שאלה קטנה...

שאלה קטנה...

מעבר לסכום המזונות שכל אחת מקבלת\משלם. אלו עוד תשלומים אמורים להתחלק בין ההורים מעבר לסכום זה ? (מלבד טיפולי שיניים,משקפיים,טיפול פסיכולוגי,) אני מתכוון לוועד הגן\בית ספר ?ספרי לימוד ?קייטנות ?חוגים ?צהרונים ? ותשלומים מעין אלו. חשוב ! אני פונה בעיקר לאלה מכם שלא התגרשו בהסכם משותף שכל הסעיפים הללו נלקחו בחשבון. אלא שנפסק להם סכום מזונות ע"י בית המשפט. למרות שאשמח לשמוע מה נהוג גם בהסכם מסוג זה. בברכת שבת שלום וסופ"ש נעים מיקיהו.

מייקי73

New member
יש סעיף שנקרא "מיוחדים"

שם נכנס הכל. על מה בית המשפט פוסק, אבל כל הוצאה שהיא מיוחדת ולא קבועה מתחלקת בין שני בני הזוג. באופן אישי אני לא פונה לגרוש שלי על כל דבר מיוחד אלא רק על חוגים, קייטנות, צהרון. תחפושת לחג שקניתי לה עכשיו, ממש לא ביקשתי לחלוק . אבל כשהיא תהיה בבית ספר, בשנה הבאה, כן אבקש לחלוק את ספרי הלימוד והמחברות , טיולים וכדו'

אם בספטמבר היא תהיה כבר בת 6

ועד גיל 14, תקבלי כל חודש אוגוסט, מענק לימודים מהמדינה בסך 1300 ש"ח המיועדים בדיוק למטרה הזו - ספרים, בגדים, תשלומי רשות לבי"ס

mazoneli

New member
כל חודש ../images/Emo35.gif|../images/Emo35.gif|../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo2.gif

זה לא ממש שייך...

ממש כמו דמי ביטוח לאומי שמועברים ישירות לאם ולא מופחתים מתשלום המזונות.

כרmela

New member
אצלי בהסכם כתוב

חלוקה בהוצאות רפואיות חריגות (שיניים, משקפיים, מדרסים וכד') צהרונים וגנים כבר לא היה לנו. בפועל הוא לא השתתף בכלום ואני לא מצאתי את הכוחות ללכת להוצל"פ על כל 200 ש"ח...

kleo patra

New member
אני

מקבלת סכום קבוע כל חודש כולל מדור.כולל צהרון וגנים. לא ביצענו הפרדה של מזונות לחוד וצהרונים לחוד- לכן בשנתיים הראשונות הפסדתי מזה- אך עכשיו הוא מפסיד מזה . לכן לך כן כדאי להפריד את הסעיפים. מעבר לסכום הקובע יש בהסכם הוצ' שהוא אמור להשתתף- ועד לגן- ועד לבי"ס, ספרים בתחילת שנה- שעורי עזר- הוצ' רפואית חריגות- חוגים קייטנות לא הסכים להוסיף- אך לא התעקשתי מאחר והוא מחוייב בכל החופשים לחלוק איתי חצי חצי

Rtitan

New member
במצב שאתה מתאר, מה שקובע הוא...

הרצון הטוב של שני בני הזוג - בעיקר של האבא. אצלינו בהסכם שום דבר מאילו לא נלקח בחשבון והתשלום הוא בעצם גלובלי, אבל למשל כשהיה הבר-מצווה של הבן, ולאט לאט הצטברו תשלומים שגרושתי שילמה כשהייתי בחו"ל, בסוף הבר מצווה ניגשתי לבעל המקום שבו התקיים האירוע ושילמתי את כל החשבון שהגיע לו במכה אחת - כך שזה כיסה את כל החלק שלי בהוצאות החריגות שהיו לה לאורך כל התקופה... ואפילו קצת מעבר - כי ממילא אני לא משלם "אקסטרות" - אז שיהיה. מה שמנחה אותי, היא התובנה שלי שכשהיא רגועה ומרגישה נינוח - היא אימא טובה לילדים שלי, והיא מרגישה טוב, והרי היא אישה שמאד מאד אהבתי פעם - למרות שהתגרשנו, חשוב לי שיהיה לה טוב בחיים גם כשאנחנו בנפרד. לא תמיד אני מצליח, ולא פעם יש התנגשויות וחיכוכים... אבל זה גם חלק מהעניין - אם לא כן, עוד היינו יחד, נכון? אבל ככל שאני יכול ומרגיש בסדר עם זה, ושאני לא מוותר על עצמי - היא תרגיש תמיד שאיכפת לי ממנה גם כיום והיא לא לבד. תעשה מה שאתה מרגיש, רק תזכור שבצד השני יש אדם, שפעם מאד אהבת ושהיא אימא של ילדתך...

מיקמיק

זכור תמיד ש"לעולם לא יושב בפניך מכשול שאין בכוחך להתגבר עליו" (הרבי נחמן מברסלב והוא צודק). קבל

לא מדוייק....

לא עדיף לקבל אוטו יותר קטן אבל עם הרבה יותר תלושי דלק...? מאשר אוטו יותר גדול בקצת,אבל הרבה יותר מוגבל...? המבין מבין.

../images/Emo207.gif מיקיהו ברשותך דוחפת את אפי הסולד ../images/Emo3.gif

האם הוצאות ימי הולדת לילד\ה אמורות להתחלק בין 2 בני הזוג או שזה נחשב 'מותרות'? וכשאני אומרת מותרות אני לא מתכוונת למותרות בסגנון: אמא, מותר לי להזמין גם את הילדים מהצהרון וגם את החברות מהחוג לג'אז וגם את הילדים מהבניין? אמא, מותר לי גם מפעילה וגם קוסם וגם ליטוף חיות וגם נקניקיות בלחמניה וגם פיצה?

שאלה קשה..

אני חושבת שזה מאוד תלוי באורח החיים שקדם לגירושים. בעיני, למשל, מדובר במותרות. אני מאמינה שילדים שהיו רגילים לחגיגות כאלה בטרם הפרידה של ההורים - בעיניהם זה אורח חיים מקובל להם/לסביבתם.

נעיתה

New member
../images/Emo151.gifזה אכן נושא לא ברור../images/Emo151.gif

אנחנו בחרנו לחלק. החלטנו על תקציב, חילקנו מטלות והתחלקנו. אני מעריכה שזה גם מאוד תלוי במה שהילד רגיל ועוד יותר תלוי במה שההורים מסוגלים לעמוד והכי תלוי בנכונות של שני הצדדים ללכת על הוצאה משותפת. כל הפקות הענק הזה בגן של המוגלי עושות לי חלחלה וכרגע אני די מתעקשת לסנן בבקשות... עד עכשיו גם די עמדתי בזה. מי ייתן וגם אצליח בהמשך |קוסם ליצן נקנקיה ג'ימבורי צמר גפן מתוק קרקס חיות קעקועים פיצה|

מתחלק...

רק בשביל הילדים. בעצם - גם בשביל האגו שלי. גרושתי ואני משתפים פעולה ועוצרים ביחד את הבכורה <כי רק אצלה יש את הרצון להפקות ימי הולדת...>. בנות
בנים

למעלה