שאלה קטנה

איז

New member
שאלה קטנה

ראיתי כאן הרבה דיונים בסגנון "האם הלהקה הזאת ניגנה גראנג´?", והיו הירבה תגובות כמו "לא, הם לא היו באותה תקופה", "לא, הם לא מסיאטל", ואפילו "לא, הם לא לובשים חולצות פלאנל ואין להם שיער ארוך". למה אתם חושבים שלהקת גראנג´ חייבת לעמוד בקריטריונים האלה? נגיד שתקום היום להקה באירופה למשל, שלא לובשים חולצות פלאנל קרועות, ואין להם את ה"לוק הזרוק" של כל הלהקות של תחילת שנות התשעים. זה אומר שהם לא להקת גראנג´? אני לא חושב שכל הדברים האלה משפיעים על הסגנון של הלהקה. אולי הם מכניסים ל"אווירה" הזרוקה של הגראנג´, לסגנון של "מה איכפת לי מכל השטויות?", אבל הם לא משפיעים על סגנון הנגינה. מה דעתכם?

DrunkGoat

New member
אתה לא מקשיב בשיעורים הא?

לגראנג´ אין סגנון נגינה או סגנון ליריקה מוגדר, אז ההגדרה באה מהאווירה, מהתקופה, מהמיקום ומה"סטייל". אם הם לא נראים זרוקים הם לא זרוקים. אם הם לא זרוקים הם לא גראנג´.

Cheezus

New member
אני לא ממש מסכימה...

זה כמו להגיד שכדי שתהייה נגן מוזיקה קלאסית אתה חייב טוקסידו..

Jam Head

New member
אני מסכים עם Durnken

אין לגראנג´ הגדרה מוסיקילית.... תיקחי את פרל ג´ם ואת סאונד גארדן או את אליס... אין קשר מוסיקלי בגרוש! לכן כל השאר דומה , מיקום , בגדים ועוד...

DrunkGoat

New member
אממ לא זה לא..

כי למוסיקה קלאסית ולכל ז´אנר מוסיקלי אחר יש הגדרה ברורה, מבחינה מוסיקלית. לגראנג´ אין. חוצמזה, הגראנג´ הוא יותר תרבות ומנטליות מאשר מוסיקה ומאוד עצוב שאנשים מסרבים להבין את זה.

Cheezus

New member
אני מאוד מבינה את זה ומאוד מסכימה

עם זה- אבל הקשר בין ה"מראה הזרוק" להגדרה הכרחית לגראנג´ לא צודק לדעתי. נכון שיש מנטליות, מנטליות ואווירה זה כל מה שעושה את המוזיקה (במה שחשוב)- אבל בגדים זה לא מנטליות- זה איזשהו סמל מסחרי, מכיוון שזה היה סגנון מאוד פופולרי התלוו לו גם הדברים האלה. ואגב- לגראנג´ כן יש מאפיינים מוזיקלים (לא חד-משמעים אבל קיימים), להגיד שאין זה לא נכון.

DrunkGoat

New member
מראה זרוק זה לא רק...

פלאנל, ג´ינס ואולסטר. אפשר להראות זרוק גם בלי זה. או כמו שנאמר "אם זה נקי מבפנים, זה נקי מבחוץ" - אם את זרוקה מ"בפנים", רואים את זה.

איז

New member
אז מה שאתה אומר...

זה שגראנג´ זה יותר תרבות מאשר מוזיקה? אני לא חושב שחייב להיות כזה קשר חזק בין הדברים האלה... ובגלל זה גם שאלתי (ועכשיו אני אחדד את השאלה) מה יקרה אם תקום להקה שאין לה שום קשר למאפיינים האלו, אבל סגנון המוזיקה שלהם מאד דומה לנירוונה למשל (שהיה להם סגנון די קבוע.. פחות או יותר). חוץ מזה, כן יש מאפיינים שחוזרים על עצמם הרבה בגראנג´ (אני חושב), למשל מעט אקורדים, האקורדים חוזרים על עצמם, הרבה דיסטורשן. ויש גם מאפיינים לליריקה, כבר ראיתי על זה דיון כאן. אולי זה הקטע באמת שבו מתחבר סגנון המוזיקה לתרבות - נראה לי שברוב השירים יש טקסטים די דכאוניים, שמביעים בעיקר מחאה, ליריקה שמייצגת את צורת המחשבה של תקופת הגיל המסוימת באותה תקופה. אחד הדברים שבאמת נראה לי שהקשר ביניהם למוזיקה הוא קלוש ביותר, זה המיקום. אז מה עם ההתחלה היתה בסיאטל? זה כמו שתגיד שמוזיקה קלאסית חייבת לבוא ממרכז אירופה.

Jam Head

New member
לא נכון....

תראי לכל להקת גראנג´ סגנון מוסיקה שונה משלה... למשל פרל ג´ם או סאונד גארדן בקושי משתמשים באפקט הדיסטורשן ובכלל הם להקות הרבה יותר ברמה מאשר נירוונה שתאמת מנגנים כמו חבורת ארנבים.... בעניין הלירקה פה יש די הסכמה להקות גראנג´ מדברות בעיקר על הכאב שבחיים...

