שאלה קטנה

Dawn79

New member
שאלה קטנה

שלום לכולם :) יש לי שאלה שמאוד חשובה לי ואתם כהורים לילדים שעולים לכיתה א' אולי תוכלו לעזור : בני נמצא בגן פרטי הוא בן 3.4,הוא בוגר ומוכן לדעתי ולדעת הגננת והמטפלות. האם כדאי להשאיר אותו עוד שנה בגן פרטי או להעביר אותו לגן טרום חובה? האם כדאי לו להתחיל כיתה א' בגיל 5.9 או 6.9? בגן פרטי הוא יהיה כל יום עד השעה 16:00 באותו המקום ואילו בגן עירייה הוא יצטרך להגיע לצהרון שלא נמצא במקום וזאת אומרת נסיעה קצרצרה של 10 דקות כל יום בלווי מנהלת הצהרון מה דעתכם? אשמח לתגובות

מחשבות

New member
בגיל זה כבר כדאי גן טרום חובה. אבל אם הוא

יהיה עם ילדים בגילו בגן פרטי ואין בעיה כספית, אז שימשיך. לגבי עליה לבית הספר, זה יהיה רק תלוי במוכנות הנפשית ועשיו מוקדם לומר.

בדיוק עלתה כאן אותה שאלה בדיוק

קצת למטה - פה. תקראי את השירשור אולי הוא ייתן לך עוד נקודות למחשבה. למה בגן עירייה הוא יצטרך צהרון אחר? אין לכם גני עיריה של יום לימודים ארוך?

Dawn79

New member
תודה על התשובות

במיוחד תודה לך אמא של ילדה קוראת אצלנו בגן העירייה אין צהרון ..למעט באחד או שניים (חדרה) ולכן יש נשים שמפעילות צהרון מביתן וזה דורש נסיעה קצרה יש דבר כזה בגני עירייה..יום לימודים ארוך?

אצלינו יש (רעננה)

יש בעיר גנים רגילים שפועלים עד 13:30 ובימי שישי עד 12:45. בגנים האלה החופשים זהים לחופשי בית הספר (וזה גם שיקול אם שני ההורים עובדים), כלומר שבועיים וחצי בפסח, שבוע בחנוכה, חודשיים חופש גדול (למרות שבדרך כלל מתארגנת קיטנה בחלק מהחופש) וכו'. גני יול"א (יום לימודים ארוך) עובדים עד 16:00 במשך השבוע כשבצהריים מגיעה גננת אחרת וממשיכה את פעילות הגן. הילדים גם מקבלים א. צהריים (אני לא יודעת אם בשרית או לא, אבל ארוחה חמה). גני יול"א גם עובדים לפי חופשים מקוצרים שיותר דומים למה שקורה בגנים הפרטיים (3 שבועות בחופש הגדול, שבוע וקצת בפסח וכו').

Dawn79

New member
אחח רעננה רעננה

נשמע נהדר..ממש כמו העיר עצמה יקח עוד "קצת" זמן לדעתי עד שגם פה זה יתנהל כך בינתיים כהורים עובדים צריך לדאוג למסגרת שתשלים את השעות ואני לא הכי שלמה עם צהרון שצריך להגיע אליו בהסעה כי הוא לא מתקיים באותו המקום אבל אני מניחה שאני לא הראשונה ולא האחרונה מה דעתך?

הילדים שלי באים הביתה בצהריים, אז אני לא כל

כך הבן אדם המתאים לשאול אותו בענייני הסעות
באופן אישי אני לא אוהבת את זה, בטח שלא בגילאים האלה, אבל זה לא צריך להיות השיקול היחיד בעיני בבחירת גן במיוחד אם את אומרת שזה משהו נפוץ - כלומר, עוד ילדים נוסעים בהסעות כאלה.

מחשבות

New member
גם אצלנו ברחובות הצהרונים הם המשך לגנים

והילד כלל לא צריך ללכת לשום מקום אחר. מדובר כמובן בגני עיריה רגילים לגמרי. למה הפטנטים הפשוטים האלה אינם נחלת כלל הארץ? האם במשרד החינוך שקית האסימונים עדיין חתומה בפלומבה מימי תרפפ"ו?

אתי77

New member
גן פרטי או עירייה?...

הייתי בדילמה דומה השנה. לגננת לא היה ספק שהבת שלי יכולה להיכנס כבר לטרום, לי זה היה הרבה הרבה יותר נוח, גם החברים שלה עלו לטרום, אז לא ממש היססתי והכנסתי אותה. אני מאמינה שזה המון עניין של בגרות של הילד. עלה עם הבת שלי חבר טוב שלה שמיד פרח והסתגל. לה לקח המון זמן להתרגל. גם מידת החום של הגננת שונה בגן פרטי וקטן ובגן עירייה. גם מירת העצמאות הנדרשת מהילדים. לה היה מאד קשה. גם העובדה שהיתה הכי קטנה מאד העליבה אותה
כיום היא פורחת שם, אבל במשך כמעט חצי שנה היה לה קשה.אנחנו החלטנו ביחד עם הגננת, להשאיר אותה עוד שנה בטרום, על מנת שלשנים הבאות היא תהיה גדולה יותר. אגב, בתור מורה לכיתה א' לשעבר, אני יכולה להגיד לך שהרבה יותר קל לילדים הגדולים של הכיתה. ואני רואה גם אצל הבן שלי, הם יודעים מי הם הגדולים ומעריצים אותם...הם טובים יותר בכדור רגל...

