שאלה קטנה.:)

שאלה קטנה.:)

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
אני מתכננת להכין כיסוי בד לקלסר משרדי רגיל ועליו אני רוצה לתפור אותיות.
האופציות שלי הן או לרקום את האותיות (את קווי המתאר שלהן בלבד. אני יודעת לרקום באופן מאוד בסיסי אז אני לא אמלא אותן.) או לתפור ידנית אותיות מבד כותנה כלשהו, אבל אין לי מושג איך לגרום לבד לא להיפרם וזו בעצם השאלה שלי - איך אני יכולה לעשות את זה?
ניסיתי לחפש באינטרנט וקראתי משהו על גיהוץ פליזלין לבד, גזירת האותיות ואז תפירה, אבל אני כל כך לא מבינה בזה, מעולם לא עבדתי עם פליזלין, אין לי מושג איפה אני יכולה לקנות אותו (אני חיפאית. את הבדים אני אקנה באחת החנויות בהדר.) ובעצם כל מידע שתוכלו לתת לי יעזור לי מאוד, כי אני באמת לא מבינה בזה כלום.

המון תודה מראש!

אם תשתמשי בבד שלא נפרם

כמו לבד או פליז (במקרה שלך נראה לי שעדיף לבד)

לא תהיה לך בעיה של פרימה.

בכל מקרה, הפליזזלין לא פותר את הבעיה של הפרימה אלא מיצב את בד הכותנה כדי שיהיה יותר קל לעבוד איתו כאפליקציה.

maybesure

New member
נשמע כמו "לנבוח"

קוראים לזה "לחרוך". וזה נכון רק לבדים סינטטים. בבדים טבעיים (כותנה, פשתן, צמר) זה לא יעבוד.

שש שבע

New member
זה לא לחרוך כי בחריכה נשאר סימן שחור

ב,"היבהוב" זה רק סוגר את הקצוות..

maybesure

New member
המלצות

באפלקציות שעשיתי לאחרונה על שמיכה הדבקתי את האלמונטים עם דבק בדים נוזלי (BIG), נראה כמו דבק פלסטי. הדבקתי רק את שולי האפלקציה כך שהיא נשארה רכה ולא קשיחה כמו שקורה עם הדבקת פליזלין.
הקצוות שבאו במגע עם הדבק הפסיקו להפרם - אבל נשארו שוונצים של חוטים מלפני הדבק.
אחרי שהדבק יבש היטב תפרתי במכונת תפירה סאטין סטיטצ' סביב כל אלמנט.

את הדבק ניתן לקנות בכל חנות שמוכרים בה ציוד ליצירה. אני קניתי בחנות למכשירי כתיבה במקום מגורי.
פליזלין - ברוב חנויות הבדים ימכרו לך גם פליזלין. דו צדדי יקל עליך את העבודה. שימי לב לא לגעת עם המגהץ בפליזלין, ושהפליזלין לא יתגהץ לך למשטח הגיהוץ. לשם כך רצוי לגהץ בין ניירות אפיה.

אבל - אם תקני בדים שאינם נפרמים כפי שהציעו לך פה - את לא זקוקה לכל ההתעסקות עם הדבקות, ויש צבעים נהדרים של לבד, קל לעבוד איתו. אפילו גזירת האותיות תהיה קלה יותר מאשר בבד. (אלא אם את מתעקשת על בדים מדוגמים).

maybesure

New member
לא, לגמרי לא

הדבק יבש לחלוטין ולא נשאר דביק או צמיגי כך שאינו נדבק למחט כמו בוולקרו /סקוטצ' דביק. זה בערך כמו לתפור דרך סקאי או שעוונית. המכונה עשתה את זה בקלות.

טרהקוטה

New member
אני שואלת כי ראיתי טכניקה מקסימה

שאני ממש פוחדת לנסות. זה להדביק פיסות קטנות של בד ליצירת תמונה, ואז לעשות תיפורים על כל השטח. אני כל הזמן חוששת שהדבק יזיק למכונה שלי.

שש שבע

New member
בחנויות לחומרי בנין , ומוצרים לבית,

בבית מרקחת (יקר) בהום סנטר לפעמים יש להם,
באיזור של כל המיכלים של אצטון טרמפנטין וכו',
אולי באייס, לא ניסיתי,

שש שבע

New member
יקר, אבל הנחמה שצריך לקנות פעם בכמה זמן, וגם

שזה חומר שימושי לתופרות, מנקה כתמי שמן, מנקה דבקים,
ופעם בכמה זמן כשבר לי להעביר ניקוי למכונה, אני עושה את זה עם בנזין,
מוריד את כל השחור מסביב ומתנדף במהירות.

maybesure

New member
נשמע לי דרך טובה לעשות זאת

במיוחד אם תשימי כמות קטנה של דבק, טיפות קטנות מסביב למתאר פיסת כל בד, תהדקי היטב לבד הרקע ותמתיני ליבוש מוחלט (24 שעות). לדעתי אם אין הרבה שכבות של בד/דבק/בד/דבק אין סיבה שהמכונה לא תתפור. וכמו שכתבתי מרגע שהדבק יבש הוא לא יכול לגרום נזק למחט או לשיניים.
כמובן שאם תתפרי עליו כשהוא עדיין טרי זה יכנס לחלקי המכונה הנ"ל ויצריך ניקוי רציני.
יש לך אולי קישור לפרוייקט הזה? נשמע מענין.

למעלה