שאלה קטנה...

meytar

New member
שאלה קטנה...

אני יודעת שזאת אולי שאלה טיפשית אבל אתם מבוגרים ממני ובטח יודעים.. מה זה ג'לטין? שמעתי שמי שאוכל את זה הוא עדיין צמחוני אבל אם הוא לא אוכל אז הוא כאילו עוד יותר צמחוני... לאחותי...אם במקרה נכנסת וראית את ההודעה אל תכעסי..מה שלא בא ממך בא מהפורום...
 

nirte

New member
../images/Emo4.gif תשובה בערך..

ג'לטין הוא צבע מאכל או חומר מאכל שמכניסים למאכלים בשביל להקשותם בעיקר. החומר עשוי מעצמות של דגים ואם אוכלים אותו אז בעצם אוכלים דגים. רוב הצמחוניים לא אוכלים גם דגים כי זה בדיוק אותו הדבר מבחינתנו. אבל לפי היהדות אפשר להיות צמחוני גם אם אתה אוכל בשר כי דג זה לא נחשב בשר. שמים גם ג'לטין במוצרים חלביים ועדיין אין בעיה של כשרות מכיוון שדג כפי שנאמר קודם אינו נחשב לבשר. אני מקווה שעניתי לשאלה..
 

Gal-Mo0D

New member
מי או מה ביהדות טוען/ים שאפשר להיות

צמחונים גם עם אכילת דגים ? היהדות פשוט מבחינה בין דגים ובשר (מבחינת היהדות דגים זה לא בשר, אבל כן יצור חי).
 
למעלה