שאלה קטנה

avivyahudayin

New member
שאלה קטנה

ערב טוב ידוע לי שיש טיפול באנשים באמצעות מוזיקה מישהו אולי יכול להגיד לי איפה לומדים את זה ועוד פרטים על המקצוע

תשובה קטנה

שלום לך, ככל הידוע לי: לימודי תראפיה במוסיקה מתקיימים ב-3 מקומות בארץ: 1. אוניברסיטת בר-אילן: לימודים לתואר שני. 2. מכללת לוינסקי: לימודי תעודה המוכרים ע"י משרד הבריאות והחינוך. 3. מכללת דוד ילין בירושלים: כנ"ל. הלימודים האלה הם לימודי המשך ללימודי מוסיקה או פסיכולוגיה/חינוך/הוראת מוסיקה. הלימודים דורשים רקע מוסיקלי רחב. מי שמגיע מתחום המוסיקה (למשל: תואר במוסיקה מהאקדמיה) צריך השלמות בפסיכולגיה לפני הלימודים. מי שמגיע מתחום אחר צריך השלמות בלימודי מוסיקה. תראפיה במוסיקה היא מקצוע נדרש, מעניין ורחב. יש גם אפשרות ללמוד כל מיני שיטות טיפול שונות המשתמשות במוסיקה ובקצב. אני לא יודעת מספיק על כך, ייתכן שיש בתחום זה לימודי תעודה שונים. בהצלחה וכל טוב, ניבה

המון

יש המון סוגים ודרכים לטפל באנשים! תראפיות שונות: עם בע"ח, אומנות, מוסיקה, דרמה ועוד. פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, אימון-אישי ועוד. טיפולים אלטרנטיביים שונים כמו פרחי באך, דיקור סיני, דמיון מודרך, הומאופתיה ועוד. פיזיוטרפיה, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק ועוד. ועוד ועוד ועוד... כדי לבחור צריך להיות יותר ממוקדים: איזה סוג טיפול היית רוצה להעניק לאנשים? באיזה סוג של אנשים היית רוצה לטפל? באיזה סוג של בעיות שיש לאנשים היית רוצה לטפל? שאלות כגון אלו יעזרו לך להיות יותר ממוקד. כל טוב, ניבה

למעלה