נראה לי שלא הבנתי כל כך את השאלה
אתה מתכוון להישארות שנה נוספת בגן הנוכחי בשכבת הגיל הנוכחית (כלומר, להשאיר אותו שנתון)? או שמא אתה מתכוון להקפיץ אותו שנתון (העברה ישר ממשפחתון לגן טרום חובה ועלייה מוקדמת יותר לא')? אז ככה, הישארות שנה נוספת בגן לא מתאימה כלל וכלל לגילאים אלה, ואני מקווה שאינך חושב ברצינות על כך (ושרק אני זו שלא הבנתי את שאלתך וחשבתי לכיוונים מטורפים כאלה, ולא סתם, כי יש, לצערי הרב, הורים המבקשים להשאיר את ילדם שנה נוספת בגן בגיל 4 ואפילו גם 3). אם אתה מדבר על הקפצה לגן טרום חובה (וכפי הנראה בנך יליד ינואר. אני מסיקה לפי הגילאים שנתת לצורך העלייה לכיתה א') אז אני מניחה שמשרד החינוך לא יעשה לכם חיים קלים, אבל אם אתה חושב שזה מתאים, לך על זה. אם הילד מסוגל להדלגה, זהו צעד מצוין ומבורך. האם עדיף להיכנס לכיתה א' בגיל 5.9 או 6.9? גיל 6.9, לטעמי, הוא גיל מאוחר לכניסה לכיתה א', אף על פי שהוא נחשב לנורמאלי. כלומר, בני 6.9 בכיתה א' הם אמנם הכי גדולים, אך עדיין בתוך השנתון, ולא שייכים לילדים שנשארו שנה נוספת בגן ובעצם הפסידו שנה על כל המשתמע מכך. אם הילד שלך הוא ילד ממוצע (לא מדברת כבר על מעל לכך) הוא יכול בהחלט לעלות קודם. חבל על הזמן. ממש כך. סיימתי בית ספר לפני 3.5 שנים (בגיל 19 - סיוט!) ואני אומרת לך בהחלט מעדות שהיא די טרייה, שאין מה לבלות זמן נוסף במערכת החינוך. זה לא תורם, רק להפך, גורם לשיעמום שמביא לעיתים לתסכול. גיל 5.9 הוא גיל מעט מוקדם, אך ישנם ילדים שעלו בגיל זה ופרחו. ככלל, אני בעד לתת לילד להשתלב במסגרת שבה יש לו מקום להתפתח, שקצת גדולה מעט עליו, ולא להפך, שקטנה מאוד בממדיה יחסית אליו ובה הוא ינבול. כמו כן ידוע ומפורסם שב"חדר" התחילו ללמוד בגיל 3 וילדים (אמנם לא כולם, יש לציין) הסתדרו עם כך יפה. אם הילד מוכן, אין בעיה.