שאלה קטנה:

Hwoarang

New member
שאלה קטנה:

שהמורה רוצה להדגים תרגיל..אתם מתנדבים שהוא ידגים עליכם או ישר בורחים הצידה?? ועוד משו - יש צחוקים בשיעור שלכם?

ethanguy

New member
יש צחוקים

אבל בטח שלא מלא. ואצלנו לא מתנדבים - המורה בוחר על מי להדגים - פעם ברחתי תמיד כי פחדתי לחתוף מכות אבל עכשיו אני בשמחה עוזר בהדגמות חחח

Morters

New member
צחוקים? בשיעור?

אצלנו המורה (אבי) אפילו לא נותן לדבר, ומי שמדבר יוצא לעונשים של מתיחות וכאלה..

john woo

New member
אין מצב שהמורה לא מדגים עליי

ואם קורה בפעמים נדירות שהוא לא מדגים עליי, אני מבקש ממנו בצד (בזמן שהאחרים התחילו להתאמן) שידגים עליי שוב. ככה אני מבין הכי טוב "למה התכוון המשורר".

נוספרטו

New member
חחחח

ברור שיש צחוקים, לדעתי אם לא היה צחוקים בכלל לא היה כיף בשיעור ותמיד צריך להזכיר לעצמנו שאנחנו בכל זאת אנושיים ולא באנו רק כדי להתאמן אלא גם בשביל החבר'ה. ותקראו לי מזוכיסט, אבל אני כל הזמן מתנדב שיעשו עלי תרגילים, גם כי זה כיף ומחזק אותך, אלא גם תוך כדי מאתה מבין הרבה משמעויות שיש לתרגיל שאי אפשר לראות מהצד, וגם זה נותן לגוף הזדמנות להיות במצבים לא נוחים וללמוד איך לצאת מהם.

כן ../images/Emo67.gif וכן ../images/Emo6.gif

האמת, כשצריכים מישהו גדול להדגמה... אז זה לא אני, אבל חלק גדול מהפעמים מדגימים עלי. למשל היום, גיא ניסה עלי אחד התרגילים ואח"כ אמר לי: "אתה תיכף מסתובב, אז אני אדגים על מישהו גדול, שלא יספיק!" הוא הדגים על יוסי
צחוקים? אצלנו??? כל הזמן
אנחנו מאמינים שהשיעור צריך להיות FUN. והכל - במידה.

nitzano

New member
כשאתה התלמיד היחיד במי יבחר ?

יש יתרון עצום בלחטוף מכות מהמורה ,אפשר ללמוד מזה המון . צריך להרגיש בשביל להבין .

NomadSoul

New member
גם וגם

בשיעורי נינג'יטסו המורה תמיד בוחר על מי להדגים. לא קרה שמישהו סירב. לרוב הוא מדגים אותו תרגיל על שני אנשים, כך שמי שהדגים ראשון יוכל גם לראות מהצד. וצחוקים יש כל הזמן, במיוחד מצד המדריך - הוא כל הזמן מוסיף Sound Effects (וזה מדבק
) בשיעורי קראטה המורה בד"כ מדגים על התלמיד הבכיר, וצחוקים יש פחות - לא כי אסור, פשוט זה האופי של האנשים בקבוצה בזמן השיעור (אבל בערך פעם בחודש אנחנו יוצאים לשתות אחרי השיעור - עם המורה - ואז יש צחוקים
)

elflife

New member
כמורה :)

יש מספר אנשים שאני מדגימה אליהם , למממרוות שהרבה רוצים בכך - פשוט אין לי זמן לכככוכוולם :) ובהחלט יש צחוקים - למעשה "חובה" צחוקים בשיעור אם לא צוחקים = לא נהנים= מה התאם לעשות משהוא שלא נהנים בו:) ( צחוקים עד גבול ההיגיון)

אצלנו במשולבת......../images/Emo9.gif

1. המאמן בדרך כלל לוקח להדגמות את החגורות הכי גבוהות באותו השיעור, ולפעמים שהוא צריך להדגים תרגיל שהוא זקוק לו משהו גבוה הוא לוקח גבוהה, משהו שמן.. אז משהו שמן.... תלוי בנסיבות...ותלוי מה הוא רוצה להעביר אלינו... 2. צחוקים יש חופשי... בעיקר בקבוצה של המבוגרים!!, זה חובה באימונים!, וזה חלק מההנאה ביחוד שמדובר באנשים בוגרים שבאים גם בשביל הכיף ולהנות..., אבל גם יודעים טוב מאוד מתי צריך לשתוק.. ולעבוד כמו שצריך... יניב

Dragon Roar

New member
שאני התאמנתי לפני שנה בבית הספר...