Cheezus

New member
אבל הוא ציין מאפיינים מוזיקליים

נכונים. אולי חוץ מהדיסטורשן (שגם הפך די לסמל דגל של הגראנג´ בשלב מסויים)- אבל האקורדים שחוזרים על עצמם- נכון בהחלט- והכוון הדי קבוע של החצי טון אחורה וכו´.

DrunkGoat

New member
אממ, צ´מעי..

את מתחילה להביך את עצמך פה
(סתם סתם אנחנו אוהבים אותך). טוב, בכל מקרה - החצי טון אחורה הומצא הרבה לפני שקורט קוביין ידע מה זה גיטרה, כל להקות הגלאם רוק של ה-80 עשו את זה, כל להקות ההארד רוק של שנות ה-70 עשו את זה, והיו הרבה שעשו את זה גם קודם. אותו דבר עם הדיסטורשן. אותו דבר עם האקורדים. הפאנקיסטים עושים את זה כבר ה-מ-ו-ן זמן.

איז

New member
אז לגראנג´ אין שום ייחוד מוזיקלי?

לפי מה שאתה אומר, גראנג´ זה רק התרבות ודרך החיים. אז אם יקימו להקת גראנג´ לפי ההגדרות שלך (סטייל וכו´), אבל הם ינגנו משהו אחר, מטאל למשל, גם אז תקרא להם להקת גראנג´?

DrunkGoat

New member
...

מי שיש לו סטייל גראנג´ואידי לא יעשה מטאל, כי זה נוגד את הסטייל שלו. זה כמו שתגיד "אם חבורת פאנקיסטים ינגנו פרוג רוק".

Cheezus

New member
המממ לאו דווקא

כי כנראה לא הבנתם אותי.. אף אחד לא המציא את הגלגל- גם לא אותם פאנקיסטים שכביכול עושים את זה הרבה קודם (בעצם לא כביכול
)- ולא הכחשתי אף לא לרגע את העובדה שהמאפיינים המוזיקלים הם החלק הכי פחות חשוב בגראנג´- אבל הם קיימים. והחצי טון אחורה, למשל, זה אחד המאפיינים שחוזר על עצמו בגראנג´- ועובדה גם שהוא לא חוזר בהרבה סגנונות רוק אחרים. פשוט רציתי רק להבהיר את הנקודה שלי שלדעתי יש לגראנג´ מאפיינים תרבותיים, בהחלט, ומאוד חשובים, אבל לאו דווקא האופנה והמראה הזרוק, שכן אלה התלוו רק אחר כך. פשוט לא נראה לי שאם נירוונה היו מפסיקים ללבוש פלנל וג´ינס הם פתאום כבר לא היו גראנג´ רק בגלל זה..

Stillwater

New member
אני די מסכימה עם איז אבל...

גראנג´ זה בהחלט תרבות שלמה. הבגדים, השיער הארוך, סיאטל וכל הדברים הנ"ל. אומנם פרל ג´ם-נירוונה-סאונד גרדן לא נשמעות בדיוק אותו הדבר אבל נמצאות תחת אותה הגדרה מוסיקלית יש משהו משותף בינהם לרוב הלירקס ואם תקשיבו טוב אפשר גם לשמוע דימיון במוסיקה.

Jam Head

New member
הא... מסובך..

מורכב מאוד הסגנון הזה שאנחנו כל כך אוהבים.. אולי מה שמיוחד בו זה שאין לו הגדרה ! תחשבו על זה.... זה מה שמושך אותנו אליו זה שהוא לא מוגדר ומורכב ...

איז

New member
דווקא לא נראה לי

אמרת משהו מעניין, אבל אני לא חושב שזה נכון. אי אפשר להימשך לסגנון בגלל שהוא לא מוגדר, הרי כל אחד התחיל עם שיר/דיסק מסוים... ואי אפשר להגיד "לא מוגדר" על שיר אחד. רק בהסכלות כוללת, עכשיו, לאחר שהכרת את כל הסגנון, אתה יכול לחשוב ככה. מחשבה יפה, בכל אופן

איז

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי ../images/Emo13.gif

באמת נתתי מקודם דוגמה לא טובה, אבל הרעיון הכללי היה שהעיקר זה המוזיקה ולא הלבוש.

electricGirl

New member
נכון שהרבה להקות גראנג´ מאוד שונות

בסגנון המוזיקלי שלהן. למשל אין הרבה דמיון בין נירוונה לאליס אינ צ´יינס... וזה הרבה עניין של תרבות אך יותר מזה. כי למעשה המכנה המוזיקלי המשותף שלא הרבה להקות גראנג´ שברו שהוא מבנה של אקורדים פשוטים בודדים בכל שיר והסאונד של הדיסטורשיין, ששונה לדוגמא מהסאונד של מטאל. כמו כן הדגש הוא על הרית´ם ופחות על סולואים. אלה פחות או יותר סימני היכר של מוזיקת גראנג´.

למעלה