שאלה קטנה ...

• פותח הנושא B.T.W
  • פורסם בתאריך

B.T.W

New member
שאלה קטנה ...

שלום לכולם, רציתי להתיעץ בבעיה קטנה (?) שיש לי... אז ככה, כרגע אני נמצא במסגרת של קורס מסוים כבר חודשיים, בתחילה כשהחומר היה חדש ומענין הסתדרתי דווקא לא רע, אפשר להגיד בנימה של צניעות מסוימת, יותר מרוב החבר`ה. בתקופה האחרונה אני פשוט לא מסוגל לשבת בשקט ולהתרכז אבל יותר מזה אני חושש שחלק מהבעיה היא שאני לא רוצה להתרכז. למרות השכנועים העצמיים אני לא מצליח להביא את עצמי להתאמץ. וכאן השאלה: האם זה בגלל שהחומר הזה משעמם ועם נושא אחר שיענין אותי יותר לא תהיה בעיה ? או שפשוט סף ה``סבל`` שלי בכל הנוגע ללימודים הוא מאוד נמוך וזה ירדוף אחרי לכל תחום ... האם יש לי מה שנקרא ליקוי למידה ? אשמח לקבל חוות דעת, תודה.

תראה...

אני מקווה שאתה לא מצפה, שעל פי ההודעה הזו, יבוא מישהו שינתח אותך, נכון? ובכל מקרה, לא בודקים דבר כזה, ע``ס קורס מסויים, שעברו חודשים מתוכו... וגם לקויי למידה, סף הסבל שלהם שונה בכל תחום. אני, לדוגמה, מצליח בקלות להרכז בכל מה שקשור למטמתיקה, וקשה לי מאוד, במה שקשור לאנגלית....

B.T.W

New member
O.K

אז בעצם איך אני יודע אם יש כאן בעיה ? נכון עברו רק חודשיים אבל הנה הבעיה כבר כאן, כמה זמן צריך עד שזה נחשב לבעיה, זה די מטריד כשחושבים על זה... בכל מקרה אני מבין שהתאור שנתתי הוא די כללי, אז לאיזה פרטים אני צריך להתיחס ולהביא כאן על מנת שאפשר יהיה לבסס עליהם תשובה מספקת ? כי אין לי מושג עם הבעיה שלי מוגבלת רק לנושא מסוים או שמדובר בכל הנושאים או סתם בעיה שנובעת מהאישיות שלי, למשל חוסר סבלנות.

טוב, תראה..

אני לא אנתח אותך, בגלל כמה סיבות. אחת - אני לא מוסמך לזה. שתיים - גם אם הייתי מוסמך, אתה חושב שהייתי יכול לתת לך תשובה, ע``ס הודעה בפורום? אני לא חושב.. אבל.. אני יכול להציע לך דרכי פיתרון.. 1. לפנות לדיקן הסטודנטים - זה אחד מתפקידיו 2. לפנות לעמותת לשם - למען סטודנטים ליקויי למידה (לינק מצורף), ומשם להמשיך. בהצלחה...

B.T.W

New member
טוב...

נראה כבר מה יהיה... אני רק מקווה שאני לא אפספס יותר מידי בדרך עד שיבוא פתרון... תודה רבה רבה לכל מי שהתיחס וניסה לעזור. B.T.W

עופרי-

New member
בעיות ריכוז

טוב אני ממש לא מומחית בנושא אבל... גם לי יש בעיות ריכוז ובכל זאת, סיימתי שני תארים. בעיית ריכוז תלויה מאד בכח רצון. אתה צריך להושיב את עצמך ולהבין שאתה לא יוצא מהחדר עד ש... (תחליט לבד מה האולטימטום). כך אני עשיתי. וזה עובד.

אני יכול שלא להסכים איתך?

גם עם כוח רצון רב מאוד, אחרי כמה זמן, של אי יכולת, אנשים יתיאשו. אני ראיתי, אישית, כמה אנשים מאוד חכמים, עם המון כח רצון (הם ממש העבירו הרים ממקומם), שהפסיקו לנסות. הנקודה היא, שכח רצון אפשר לשבור. לא משנה כמה הוא חזק.

למעלה