שאלה קטנה

MichalEe

New member
שאלה קטנה

היי, קוראים לי מיכל, כמעט בת 21, חיילת משוחררת מהוד השרון :) פעם רקדתי בחוג בספורטן ג'אז. מאוד אהבתי לרקוד, אבל שנאתי את האווירה התחרותית ואת השקט שהמורה ביקשה כל הזמן, ולכן פרשתי. אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים מתחילה לרקוד בשביל הכיף כשמתחילה מוזיקה, ורקדתי בלי הפסקה 6 שעות בחתונה של אח שלי. אני ממש נהנית לרקוד, אבל חוץ מלרקוד בבית אני לא רוקדת (לא אוהבת מסיבות). חשבתי אולי ללכת לסטודיו לריקוד שבו אפשר לרקוד בשביל הכיף וההנאה, בלי אווירה מעצבנת, אולי למצוא חברות חדשות, אולי לרזות קצת :) אין לי בעיה להופיע אח"כ, אבל אם זה מחייב משמעת מטורפת - אני לא אלך לשם. אני רוצה לחזור לג'אז, אבל בא לי ללמוד גם סטפס (הבעיה היא שהבנתי שיש ריקודים בנויים במחול אירי ובסטפס, ואני רוצה לדעת רק איזשהו בסיס ואז לדעת להרכיב ריקודים בעצמי. אני רוצה לדעת רק איך עושים את זה נכון). מאוד בא לי ללמוד לרקוד סווינג (מישהו כאן ראה את הסרט "נערי הסווינג"?), אבל לחבר שלי יש בעיות ברכיים, והוא גם לא אוהב לרקוד בציבור, ואני לא חושבת שאני רוצה בן זוג שהוא לא חבר שלי לריקודים. אשמח לקבל המלצות לבתי"ס לריקוד שמלמדים ריקוד ברוח טובה, גם את הסגנונות הלא-שגרתיים שציינתי, ובסביבה שלי (הוד השרון, כפר סבא, הרצליה, רעננה, פתח תקווה). אולי גם ת"א, אבל אני עושה כיום קורס דו-שבועי בת"א (בנושא אחר) ומשלמת המון על נסיעות, אז נראה לי שזה פחות אופציונלי. אולי בפרדס חנה - אחותי גרה שם ואני שם די הרבה לאחרונה. אני מחפשת באינטרנט, אבל חשבתי שאולי יהיו כאן המלצות נוספות. תודה :)

Ellaz1

New member
מקום לרקוד בשביל הכיף

היי, אני יכולה להמליץ לך על בית ספר לריקוד שמאפשר בדיוק את הנישה הזו - מקום שכיף לרקוד בו, בלי אווירה תחרותית, ובלי משמשעת מטורפת, בלי שאיפה למצויינות. מהות הבי"ס היא לאפשר לכל אחד לרקוד בשביל הכיף האישי שלו. הבי"ס נמצא אמנם בחולון, אבל אולי תמצאי ששווה להגיע. חוג חדש נפתח ביום א 23/5, בערב. זהו חוג ריקודי זוגות מהצעד הראשון. אם זה מעניין אותך , צרי קשר - [email protected] שיהיה בהצלחה ! :)

tdmk

New member
תלמדי ריקודים סלונים בארתור מאריי

את מהוד השרון, יש להם סטודיו גם ברעננה וגם ברמת השרון. וכמו שאת ואני יודעים (אני רענני) המרחק בין הוד השרון לרעננה הוא באומדן 10 דקות נסיעה. אני אישית לומד בסטודיו ארתור מאריי כבר 3-4 חודשים. מעט זמן אכן, אך משום מה מרגיש שכבר עברתי די הרבה. בהתחלה, וזה תגידי לחבר שלך.. גם לי היה מוזר להרשם לחוג של ריקודים סלונים (או בכלל של ריקודים), בתור גבר מצאתי את זה לא בדיוק כמשהו טבעי. הרשי לי להגיד לך, שזוהי שטות גמורה, וברגע שתתחילו עם זה, אתם תתמכרו. בקשר לבעיות ברגליים, אני לא אנקוב בשמות כמובן, אבל ראיתי בסטודיו מספר אנשים עם בעיות גדולות בהרבה שרוקדים מדהים. אני יודע שזה נראה כאילו אני "משוחד" :) אבל דווקא ממש לא. אני משלם הרבה מאוד כסף על השיעורים האלו, מה שאם היית אומרת לי שיקרה לפני 4 חודשים הייתי צוחק לך בפרצוף. תלכי עם החבר שלך - שיעור ראשון (נסיון) הוא בחינם. כל המדריכים שמה מצוינים, אז אין לי המלצה למדריך כזה או אחר.. אני אישית לומד אצל סשה. אבל שוב, לא הייתי מייחס חשיבות לזהות המדריך שמה.. כולם ברמה גבוהה מאוד. בהצלחה רבה שיהיה לך. אני אומר לך - קחי שיעור נסיון, אין לך מה להפסיד (עם האמרה הזו אני התחלתי).

MichalEe

New member
תודה על ההמלצה :)

אבל אני פשוט רוצה ללמוד רק סווינג ורוק'נ'רול, לא התחברתי לסגנונות האחרים

tdmk

New member
ואני חשבתי שאני מתחבר רק לסלסה..

באתי כדי ללמוד סלסה בלבד.. ראיתי את המועדונים בחוץ ואמרתי שללמוד עכשיו סלסה יהיה השקעה מצוינת לעתיד החברתי שלי :p בסוף, דווקא בסלסה אני לא משהו, לא בדיוק עומד בקצב והתנועות פשוט לא יוצאות. בקיצור, תחפשי אם את מוצאת מקום שמלמד רק סווינג ורוקנרול, או איזשהו מקום אחר שאת מתחברת אליו.. אם את רואה שאת לא מוצאת, הצעתי היא שתנסי בכל זאת שיעור נסיון בארתור מאריי, אם את באה לבד, תבקשי את דימה. תגידי לו שאת מאוד מתלהבת מסווינג ומרונקול... הוא מורה מצוין, לפעמים אני הולך אליו לשיעור קבוצתי של גברים ואני יוצא משמה עם טכניקה בהחלט יותר טובה משנכנסתי. כמו שאת רואה, מיכל, אני לא אומר לך את השם שלי, הווה אומר, שום אינטרס כלכלי. זה יותר שאני משועמם אז אני נכנס לפורומים של תפוז ומגיב. הימים הכי מאושרים שלי בשבוע זה היהמים שיש לי שיעור ואני מחכה להם כל השבוע, אני מאוד ממליץ! יישר כוח.

למעלה