שאלה קטנה...

רוזיA

New member
יאאאלה סימני פיסוק... מה זה ?

כפרה על תרגיל אותי לשום דבר ....! יש לך מה לתרום לי תתרום ותגיד עם לא סתום את פיך ותשכיל ! אגב עם אתה לא מבין את מה שאני כותב אז יש לי פתרון בשבילך .... תתאמץ יותר !

אילתושי

New member
רוזי... גם לך מותר לקבל הערה

מידי פעם! הערתי לך הערה בונה, אז במקום להתחיל לריב איתי, תחשוב טיפה, תפנים, וזהו. ואגב, אני בת.

רוזיA

New member
../images/Emo25.gifכפרה עליך ילדונת סליחה וקחי

ילדה בת 15 רהוטה כמוך ומתעניינת בקישקושים האלו ..... אני מאוהב ......

טל ר

New member
המרחק בעבורו אינו 10 שנות אור

על מנת להסביר בדיוק למה אני מתכוון, אתן דוגמא ספציפית. נניח שחללית יוצאת מכדור הארץ במהירות 3/5 ממהירות האור לכוכב שמרחקו שנת אור אחת. בעבור אדם הנמצא בכדור הארץ, יראה שלחללית לקח 5/3 שנה להגיע לכוכב, ושבזמן זה בחללית עברו רק 4/3 שנה (כלומר, לכאורה, לפי לוגיקה ניוטונית, אדם הנמצא בחללית אמור לראות את מהירותו כ-3/4 מהירות האור ולא 3/5). אולם, אדם הנמצא בחללית, בגלל התכווצות האורך, יראה את המרחק בין כדור הארץ לכוכב כ-4/5 שנת אור בלבד. לפיכך, לא יפתיע אותו שהוא עבר את המרחק ב-4/3 של שנה, מאחר ומהירותו (גם לדעתו) הינה 3/5 ממהירות האור. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את הנקודה. הסבר זה תקף גם אם מהירות החללית הינה 0.999 ממהירות האור. נקודה מעניינת (שנדונה פעמים רבות בעבר) היא שהאדם הנמצא בחללית לא חושב שבכדור הארץ עברו 5/3 שנה אלא 16/15 של שנה. טל.

רוזיA

New member
אה ואילתושי בקשר למרחק.....

עצבים בכיון תנועתם במהירות האור מתכווצים לפי תורת היחסיות ... אבל זה יקרה רק ואך ורק בכיון התנועה של העצמים עם זה על הצירים אז כיון התנועה הוא X רק ביחס לציר הזה העצם יתכווץ בY ןZ עד כצה שאני לא מבין איך זה אמור להיראות במציאות העצם ישאר באותו גודל מה שלא נתפס כי עם הוא מתכווץ אז לאן שאר החומר הולך או בורח ....

טל ר

New member
התכווצות בכיוון התנועה

מדובר בהתכווצות של האורך, לא העלמות של חומר - להפך. המסה רק גדלה. בנוסף לכך, מדובר על שינוי בעבור צופה במערכת צירים שונה משל הגוף הנע. בעבור צופה נע, הגוף נשאר "נורמלי" כשהיה.

אילתושי

New member
אז ככה גם המרחק מתכווץ, נכון?

המרחב מתכווץ, אז הכל בו מתכווץ, גם המרחק.

בודד17

New member
אההמממ...

המסקנות הסופיות שהגעתן אליהם נכונות, אך בתנאי שמהירות האור קבועה! ואך לא מזמן הוכיחו באוסטרליה שמהירות האור הולכת ופוחתת בתנאים מסויימים וכעבור חולף זמן. ויש עוד משו הויכוח הזה הוא חסר חשיבות בעצם כי איך שאני רואה, כל הפיזיקה והמתמטיקה מבוססות על אקסיומות שאין להם הסבר אחר.. כמו, מי אמר שבין שתי נק´ עובר קו ישר אחד? זאת אקסיומה ועליה ועוד רבות כמוהה מבוססות הפיסיקה והמתמט´ המודרנית. לכן ישנם לפחות שני תפיסות של מהירות האור והיחס שלנו עליה וכלפיה, ואפילו ניקח את הנושא הכי חשוב כיום בפיסיקה "איך נוצר העולם" אסטרופיסקאים לא יכולים להגיע לתשובה כי הפיסיקה שלנו לא יכולה לענות על תשובות בסיסיות. אשמח להסביר את טענותי אם אראה צורך בכך. לילה טוב שיהיה.

רוזיA

New member
עשית טיפה סלט בדברים...

יש הרבה תאוריות נכון אבל הם עובדות כאשר איאפשר להוכיח אותם אחרת וזה הגדולה שלהם... וזה לא מסקנות נוספות של אף אחד זה תאורית היחסות הפרטית בכללי.. ועם אתה טוען ששום דבר לא סגור אז אחי זה טענה קשה מאוד שאתה לא יכול לקבוע גם עם מליון נימוקים הגיונים אתה רק יכול לשער!

למעלה