אצל מורה שהוא גם מלמד אומנות לחימה אז היו צחוקים במידה. אני זוכר שצחקנו מלא ופעם מישהו הפליץ והיו צחוקים. אבל מי שצחק יותר מדי או הפריע היה צריך לעמוד וכולם היו נותנים לו מכות (לא חזק). היה נחמד אבל לא היה ביקוש אז אין כבר

Hwoarang

New member
אזה אהבל אני

זה כבר קבוע שמדגימים עליי ועובדה שלא מפריע לי.. יש תמיד מלא צחוקים אבל זה בכלל לא מפריע לשיעור

hajy

New member
אז ככה........

קודם כל אין מתנדבים אצלנו להדגמות כי המורה בוחר וחוץ מזה גם אם מישהו ירצה לברוח הוא לא יכול כי אנחנו רק קבוצה של 3 אנשים בחדר די קטן... בקשר לצחוקים, יש אצלנו, והרבה! חבר שלי פשוט לא מפסיק לעשות שטויות ומה לעשות... קשה לשלוט על זה.... לפעמים זה אפילו ממש מעצבן כשיש עבודה בזוגות ואני עובד איתו

hajy

New member
אני ב.........

אני בסאן דא אצל ברוך סגל (ראשון לציון)......... איפה אתה?

Wing Chan

New member
אנערף..

צחוקים יש לרוב לפני האימון, שכול אחד קצת בועט בעצמו ומותח קצת לפני שמתחיל האימון..אז גם מדברים וזה, ורצים כמה צחוקים בדרך כלל. =) באמצע האימון בקושי מדברים...חוץ מדברים שקשורים לאימון עצמו\עבודה לבד\עבודה בזוגות באימון לא ממש מדברים. לא נהוג לדבר..הצחוקים הולכים לפני ואחרי האימון כשיושבים אחרכך רוב הקבוצה ומתליפים בגדים והכול.. מתנדב להדגמות? אין מתנדב... בדר"כ סיפו בוחר את הכי מתקדם באותה קבוצה, כדי שהתרגיל ייצא טוב, או את מי שהכי קרוב אליו באותו רגע. אנשים לא ממש "מתנדבים". המורה בוחר.

flecktor

New member
תלוי בסיגנון

אם אתה רוצה לפתח רוח התנדבות ולהסביר שהיא דבר יביא אחריו בום, אז תדאג להעניש כאשר אתה רוצה שיתנדבו. אם אתה רוצה להעביר רעיון טכני בלבד ולהקציו כדי להסביר , תבחר בהתאם... אותו הדבר לצחוקים, רמת המשמעת שמתאימה לקורס, ככל שתרצה משמעת גבוה יותר תדרוש קשב גבוה יותר , ואפילו תדרוש בצורת העמידה/ישיבה בזמן קשב תלוי בדרך שאתה הולך בה, שהיא היא הדרך שאתה מתווה לתלמידים ללכת בה. הלימוד אינו עומד רק על הסברים ,אלא על דוגמא אישית שצריכה להראות גם אצל התלמידים אחד על השני.

אמממ....

תקשיב אחי, אני לומד אצל ירון בניימיני. שהוא אלוף עולם לשנת 1997 בקונג פו...הוא לא כל שיעור מלמד אבל יש סנסאים שמלמדים. המאסטר מראה תרגילים וזה כבר דיי מסוכן(למרות שהוא יודע ביוק מה ההוא עושה) ומתי שהסנסאים מדגימים אז הם מראים את זה ב..יותר רכות... אני חטפתי כמה תקיפות טובות מהמאסטר ואני חייב להגיד שגם לומדים כשאתה רואה איך זה עליך אז אתה יודע איך אתה צריך ללתת יותר טוב!!! פשוט, לא לברוח!!!

למעלה