שאלה קטנה

Schnitzell

New member
בפיתוח לא משתמשים בצבעים,

אלא בנייר פיתוח מיוחד. המכונה שמפתחת עובדת עם 3 לייזרים באורכי גל שתואמים ל-RGB. לכן, עבור פיתוח, מומלץ לספק קבצי RGB ולא CMYK. אגב, אין מדפסת שעובדת עם צבעי יסוד RGB. כל הדפסת פרוצס משתמשת ב-CMYK.

נטלייי

New member
תודה על התשובה

החברות להדפסת אלבומים דיגיטליים כדוגמת לופה משתמשים בנייר פוטו? ושאלה שאולי קשורה לפה ואולי לא - הספרים הדיגיטליים האלה יכולים להצהיב עם השנים כמו תמונות רגילות?

Schnitzell

New member
נדמה לי שלופה מדפיסים במכונה של Indigo,

כך שלא מדובר בפיתוח אלא הדפסה דיגיטלית, על נייר רגיל. לגבי הצהבה, או דהייה של התמונה - כל הדפסה דוהה עם חשיפה לאור, אבל לא ידוע לי על טווחי זמן מדוייקים. הרבה חברות טוענות לעמידות של כמה עשרות שנים של חשיפה בתוך בית (חשיפה לשמש ישירה היא אגרסיבית הרבה יותר והדפסות שאינן משתמשות בדיו מיוחד לא מחזיקות מעמד).

אושרינה

New member
יש בתי דפוס שמדפיסים במכונות דיגיטליות

ולא באינדיגו. תוכלי לבדוק אם האופציה הזו מתאימה לך.

Schnitzell

New member
אינדיגו היא מכונת דפוס דיגיטלית -

מדפסת לייזר גדולה למעשה, שעובדת עם דיו נוזלי במקום אבקה.

אושרינה

New member
נכון

אני עדיין יותר אוהבת את המראה שמדפסות כמו זירוקס נותנות בעת ההדפסה מאשר אינדיגו. לטעמי התמונה יוצאת יותר חדה, והשליטה בצבעים יותר גדולה.

Schnitzell

New member
האמת, זה די מפתיע אותי לשמוע.

מבחינתי אין מכונה שמתקרבת לגמישות של אינדיגו בנושא הצבעים. האפשרות לתקן צבעים (גם דחיסות צבע וגם גודל נקודה) תוך כדי הדפסה בלי לבצע RIP מחדש, היכולת לחזור על ספרציות מספר פעמים כדי להשיג צבע עמוק יותר, 3 צבעים נוספים ל-CMYK (ביניהם גם צבע לבן), החדות של טונר נוזלי לעומת אבקה - כל אלה מציבים את אינדיגו מעל השאר, לדעתי. כמו כן, אף פעם לא אהבתי את המראה המבריק מדי שהשמן בתנור של זירוקס משווה לאזורים של כיסוי צבע גבוה. גם על נייר מט לגמרי ההדפסה יוצאת מבריקה. אולי היום כבר שיפרו את זה?

פודיום6

New member
אני גם בעד האינדיגו

ולו רק בגלל העובדה שהיא לא עושה את הציפוי המגעיל על הדיו ואפשר להרגיש את הנייר. גם היכולת שלה לכסות שטח גדול בצבע אחיד היא הרבה יותר טובה מהזירוקס.

אושרינה

New member
התוצאות שאני ראיתי מהאינדיגו

לא תמיד מצאו חן בעיני. לי זה היה נראה חסר עומק. מסכימה עם הכיסוי של שטח עם הצבע - אבל בגלל שלרוב לי יש המון תמונות ואלמנטים, אני פחות מחפשת כיסוי שטח עם צבע. אבל כנראה שזה עניין של טעם, ניסיון, ומי עושה לך את העבודה בסופו של דבר. אני בכל אופן חושבת שאם כבר הולכים על זירוקס - אז לאלה שמחזיקים את המדפסות החדשות יותר. כי רואים כמה הטכנולוגיה משפיעה על ההדפסה.

למעלה