שאלה קטנה...

שאלה קטנה...

האם לרכב בלי נוזבנד זה בסדר? האם זה טוב לקפוץ בלי ולעשות דרסז´ מאוד מאוד בסיסי בלי? והאם מותר (לא, רצוי...) להתחרות בלי נוזבנד?

zohark

New member
נוזבנד זה.................

רצועה שמחברים לראשית עבודה והיא מקיפה את הפה של הסוס, כדאי לרכב אם זה כי כשהסוס פותח את הפה הוא יכול להתנגד לך וכואב לו פחות, בגלל זה הנוזבנד משאיר את הפה שלו סגור. בתחרויות מאוד כדאי לרכב עם נוזבנד כי הסוס לחץ הרבה יותר ובגלל זה סביר להניח שייתנגד יותר, גם בדרסז´ וגם בקפיצות לא ידוע לי על נזק שהנוזבנד יכול להביא אלא רק תועלת ככה שעדיף לרכב עם. אני אומר את הדברים מידע כללי ככה שאם למישו יש מה להוסיף/לתקן...

הקטע הוא שהנוזבנד עושה פצעים

לטאורה. וניסינו להחליף וזה ממשיך לפצוע אותו, אז החלטנו לרכב בלי ולשים לו משחה לפצעים סגורים וזה מתחיל להחלים. נראה לי שנרכב עם נוזבנד חד פעמי בתחרות. טאורה אף פעם לא מתנגד
וזוהר הסביר מה זה נוזבנד( Noseband) רק הוא שכח להגיד שהנוזבנד מחובר גם מאחורי האוזניים(רצועה שעובר מאחורי האוזנים, אפשר להרחיב אותה עם סוגר כזה על יד הלחית(יאק איזה שמות
) וסוגרים את זה על האף של הסוס. יש כל מיני סוגים, יש 8, יש פלאש, יש פלאשבנד(ככה קוראים לזה?.) ויש עוד המון סוגים של נוזבנדים.

zohark

New member
אם זה פוצע אותו אז באמת לא כדאי...

במיוחד אם את אומרת שהוא אוהב א העבודה ולא מתנגד...הסוסה שלי גם אוהבת מאוד את העבודה ולא מתנגדת בגרוש ועדיין אני רוכב עם נוזבנד ובתחרויות אפילו עם נוזבנד כפול...זה פשוט לא מפריע ורק יכול לעזור(אם זה לא פוצע את הסוס)

אנחנו ניסינו הרבה דברים

כי יום אחד גילנו שיפשופים על הפנים, החלפנו ראשיות וזה לא עזר ושהורדנו את הנוזבנד זה עבר! הקטע שטאורה מרגיש מתי יש עליו ילד ומתי יש עליו רוכב. שיושב עליו ילד הוא ינסה לצאת מהמנז ולפעמים יצליח ינסה לעצור ויצליח ויעשה בעיות, אבל עם רוכבים מנוסים הוא כל כך נשמה!! אז בינתיים אין בעיה כל כך, כי הילדים רכבו עליו ככה די בסדר, הוא לא ברח יותר מן הרגיל

אהההההההה אני יודעת מה זה.....

יש לזה שם אחר לא????? בחווה אצלנו שמעתי שם אחר לדבר הזה........ או שאולי חשבתי שזה שם אחר.....

מה??????????????

יכול להיות שיותר טוב שיראו לי את זה במציאות לא?! טוב אם כן,אלה שבוע הבא את עושה לי הדגמה....... או ורד או עינת לא משנה מי......

1VeReD

New member
רעות...

יש נוזבנד שזה מה שהראו בתמונה ולפעמים קוראים לזה חוטמית והאמת שסוס מסוגל עם זה גם לפתוח את הפה יש כמה סוגים של נוזבנד יש כאלה שנסגרים מתחת ויש כאלה שמעל (שאז זה גם לא נותן לפתוח תפה) ויש גם פלאש שבאמת סוגר לסוס את הפה והוא לא יכול להתנגד או לשחק עם המתג אה ובקשר לטטאורה אם הוא לא עושה בעיות לא חייב נוזבנד יש אצלנו סוסים שעבדו בלי נוזבנד ואני יודעת שיש גם כמו שרוול לחגורת בטן לאף איפה שזה עושה פצעים אני יחפש תמונה רגע...

אני מכירה את השרוול הזה

הקטע שזה עושה לו פצעים גם מאחורי האוזניים ועל הלחיים. אבל היום החלפנו לו לנוזבנד הקודם שלו, שיותר גדול, ונראה איך הוא יסתדר.

טעות ......../images/Emo80.gif

נכון לווילי אי חוטמית לרסן אז מה שאין לו נקרא נוזבאר שזה בעצם חותמית ויש את זה כמעט לכל הסוסים תקנו אותי אם אני טועה רעות רואים שמלא זמן לא היית בחווה

1VeReD

New member
אלה

אלה את צודקת זה מה שאיו לווילי ומה שהייה לשחף ויש לבז זה סוג אר שסוגרים מעל ולא מתחת ומה ששמים לגמלא וליוניק ו... זה פלאש...

למעלה