שאלה קטנה...

Acidwings

New member
שאלה קטנה...

היי,הרבה זמן לא היה לי חצלול (לא התעסקתי בנושא הזה הרבה זמן), אבל בכמה חצלולים שכן היו לי בחיים- בכולם הייתי מודעת לעובדה שזה חלום ושאני יכולה לעשות מה שבא לי- אבל זהו...
כלומר, ידעתי שזה חלום ושאני יכולה לשלוט בו- אבל עדיין החלום המשיך להתנהל כמו חלום רגיל. יכולתי להחליט מה בא לי לעשות עכשיו אבל עדיין במסגרת החלום. כלומר בלי שליטה על הדמויות או על ה"תפאורה" או על השתלתשלות האירועים והסיטואציות. למה זה קורה? איך אני יכולה לשלוט יותר על החלום שלי כך שבאמת אנהל אותו? בדיקות מציאות עוזרותלי רק כדי להבין שזה חלום אבל לא מעבר לכך... תודה רבה!

Acidwings

New member
.

באמת, זכור לי חלום אחד שידעתי שאני יכולה לעשות עכשיו מה שבא לי, אבל לא ידעתי מה לעשות (הייתי בבית והיה משעמם), אפילו הלכתי לאמא שלי ושאלתי אותה מה כדאי לי לעשות במצב כזה, והיא לא עזרה לי במיוחד. גם לא קיבלתי עצה,גם לא עשיתי כלום, וגם לא יכולתי לצאת מהבית כי היינו אורחים שם (הייתי כבולה לזה שאנחנו אורחים שם ולא נעים לעזוב)- ממש כמו חלום רגיל, פשוט עם מודעות לחלימה אבל לא שליטה עליה...

היי Acidwings

דבר ראשון- ברוכה הבאה לפורום

דבר שני- הרבה פעמים כשאנחנו חושבים על חלומות צלולים יש לנו בראש תמונה מאוד דיכוטומית של העניין- או שהחלום צלול (ואנחנו מודעים לכך שאנחנו חולמים) או שלא.
המציאות מורכבת יותר, וצלילות היא למעשה רצף הנע בין חוסר מודעות (חלום רגיל) למודעות מוחלטת (מצב בו אנחנו מודעים לעובדת היותנו חולמים, זוכרים את המציאות ולא מבלבלים בין השניים). המצב שאת מתארת נמצא על הרצף הזה. את מודעת לכך שאת חולמת, אבל עדיין מאמינה לתוכן של החלום. השליטה מתבטאת בשדרוג החלום, אבל לא בערעור עליו. הדרך להתגבר על זה היא להגביר את הצלילות בחלום. נסי להזכיר לעצמך בקול רם (בחלום) שאת חולמת, ושהכל מסביב לא אמיתי. את יכולה להזכיר את זה לעצמך גם במציאות אחרי כל בדיקת מציאות, ואז חלק מההרגל של הבדיקה יהיה להיזכר שזה רק חלום.

בהצלחה. מקווה לשמוע על התקדמות.

Acidwings

New member
חצלול?

היי, תודה על התגובה. הבעיה שלי היא לא בלזהות שאני חולמת- אלא בלשלוט על מה שקורה שם. כי כרגע אני לא שולטת על החלום עצמו אלא רק מזהה את העובדה שזה חלום ושאני יכולה להחליט מה שבא לי (למרות שבדרך כלל אני לא מצליחה להחליט מה לעשות והחלום מתבזבז)

היום יה לי סוג של חצלול, אם זה נחשב בכלל.
חלמתי חלום רגיל, לקראת הסוף שלו הסתכלתי בפלאפון לראות מה השעה ולאחר כמה שניות הסתכלתי שוב והייתה שעה אחרת. שאלתי את עצמי האם אני חולמת? ולאחר מכן התעוררתי, כאשר ניסיתי לעשות בדיקת מציאות גיליתי שזו התעוררות כוזבת (בד"כ אני סופרת אצבעות) והפעם ניסיתי להזיז את היד (ישנתי עליה) בשביל לספור אצבעות ולא הצלחתי להזיז אותה למשך 5 דקות. שאלתי את עצמי אם יתכן שאני רואה את עצמי בשיתוק שינה?? עכשיו הייתי בטוחה שזו התעוררות כוזבת ואני בחלום צלול. ניסיתי לחזור לחלום של מקודם ולא הצלחתי, היה לי רק מסך שחור בעיניים. אז אמרתי לעצמי שאם אני לא מצליחה לחזור לחלום, לפחות אני אהנה קצת, והתחלתי לעוף בתוך החלל הזה.
אחר כך אני לא זוכרת מה קרה, נראה לי שחזרתי לחלום הרגיל (לא צלול).

ravehor

New member
סוג של

קודם כל, זה מצוין שאת מצליחה להבין שאת חולמת. זה כבר צעד גדול וכבר אומר שאת נמצאת בחלום צלול.
מאותו רגע, רמת השליטה שלך תלויה רק ברמת הצלילות ובטכניקות שאת משתמשת כדי לגרום לדברים שאת רוצה להתרחש.

לגבי שיפור הצלילות - יש כל מיני צורות לעשות זאת, כמו שthe king in yellow אמר. פקודה קולית "הגבר צלילות!", חיכוך ידיים זה בזה או סיבוב במקום.
בנוגע לטכניקות שליטה - המטרה היא שתאמיני ותרגישי שמה שאת רוצה שיקרה,יכול והולך לקרות. אבל אמונה טהורה שכזו היא קשה, הרי אם את רוצה לעוף למשל זה נראה לך לא הגיוני כי חוקי הפיזיקה במציאות לא מאפשרים זאת. לכן את לא תאמיני מספיק שזה יקרה.
עוקפים את זה על ידי העמדת פנים שיש משהו שהופך את זה להגיוני. למשל בתעופה, את מדמיינת שיש לך טילים חזקים בכפות הרגליים, והם מתחילים לפעול ואת עפה מאוד מהר. או לדמיין שיש לך כנפיים ואז התעופה היא הגיונית.
דוגמא נוספת היא כשאת רוצה לזמן דמות מסוימת. במצב האופטימלי היית יכולה לגרום לה להיווצר מולך - למה לא? בחלום הכל אפשרי. אבל זה קשה מדי - לכן מדמיינים שאותו אדם נמצא מאחורי דלת וכשאת פותחת אותה הוא מופיע. או שאת מסתובבת והוא יהיה שם.

והחלום שאת מתארת - קשה להחליט האם זה חצלול או שיתוק שינה על פי התיאור שלך. מה הייתה זווית המבט שלך? האם ראית את עצמך מהצד או שכבת משותקת עם עיניים עצומות?

למעלה