שאלה קטנה...

HODAYAD

New member
שאלה קטנה...

הפסיכולוג שאיבחן אותי אמר לי שיש קשר בין קשב וריכוז לבעיות חברתיות.
מישהו יכול להסבי לי- למה זה קשור, מה הבעיה ואיך מטפלים בזה?
תודה רבה

נכון יש קשר...

אבל- פסיכולוג לא מאבחן הפרעות קשב וריכוז אלא רופא- פסיכיאטר, נאורולג או רופא משפחה שהתמחה באבחון הפרעות קשב וריכוז.
ולשאלך- זו שאלה רחבה מאוד שקשה לענות עליה בלי לכתוב ספר או לפחות חוברת...
ובכל זאת אנסה בקיצור-
הקצב שלנו שונה - איטי מדי, או מהיר מדי, לא להכל אנחנו שמים לב, לפעמים התגובות שלנו לא מתאימות, מוגזמות או אדישות, בגדול, רובינו "לא כמו כולם".
בילדות, כשכולם מתחרים על המקום של מלך/כת הכיתה, השונה חוטף את כל הריקושטים- בגיל ההתבגרות כולם מנסים להיות הכי קוליים והחברה שופטת לפי בגדים, ציונים, ושאר דברים חומריים שיש או אין לך. רק כשכולם מתחילים להתבגר ממש, ולראות את הפנימיות והאיכות של האדם- יש אפשרות להתרשם ממנו אם הוא עושה מאמצים - ואז הבעיות החברתיות נפתרות ברובן - אבל, וזה אבל גדול-
אדם שנכנע להפרעת הקשב שלו- מרחם על עצמו, טוען שהוא לא יכול, מתלונן כל הזמן ש"אכלו לו ושתו לו", לא לוקח אחריות על עצמו ועל חייו, מוותר על כל מאמץ, ולתפקד כמו אדם נורמטיבי עבור בעל הק"ר, זה לא פשוט בכלל- זו מלחמה יום יומית {שמשתלמת!!!}, אדם כזה גם בגיל מבוגר יסתבך עם קשרים חברתיים, ואם יש לו זוגיות וגם משפחה-היא נפגעת גם...

עוד על העניין את יכולה לקרא בכל ספר על הפרעות קשב וריכוז. אני ממליצה על "מריטת עצבים" של הלוואל ורייטי. ועל "להקשיב להפרעת הקשב" של אילנה רייטקופ.
ולשאלות ספציפיות יותר אנחנו פה. ואת מוזמנת בכל עת...

כתבת כל כך מדוייק

הסכמתי עם כל מילה ובעיקר עם המשפט: אדם שנכנע להפרעת הקשב ומרחם על עצמו...
ציפי קוברינסקי

הפרעת קשב וקשיים חברתיים

ברצוני להוסיף כמה מילים בנוגע לטיפול.
כפי שתיארה זאת מרב, הפרעת הקשב פוגעת בחלק מהמיומנויות החברתיות,
וחווית השונות גורמת להפחתה נוספת בדימוי העצמי.
טיפול או אימון קבוצתי, המשלב בין למידת המיומנויות החברתיות החסרות
לבין יישום שלהן בסביבה בטוחה ואוהדת, יכול בהחלט לעזור.
אם לא תמצאי קבוצה כזו במקום מגוריך, תוכלי ללכת לאימון אישי או טיפול,
ולהתבונן בעזרת איש המקצוע בחוויות ובתגובות שלך במצבים חברתיים יומיומיים
כמו מקום העבודה, קבוצה חברתית, או בתוך המשפחה.

למעשה זה מסמך מגוחך

כי נאמר בו שפסיכולוגים יכולים לאבחן הפרעת קשב אבל הם חייבים לשלוח לבדיקה אצל נוירולוג או פסיכיאטר כדי לקבל אישור...
אז מה שווה האבחון שלהם?

zivadina

New member
שילוב רופא ופסיכולוג זה כמו אבחון אצל פסכיאטר

ולפעמים הם זמינים יותר מאשר פסיכיאטר לילדים שמבין בהפרעת קשב.

לפסיכיאטר יש הכשרה רחבה בהרבה

מאשר של פסיכולוג ו/או רופא רגיל להבין בעיות התנהגות ונפש... למשל יש מחלות נפש שרק פסיכיאטר יכול לאבחן וחלקן מאוד משפיעות על הקשב....

למעלה