שאלה קטנה...

zman188

New member
האם יש הבדל בגישה שלהם ובדרישות

למי שבא עם דרכון לא ישראלי, או שכל תייר צריך ויזה? העניין שלי הוא באוסטרליה וניו-זילנד

איזה דרכון יש לך../images/Emo35.gif

לבריטים אין שם בעיה. למיטב ידיעתי - גם מקבלים אישור עבודה, אבל נדמה לי שרוצים או רצו לשנות את זה.

orlyshka

New member
ויזה לאוסטרליה

אין מצב עכשיו לקבל ויזה מעל לחצי שנה, וגם את זה הם נותנים בקושי, כמו שאמרו פה לפני, אתה צריך לגרום להם להאמין שאתה לא הולך להגר לשם, אם באמצעות אישור שאתה סטודנט בחופשה, אישור שאתה עובד, בקיצור כל דבר שמקשר אותך לכאן. אם נותנים לך ויזה לחצי שנה לאוסטרליה אתה יכול לשחק עם זה: מהרגע שאתה נוחת באוסטרליה מתחילה החצי שנה לרדת, אבל אתה יכול אחרי חודשיים של חוף (אם נגיד תתחיל מקיירנס) לעשות גיחה לניו זילנד, ואז לחזור למדבר של אוסטרליה, וראה זה פלא, שוב יש לך חצי שנה! הכביכול הארכות האלה תקפות עד שנגמר התוקף בו אתה יכול להשתמש בויזה, שזה הרבה חודשים.לגבי ההפליות הכואבות: לאירופים לא עושים בעיות עם ויזה לאוסטרליה, ואפילו נותנים להם רשיון עבודה, ובטח ובטח שלא לאנגלים, שאם יש לך דרכון אנגלי אתה יכול גם לקבל ויזה לשנתיים (עם רשיון לעבוד כמובן....) מה לעשות, צריך גם לדעת איפה להיוולד...

N name

New member
שאלה קטנה...

שבת שלום, שמי יואב. איך שהבנתי מאנשי הפורום שיש זמן מוגבל עד 90 לשהות במדינה זרה... השאלה שלי, אם אני מתכנן לטוס לדרום אמריקה\הודו בתכנון של חצי שנה ואין לי סיבה מיוחדת חוץ מ.... לעשות חיים. אז איך בדיוק מסדרים את העניין? מצטער אם השאלה שלי טיפה גרועה, פשוט אני ממש לא מבין בעניינים הללו...

Eldad H

New member
אוסטרליה וניו-זילנד

בניו-זילנד כל האזרחויות מקבלות ויזה ל3 חודשים בשדה התעופה (שניתן להאריך אח"כ), להוציא בריטניה (מקבלים ל6 חודשים) ואוסטרליה (לא מוגבל). לאוסטרליה יש כל מיני סוגי ויזות, יש 12 אזרחויות שיכולות לקבל וויזת עבודה לשנה כמו שלי הייתה. רוב האזרחויות הזרות יכולות לקבל את הוויזה בשגרירות אוסטרליה בתל-אביב (אזרחי גרמניה מוציאים בבון). עוד פרטים באתר משרד ההגירה האוסטרלי.

Eldad H

New member
בכל מדינה זמן הוויזה שונה

בדוק עם שגרירויות המדינות שאליהן אתה טס, אם חברים מהפורום כאן לא יוכלו לתת לך את המידע.

syair

New member
ויזה להודו

ויזה להודו שמוצאים בשגרירות בת"א, טובה ל-6 חודשים (נדמה לי שזה בימים, וזה 180 יום) מיום הוצאתה בשגרירות, כלומר אם הוצאת אותה שבוע לפני הנסיעה יהיה לך כמעט חצי שנה להיות בהודו. ואם תהיה בהודו, ותרצה להיות יותר מחצי שנה, הפתרון הוא לצאת לנפאל לדוגמא, לבלות שם איזה שבועיים שלושה, ואז להוציא עוד ויזה, שוב לחצי שנה להודו.

DiscoCat

New member
מישהו יודע שעות עבודה שלהם? ../images/Emo163.gif

בשגרירות בארץ?
Disco

Yo-man

New member
אין ויזה ל"דרום אמריקה"

כל מדינה שם עומדת בפני עצמה, ולרוב לא תשאר 3 חודשים במדינה אחת, ואם כן, תוכל לעבור די בקלות ובעלות נמוכה למדינה אחרת ולחזור. לגבי הודו כבר קיבלת תשובה.

