שאלה קטנה

shaharrr53

New member
שאלה קטנה

כגולש סמוי שמתי לב שהרבה ישראלים מתעניינים לגבי לונדון, ושאלתי היא מה הם מחפשים שם? איך לונדון הפכה ליעד אטרקטיבי עבור ישראלים לאחר צבא שמעוניינים לחיות שם?

forglemmigej

New member
אולי שפה

גם הרבה מחפשים את ברלין כי גם גרמנית שפה מאד קלה ויש שמה המון עבודה לישראלים..

adadadad2

New member
עבודה בברלין?

על מה אנחנו מדברים בדיוק? על עבודות שחורות?

forglemmigej

New member
לאו דוקא יש את קול ברלין

תחנה שמשדרת 24/7 365 ימים בשנה אפילו בכיפור . כל ישראלי שסבא רבה שלו עבר בתור רוכל באיזה עיר בגרמניה המזרחית יכול להוציא דרכון על סמך זה (אותו דבר נכון לשאר מדינות באיחוד) וישר מקבלים אותו לכל עבודה בברלין מקסימום יתקנו לו קצת את הגרמנית, אבל גם זו לא בעיה זו שפה שלומדים אותה ממש מהר היא כל כך דומה לאנגלית!

R750-Girl

New member
מצד שני, הרבה אנשים מתעקשים שאני גרה בלונדון

(ולא משנה כמה פעמים אני אסביר שאני כרה בלונדון בערך באותה הצורה שתושבי מצפה רמון גרים בתל אביב). הרבה אנשים משתמשים בלונדון כשם כולל לאנגליה כולה.

Karenovadia

New member
השותפה שלי לשעבר בתל אביב

ואחת מחברותיי הטובות ביותר מתעקשת כבר שנה שלמה להגיד "לונדון" כל פעם!! זה מצחיק ומרתיח באותה צורה... זה מצחיק בגלל שהיא מדברת איתי כל שבוע והמילה "בריסטול" עולה בשיחה לפחות חמש פעמים, ומרגיז כי אני קצת נעלבת שהיא לא מסוגלת לזכור איפה אני בכלל גרה באנגליה.. וחוץ מזה- את יודעת כמה אנשים גרים במצפה רמון וטוענים שהם עדיין תל אביביים?? (סתם לא קשור.. סתם נזכרתי בבית שבישראל ומצפה רמון זה ממש ליד...)

Woking

New member
אני תמיד מסביר

שלונדון היא עיר הבירה האפריקאית היחידה שאין בה שגרירות בריטית.

annadolly

New member
בלונדון יש חיי תרבות עשירים והכל נגיש -

תיאטרון, מוסיקה, אמנות, אופנה, הסטוריה, ספרות, מסעדות, פארקים, מוזאונים, אנשים מכל העולם. שאני אמשיך? הרשימה עוד ארוכה.

annadolly

New member
עם כל הכבוד לבריסטול

לא הייתי משווה ללונדון. ואנחנו מזמן עזבנו את לונדון לטובת חיי כפר. אבל לונדון היא אחת ויחידה!

בעד ונגד

בלונדון יש - מוזיקה טובה - טלוויזיה מצוינת - בלונדון אנשים יותר אדיבים לעומת זאת, London is drowning / And I live by the river

R750-Girl

New member
דווקא בקשר לאדיבים

אין מה להשוות קהילה קטנה (כמו בכפר) לזרות שבערים גדולות.

למעלה