שאלה קטנה

שאלה קטנה

תהיתי על מהותו של ה"ליץ'" ועלו לי שאלות.. למה בכלל קוראים לו ליץ' ? הוא לא דומה בשום צורה לעלוקה.. אז מאיפה זה הגיע ? מתי ואיפה הופיע לראשונה הליץ' ? (אגדה עתיקה כמו ערפדים ומומיות או יותר חדיש?) מה מהות הטקס שהופך אדם לליץ' ואיזה מוטיבציה יש לאדם לעבור טקס כזה ? אם מישהו יודע עוד פרטים מעניינים אני כמובן אשמח לשמוע

ploop

New member
תשובה חלקית

עדיין לא מצאתי את מקור השם lich אבל לגבי החלק השני של שאלתך, מאחר ורוב הקוסמים הם בני תמותה הם יודעים שיש להם זמן מוגבל לחקר הקסם. חלק מהקוסמים חושב שהזמן שהוקצב להם אינו מספיק ואחת הדרכים להאריך את הזמן בו יוכלו ללמוד הוא להפוך לליץ'. אולי חלק רואה בכך (ההפיכה לליץ') מחיר קטן לשלם עבור "חיי" נצח, שהם רימו את המוות.

backdoorslam

New member
אם אני לא טועה

אם אני לא טועה המקור של השם הוא בכלל לא אנגלי, ויש להגות "ליש". כנראה שעם הזמן השם השתבש והפך ל Leech. מה אתה בכלל עושה פה? תלמד למתכונת, אין תירוצים לאי-הגעה לפרוגי!

מתכונת שמתכונת

מילא מסתבר שיש לי ממוצע שנתי 60.. אז אם אני אתאמץ ואוציא 90 (היסטוריה זה מקצוע חלש אצלי) עדיין יהיה לי 75 בבגרות.. זה פוינטלס.. (אל תבין לא נכון אני לומד כמו מטורף אני סתם ממורמר) אם כך אז מאיזה שפה הביטוי ליש ומה הוא אומר ? מדוע ליש ? ומה היתרונות/חסרונות של בן אדם שהופך לליש ?

ploop

New member
מקור השם ליץ'

המקור עד כמה שמצאתי הוא גרמני (leiche) שמשמעו "גוף מת" או "גופה" (תרגום מילולי). במקומות אחרים מצאתי כי המשמעות של השם הוא "גוף חי". המילה הכי קרובה במשמעותה שעולה לי בראש כרגע היא "animated corpse" או "animated body". על פי בריטניקה המילה lich מקורה באנגלית קדומה lyche שפירושה גוף. ההקשר של המילה ל-undead ליץ' הוא, עפ"י הבנתי, במילה lych-gate. זהו מעין "מבנה" בעל גג או כיסוי שמתחתיו הניחו את גופתו או ארונו של המת בכנסיה או בחצרה לפני קבורתה. זהו ההסבר הכי טוב שמצאתי.

אלדריון

New member
ליץ', על פי מו"ד

הוא קוסם (או, לפי חלק מהגירסאות, לעיתים כוהן), שבמטרה לחיות חיי נצח, הפך את עצמו לצורה מבעיתה של אלמת. הוא אמור להיות אחד מסוגי האלמתים החזקים ביותר, אם לא העוצמתי מכולם.

shadowfax

New member
החוזק של הליץ' בD&D הוא

העובדה שליץ' ממשיך להיות קוסם (או כוהן) בניגוד לערפד- קוסם שהופך לערפד אינו ממשיך כקוסם אלא כערפד ואילו ליץ' לא, ליץ' ממשיך להתחזק כקוסם ובלי מגבלות של מוות, זיקנה ושאר מחלות אנושיות יש להם את כל הזמן להפוך לטובים בתחומם. רצוי לציין שיש חלוקה בD&D לשני סוגי אלמתים חסרי מוח - זומבים וכו'. וחופשיים- דוגמת ערפד (שאינו משועבד) או ליץ' ובקרב החופשיים ליץ' הוא החזק ביותר. הליץ' הכי מפורסם הוא בחור בשם וקנה מGREYHAWK שניסה להפוך להיות אל, הוא פירנס סידרת הרפתקאות רחבה על מעלליו (ואי רצונו למות) וכן סיפק מספר חפצי קסם חזקים (ידו של וקנה).

אלדריון

New member
בקשר לערפדים קוסמים...