מריושי

New member
אני

כתבתי את ההודעה על 90 יום וכמו שכתבתי שם זה תלוי לאיזו מדינה אתה מגיע כמו שנכתב באמת הודו נותנת ויזה לחצי שנה (ואין אפשרות להאריך ויזה בתוך הודו, חייבסים לצאת, לעשות ויזה חדשה ולחזור) רובהמדינות מגבילות שהות רצופה ל 90 יום, מה שאומר שתמיד אפשר לצאת לעשות ויזה חדשה ולהכנס חזרה. ומה שנכון שהזכירו קודם אפילו שאתה עושה טיול "בשנטי שנטי" קשה להשאר כלכך הרבה באותה מדינה

nitsansh

New member
לא שאלת על אירופה, אבל אני אענה...

לרוב המדינות באירופה, ובכלל זה כמעט כל המדינות שישראלים מרבים לנסוע אליהן, לבעלי דרכון ישראלי אין צורך בויזה, אבל יש הגבלה של הזמן שאפשר לשהות במדינה או מדינות בלי ויזה (כלומר, אם רוצים לשהות יותר זמן כן צריך ויזה). נתחיל מזה שב-15 המדינות החתומות על הסכם שנגן (שבמעבר ביניהן אין ביקורת גבולות), שהן: אוסטריה, איטליה, איסלנד, בלגיה, גרמניה, דנמרק, הולנד, יוון, לוקסמבורג, נורבגיה, ספרד, פורטוגל, פינלנד, צרפת, ושבדיה (וכמו כן אנדורה, מונקו, סן-מרינו והותיקן) - השהות ללא ויזה מוגבלת ל-90 ימים (לא רצופים) בתוך תקופה של חצי שנה. ביתר המדינות שאין בהן צורך בויזה לשהיה קצרה, השהות בד"כ מוגבלת ל-3 חודשים בכל מדינה (בבריטניה 6 חודשים אם אינני טועה). מדינות נוספות שאין צורך בויזה לשהיה קצרה: בריטניה, אירלנד, שוייץ, ליכטנשטיין, מלטה, קפריסין, פולין, צ'כיה, סלובקיה, הונגריה, סלובניה, קרואטיה, בולגריה, תורכיה. יש צורך בויזה ל: רומניה, סרביה ומונטנגרו, בוסניה-הרצגובינה, מקדוניה. אני לא בטוח מה המצב כיום לגבי אלבניה ו-3 המדינות הבלטיות - ליטא, לטביה ואסטוניה. בכל יתר מדינות ברה"מ לשעבר יש צורך בויזה, ובחלקן לא קל ולא זול להשיג אותה. ברוסיה, למשל, יש צורך באישור מסוכן נסיעות שהזמנת לינה בכל הלילות שתהיה במדינה, או "הזמנה" של אזרח רוסי שתשהה אצלו (יש אזרחים רוסים שעושים מזה ביזנס...). נדמה לי שזה אותו דבר באוקראינה ובלרוס. ממש אין לי מושג איך משיגים ויזה למולדובה, ארמניה, גרוזיה ואזרבייג'ן, אבל קרוב לוודאי שצריך. עדיין לא פגשתי מישהו שהתענין בנסיעה למדינות האלה... האם יש איזו מדינה ששכחתי? יצא לי שיש 48 מדינות באירופה, כלומר שיש עוד 29 שלא ביקרתי בהן...

syair

New member
ויזות

אין צורף בויזה למדינות הבלטיות, קרי אסטוניה, ליטא ולטביה. תוקף האשרה שמקבלים בכניסה היא בין 30 ל-90 יום לבעלי דרכון ישראלי. לאלבניה אם אני לא טועה, עדיין צריך ויזה, שניתן לקבלה בגבול.

syair

New member
לפי מה שקראתי בכמה אתרים

זו לא בדיוק ויזה אלא תשלום עבור הכניסה למדינות שלא צריכות ויזה לאלבניה. נראה לי שהדמי כניסה הם 10 יורו, אבל מכיוון שלא מצאתי אתר רשמי של אלבניה, שדן בנושא אני לא בטוח.

למעלה