לא שאלת על אירופה, אבל אני אענה...
לרוב המדינות באירופה, ובכלל זה כמעט כל המדינות שישראלים מרבים לנסוע אליהן, לבעלי דרכון ישראלי אין צורך בויזה, אבל יש הגבלה של הזמן שאפשר לשהות במדינה או מדינות בלי ויזה (כלומר, אם רוצים לשהות יותר זמן כן צריך ויזה). נתחיל מזה שב-15 המדינות החתומות על הסכם שנגן (שבמעבר ביניהן אין ביקורת גבולות), שהן: אוסטריה, איטליה, איסלנד, בלגיה, גרמניה, דנמרק, הולנד, יוון, לוקסמבורג, נורבגיה, ספרד, פורטוגל, פינלנד, צרפת, ושבדיה (וכמו כן אנדורה, מונקו, סן-מרינו והותיקן) - השהות ללא ויזה מוגבלת ל-90 ימים (לא רצופים) בתוך תקופה של חצי שנה. ביתר המדינות שאין בהן צורך בויזה לשהיה קצרה, השהות בד"כ מוגבלת ל-3 חודשים בכל מדינה (בבריטניה 6 חודשים אם אינני טועה). מדינות נוספות שאין צורך בויזה לשהיה קצרה: בריטניה, אירלנד, שוייץ, ליכטנשטיין, מלטה, קפריסין, פולין, צ'כיה, סלובקיה, הונגריה, סלובניה, קרואטיה, בולגריה, תורכיה. יש צורך בויזה ל: רומניה, סרביה ומונטנגרו, בוסניה-הרצגובינה, מקדוניה. אני לא בטוח מה המצב כיום לגבי אלבניה ו-3 המדינות הבלטיות - ליטא, לטביה ואסטוניה. בכל יתר מדינות ברה"מ לשעבר יש צורך בויזה, ובחלקן לא קל ולא זול להשיג אותה. ברוסיה, למשל, יש צורך באישור מסוכן נסיעות שהזמנת לינה בכל הלילות שתהיה במדינה, או "הזמנה" של אזרח רוסי שתשהה אצלו (יש אזרחים רוסים שעושים מזה ביזנס...). נדמה לי שזה אותו דבר באוקראינה ובלרוס. ממש אין לי מושג איך משיגים ויזה למולדובה, ארמניה, גרוזיה ואזרבייג'ן, אבל קרוב לוודאי שצריך. עדיין לא פגשתי מישהו שהתענין בנסיעה למדינות האלה... האם יש איזו מדינה ששכחתי? יצא לי שיש 48 מדינות באירופה, כלומר שיש עוד 29 שלא ביקרתי בהן...