ede1

New member
מספר מחשבות

אני אמא לתאומים בני 4.5 היום. בחרתי בגן פרטי ומשנה הבאה הם בגן חובה . השיקולים שלי היו 1. לא רואה הבדל משמעותי בין גן פרטי לגן עירייה, הכוונה היא בהבדל הקשור לשייכות. יש גנים שונים ב2 קטגוריות והחשוב הוא הגן המסוים הפרטי מול גן מסוים עירוני. 2. בשבילי מאוד חשובה הגננת. בסופו של דבר היא זאת שמחנכת, מעסיקה וכו'. אם טוב לילד, אז למה להחליף? 3 חבורת הילדים. האם יש ילדים באותו גיל וכמה והאם יש לי שפה משוטפת עם אמהות 4. שעות פעילות. בגן פרטי יש אופציה להשאיר עד שעה 5 או לאחר קצת (לא שאני בעד איחור). בגן עירייה עד שעה 15:45 5. שיקול כלכלי . כמה שלא רציתי שהוא יכנס לאחד הגורמים, אך זה כן היה חשוב לי. במקרה שלי ההוצאה בגן עירייה שווה לגן פרטי. חייבת לציין שהשיקול זה לא החשוב ביותר, זה כתוספת להכרעה ובכלל, מצטערת, אך לי נשמע קצת מוזר "בני נמצא בגן פרטי הוא בן 3.4,הוא בוגר ומוכן " ? מה, הוא הולך לצבא, אוניברסיטה? בוגר למה בדיוק? בוגר לחיים?

Dawn79

New member
למה התכוונתי

בוגר בעיניי הכוונה שיודע לבטא את עצמו וורבלית מתנהג בבגרות יחסית לגילו כמובן, מוכן ליחס של הרבה חברים לעומת קבוצת חברים קטנה יותר(20) שהוא איתה עכשיו ז"א חברותי ולא מופנם -זה אופי של ילד שפתוח לדברים חדשים ולשינוי אני חושבת שבעיניי ילד בן 3-4 מעבר כזה שקול למעבר למסגרת אחרת..כמו שכתבת

נראה לי שלא הבנתי כל כך את השאלה

אתה מתכוון להישארות שנה נוספת בגן הנוכחי בשכבת הגיל הנוכחית (כלומר, להשאיר אותו שנתון)? או שמא אתה מתכוון להקפיץ אותו שנתון (העברה ישר ממשפחתון לגן טרום חובה ועלייה מוקדמת יותר לא')? אז ככה, הישארות שנה נוספת בגן לא מתאימה כלל וכלל לגילאים אלה, ואני מקווה שאינך חושב ברצינות על כך (ושרק אני זו שלא הבנתי את שאלתך וחשבתי לכיוונים מטורפים כאלה, ולא סתם, כי יש, לצערי הרב, הורים המבקשים להשאיר את ילדם שנה נוספת בגן בגיל 4 ואפילו גם 3). אם אתה מדבר על הקפצה לגן טרום חובה (וכפי הנראה בנך יליד ינואר. אני מסיקה לפי הגילאים שנתת לצורך העלייה לכיתה א') אז אני מניחה שמשרד החינוך לא יעשה לכם חיים קלים, אבל אם אתה חושב שזה מתאים, לך על זה. אם הילד מסוגל להדלגה, זהו צעד מצוין ומבורך. האם עדיף להיכנס לכיתה א' בגיל 5.9 או 6.9? גיל 6.9, לטעמי, הוא גיל מאוחר לכניסה לכיתה א', אף על פי שהוא נחשב לנורמאלי. כלומר, בני 6.9 בכיתה א' הם אמנם הכי גדולים, אך עדיין בתוך השנתון, ולא שייכים לילדים שנשארו שנה נוספת בגן ובעצם הפסידו שנה על כל המשתמע מכך. אם הילד שלך הוא ילד ממוצע (לא מדברת כבר על מעל לכך) הוא יכול בהחלט לעלות קודם. חבל על הזמן. ממש כך. סיימתי בית ספר לפני 3.5 שנים (בגיל 19 - סיוט!) ואני אומרת לך בהחלט מעדות שהיא די טרייה, שאין מה לבלות זמן נוסף במערכת החינוך. זה לא תורם, רק להפך, גורם לשיעמום שמביא לעיתים לתסכול. גיל 5.9 הוא גיל מעט מוקדם, אך ישנם ילדים שעלו בגיל זה ופרחו. ככלל, אני בעד לתת לילד להשתלב במסגרת שבה יש לו מקום להתפתח, שקצת גדולה מעט עליו, ולא להפך, שקטנה מאוד בממדיה יחסית אליו ובה הוא ינבול. כמו כן ידוע ומפורסם שב"חדר" התחילו ללמוד בגיל 3 וילדים (אמנם לא כולם, יש לציין) הסתדרו עם כך יפה. אם הילד מוכן, אין בעיה.

Dawn79

New member
תודה על התגובה

אכן בני יליד 12/2005 ודברייך הגיוניים לי נראה לי שזהו הכיוון הנכון ואני מניחה שהזמן יגיד אם זה נכון, שוב תודה

למעלה