שאלה קטנה...

qwqwq

New member
שאלה קטנה...

מתי מגיע הרגע שבו אני צריך ללחוץ על הגז אחרי שאני משחרר את הקלאץ'?? כשה אני מרגיש את הרעידות האלה - או רק כשה הקלאץ' לגמרי בחוץ??

adia

New member
בהעברות הילוכים תמיד

הקלאץ מקדים את הדלק!!למעט בהתחלת נסיעה שאז מבצעים את הפעולה יחדיו.(פעולת מספריים) בהצלחה אגב,אתה לומד על דיזל או בנזין?

qwqwq

New member
כן, את זה אני יודע

שתמיד הקלאץ' קודם - השאלה היא מתי מגיע הרגע שבו צריך ללחוץ על הגז אחרי שאני משחרר את הקלאץ'?? צריך להתחיל ללחוץ על הגז כשה אני מרגיש את הרעידות האלה או שברגע שהקלאץ' לגמרי בחוץ (כשה כולו בחוץ) ואני לומד על דיזל...

qwqwq

New member
אם אני לא טועה

אז זה הרעידות האלה שאני מדבר עליהם - האוטו מתחיל לרעוד בנקודת החיכוך... לא?

adia

New member
נכון,זאת הנקודה שבה שתי "הצלחות"

של הקלאץ נפגשות,וזה למעשה גורם לרכב להתחיל לנסוע. תדמיין ש"הצלחות" האלו הם השרשרת של האופניים,כלומר כל זמן שתעשה פדלים ואין שרשרת-אתה יכול לעשות פדאלים עד מחר בבוקר..
ואם יש שרשרת אזי האופניים יסעו קדימה. לכן עד לאותה נקודת חיכוך אין משמעות לדלק! אם כן תתן הרבה דלק לפני הקלאץ ייגרם מה שנקרא בלשון החב'רה-חאראקה! אתה הבנת את זה מר ברוך??

qwqwq

New member
מר ברוך? ../images/Emo12.gif

טוב אז אם הבנתי נכון ברגע שאני מרגיש את הרעידות (נקודת חיכוך) אני כבר יכול ללחוץ על הגז... תודה לך על העזרה!!

anava1

New member
אז מה עושים

בזינוק בעליה? כי צריך יותר גז, אבל בשניה הזאת לפני שלוחצים גז האוטו לפעמים מתדרדר למטה..

adia

New member
ראשית כל-פסיכולוגיה...

כי מהיום תגיד:התחלת נסיעה בעליה!!! אין שום הבדל מהותי בין התחלת נסיעה בירידה,בעליה,ובמישור. ההבדל הוא פסיכולוגי!!

anava1

New member
אז מה עושים

בזינוק בעליה? כי צריך יותר גז, אבל בשניה הזאת לפני שלוחצים גז האוטו לפעמים מתדרדר למטה..

mc bige

New member
מגיעים לנקודת החיכוך

מעליןם ממש טיפה את הקלאץ', עד שמוט ההילוכיןם מתחיל לרעוד כמו משוגע, אז קצת לפני שהמוט משתגע, זה נקרא נקודת החיכוך, ואז אם אתה מוריד את הרגל מהברקס, האוטו עומד במקום, ולא מדרדר אחורה.., ואז לוחצים על הגז ונוסעים

פרטנר

New member
אז ככה..

תעלה את הקלאץ' ... עוד קצת, עוד טיפה... עוד טיפה.. הנה תיכף... עוד קצת קצת.. וזהו ! עכשיו תן דלק!... תן עוד! .. אה!!! איזה יופי!! חסכתי לך עכשיו לפחות 5 שעורים!!

למעלה