שאלה קטנה...

War Monger

New member
שאלה קטנה...

האם זה נכון שלאחר מחקרים רבים גילו שהקשתים והקשתות שבהן השתמשו הקשתים הנ"ל, היו בלתי אפשריים? אם מישהו לא הבין למה אני מתכוון, אז ככה: אמרו שמגיל ילדותם, ילדים היו נשלחים לירות בקשתות, הם גדלו להיות קשתים וזה אך ורק מה שהם עשו, הקשתות עצמן היו בלתי אפשריות לבן אדם חזק מאד של ימינו, אני מתכוון, בני אדם פשוט לא יכולים למתוח, ולא לדבר על זה שלירות בהם... סופר גם על זה שהקשתים היו עצומים, לא רזים ומהירים כמו שמראים לנו בסרטים או בכל ספר פנטזיה בסיסי, שריריים ובעצם, לא אנושיים... מישהו מוכן לענות לי על הנושא הזה? נ.ב. אני ממש לא מתבטא טוב, במיוחד לא בכתיבה, אז אנא, חוסו עליי...

hastings

New member
איפה ומתי?

על איזה קשתים, ועל אילו קשתות אתה מדבר? האם על הקשתות המורכבות של הפרשים התורכמנים (המונגולים למשל)? או על הקשתות הארוכות (long bow) של הקשתים האנגלים במאות ה 13-14? ושמא על קשתות הערב (cross bow) שכיכבו באירופה במהלך ימי הביניים המאוחרים? ואולי על הקשתות של האינדיאנים באמריקה הצפונית? אנא, פרט והרחב.

War Monger

New member
על האבירים האנגלים..

המאה ה-13/14 לערך אם אני לא טועה.... מסופר שם על ילדים שאת רוב חייהם בילו באימוני קשת אצל האדון או ב"מרכז הצבאי" שהיה שם... קשתות שלא ניתנות לשימוש בימינו, ועוד מסופר, שבכל קרב נורו יותר מ100 ע"י קשת אחד, אח"כ הראו בן אדם במעבדה מנסה למתוח את הקשת הנ"ל (long bow) ומראים שהוא משתמש בכל כוחו רק בשביל למתוח אותה, לא לירות בה... והקשתים של אז ירו 100 בקרב אחד!!!! משהו פה ממש לא מסתדר לי...

סארון

New member
קודם כל הם לא היו אבירים.

אלא חפשי"ם במובן הנחות ביותר של המילה. ולמעשה הופעת הקשתים האנגלים לבושי הסחבות בשדה הקרב באותה תקופה היא אחד מסמלי אף האבירות.. עכשיו לשאלה עצמה: אני חושב שאם הם התאמנו במשך כל החיים שלהם אז כנראה שהם רשו בזה מיומנת שאין לאדם מודרני שלא התעסק בזה ,גם אם הוא חזק מאוד..

eshir31

New member
עליית המעמד הנמוך

אתה צודק בהחלט. קרבות קרסי (1346) ואז'ינקור (1415) בפרט וכל מלחמת מאה השנים באופן כללי העלתה את מעמדו של האיש הפשוט. בימי הביניים, רק האבירים לחמו ובמלחמה זו נוצר המפנה. הקשתים אכן התאמנו במשך כל חייהם ולכן הגיעו לרמת ירי גבוהה כל כך. לגבי מתיחת הקשת, יש הטוענים שזה נעשה בעזרת הרגל.

אולי

הקשתות האופקיות ולא הקשתות הארוכות האנגליות ...

eshir31

New member
כן...

בכל מקרה. לקשתות האנגליות היה תפקיד חשוב בנצחונות האנגלים במלחמת מאה השנים ובעליית המעמד הנמוך שהביא לו זכויות בשנים מאוחרות יותר. אליה שיר

nazgulheir

New member
יונתן, ברוך הבא

הקשתים הבריטיים (אנגלים ובעיקר וולשים) של ימי הביניים המאוחרים לא היו אבירים אלא מעמד בפני עצמו שהאנשים שהיו בו התאמנו מגיל צעיר מאוד להשתמש בקשתות הארוכות. תחשוב על אדם מבוגר ממוצע שמנסה להרים משקלות במשקל שמרים אלוף העולם, האם הוא היה מצליח? לא. אבל מה היה קורה אם הוא היה מתאמן על זה מגיל צעיר? אולי הוא היה נשאר נמוך והיה נהרס לו הגוף אבל הוא היה מצליח. אותו דבר עם הקשתים. אימון של שנים רבות גרם לשרירים שדרושים למתיחת קשת להתפתח עד שהם יכלו להשתמש בקשתות ארוכות ולהפוך לאחד מהחילות הגדולים בהיסטוריה. ואכן, קרב קרסי ב-1346 היה הקרב הראשון מאז תחילת ימי הביניים שבו הובס צבא של אבירים ע"י אנשי העם. 4000 אבירים מהאצולה הצרפתית נהרגו לעומת מספר זעום של קשתים. הטקטיקה של הקשתים הבריטים הוכיחה את עצמה גם אח"כ בפואטיה ואז'ינקור.

War Monger

New member
לא התכוונתי לזה...

דובר שם על זה שזה פשוט בלתי אפשרי, לא משנה כמה אדם ייתאמן וירכוש מיומנויות , במחינה הגיונית זה פשוט לא ייתכן....

סארון

New member
מחקר אחד יותר מחקר פחות..

קודם כל המחקר יכול לטעות בהמון דרכים יכול להיות שהם לא בנו קשת ארוכה אותנטטית ועוד אלף ואחד דברים מסוג זה.. אז צריך להתייחס לדברים כאלו בערבון מוגבל מאוד

hastings

New member
אני לא יודע על איזה מחקר מדובר

אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי, מייקל הווארד דן בנושא בספרו המצוין "המלחמה בתולדות אירופה". מומלץ בחום.

אלי ו.

New member
למה הוא היה נשאר נמוך?

הרמת משקולות לא פוגעת בצמיחה, זה המיתוס הישן ביותר שיש. ובקשר לקשתים, ההסבר שלך הגיוני, עוד הסבר שעולה בדעתי זה שימוש בכלי עזר, מעין מנוף קטן שיעזור במתיחת הקשת.

למעלה