפתח לבד ונותן לקבלן המשנה שלו להרכבה במצלמה. העדשות הן של ניקון. החיישן? מי יודע. רק לאחרונה ניקון התחילו לייצר חיישנים בעצמם. אני יודע על עיסקה עם סוני לגבי חיישנים לניקון, אולי הם קנו גם אצל אחרים. אז מה נשאר? המסך? הגוף של המצלמה? בכלל, גם אצל קנון ואחרים - המצלמות הן שעטנז ותערובת של חלקים של יצרנים שונים. כל זה עדיין לא פוסל או ממליץ לקנות את המצלמה של סאניו. קבלן משנה בדרך כלל מייצר בלבד, ללא הבנת החומר הנקרא. המלצתי על מידת הזהירות - לרוץ עם BRAND מוכר שלוקחים אחריות על המצלמה שלו, ודי לחכימא...

למעלה