למה לא? לא זכור לי שום חלק בחוקים שאומר שערפד לא יכול להיות קוסם- אדרבא, זכור לי חלק שאומר שמי שמת מניקוז אנרגיה- קם כאלמת מהסוג ש"ניקז" אותו, במחצית הדרגה שהיתה לו כשהיה בחיים. נו,טוב...

Ferenheit

New member
אכן

ערפדים יכולים בהחלט לשמור על יכולות הכישוף שלהם ואפילו לשפר אותם. ליץ' מתנתק לחלוטין הצורכי העולם הזה בניגוד לערפד, ויכול להשקיע את כל זמנו ממש בחקר האנרגיות הארקניות.הליץ' חסר את החסרונות הידועים של הערפדים ואינו זקוק לתזונה - שני יתרונות גדולים על פני הערפד. הנתיב הזה מודגש עוד יותר כשרואים את הדמיליץ' (השלב הבא בהתפתחות הליץ' שהוא בעצם חזק יותר מהליץ' וכנראה החזק ביותר). הוא התרחק עוד יותר מהעולם הגשמי ואפילו אינו זקוק לשלד כדי לבצע משימות מניאליות. הוא מרכז את תודעתו באבן חן קטנה ולרוב אינו זקוק למניפסטציה מוחשית (אלא אם מישהו מאיים על הקשר שלו למישור החומר הראשוני). הערה בקשר לעוצמה: זומבי של אבומינציה גראנגאטואית עלול להיראות קשוח יותר מאשר ערפד או אפילו ליץ' בסיטואציות מסוימות. באופן כללי אלמתים חסרי רצון הם חלשים יחסית וחופשיי הרצון חזקים הרבה יותר. במו"ד 3 (וגם לפי כמה חוקים אופציונליים במוד"מ) עוצמת האלמת נקבעת אינדיווידואלית ולא לפי שבלונה של סוג.

Gilgam69

New member
צודק במאה אחוז

יתרה מזאת, אפילו מצוין שהתקדמותם של הערפדים היא על פי מקצועות דמות. חשוב לא להתבלבל בין ערפד (Vampire) לשרץ ערפד (Vampire Spawn). הערפד הוא תבנית (Template) שמלבישים על דמויות מדרגה מסוימת (5) ואילו שרץ ערפד הוא יצור לכל דבר. הסיבה לכך נעוצה ברצון להפוך גם דמויות חלשות (דרגה 1-5, כולל אנשים פשוטים) לערפדים מפחידים. מיותר לציין שערפד חזק יותר משרץ ערפדי. בנוסף לזה, ישנם גם תבניות אחרים של אל-מתים, ביניהם גם הליץ' עצמו (כן, הוא תבנית), יצור גופתי (Corpse Creature) שממש דומה לזומבי (חברי הצנונית לא הצליחו להבחין בהבדל), יצור שלדי (Skeletal Creature) ועוד.

פרשנות נוספת

הפרשנות המקובלת היא אכן שליץ' ממשיך ללמוד (ולהתקדם בדרגות). אבל יש גם פרשנות אחרת - שאל-מתים, וליץ' בכללם, נוטים להיתקע בדפוסי חשיבה והתנהגות שהיו להם כשהם היו בחיים - ולא מסוגלים ללמוד דברים חדשים, ולא להשתנות בצורה משמעותית. זה נותן לליץ' משמעות חדשה, וטרגית יותר, שיכולה להסביר את שנאתו ליצורים החיים - הוא הפך לאל-מת כדי ללמוד לנצח, אבל מגלה שהוא מאובן ובלתי משתנה כמו המוות עצמו - ושהאלמוות איננו שחרור, אלא כלא. הקוסם שהיה בעל יכולת ללמוד ולהחכים בחייו, "תקוע" מבחינה זו לאחר ה"מוות" - הוא אמנם שומר על כל מה שידע, אבל ככל שילמד, לא יצליח להפנים דברים חדשים - מבחינה זו, אפילו העלוב שבבני התמותה עולה עליו... בתנאים כאלו, מי שיהפוך לליץ' או שיתעצבן כיגלה שאיננו יכול להשתנות, או שהתכוון לכך מלכתחילה - "להקפיא" את שכלו במצב מסויים, שישאר בעינו בעוד שהעולם מסביב משתנה. ליץ' כזה, לדוגמא, יכול להיות קוסם זקן, רב עוצמה ויהיר, שבטוח שהוא כבר יודע הכל, ונורא מבואס מזה שהידע שלו יפסיק להתקיים.

למעלה