שאלה קטנה....

NaughtyBoy

New member
שאלה קטנה....

בהמשך לשירשור הקודם. שמתי לב שלסדרת XPS של DELL יש את הדגם M1210. האם הוא שווה בעוצמתו ל- M1330 או לפחות מתקרב... היות והוא בעל מסך 12 אינצ' אולי אני ילך עליו אבל אני לא יודע אם כדי לוותר על כל הטוב שנמצא בדגם M1330 רק בגלל הגודל... האם הוא אלטרנטיבה ראויה? או שה- M1330 הוא סוס עבודה חזק יותר בהרבה? תודה מראש, בר.

RoyBO

New member
לא הייתי הולך על 1210 הוא דגם יחסית ישן

מסורבל וכבד יותר.

NaughtyBoy

New member
כן גם אני חושב ככה..

כנראה שלא הכל מושלם ונצתרך להתפשר על ה-M1330 למרות ה-13.3 אינצ'... אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אלא אם כן יצא בעתיד דגם עם אותן היכולות רק עם מסך 12.1 אינצ' - נחכה ונראה... בעיקרון ה-M1330 עונה לי כמעט על רוב צרכי חוץ מכמה דברים קטנים (רק 2 יציאות USB,כ.רשת 10/100 ולא 1000 וזמן סוללה, 802.11g ולא-802.11Nׂ והכי מתסכל הגודל של המסך) אבל אלה באמת שטויות יחסית ליתרונות.

יאיר B

New member
יש לך לאן לחבר כרטיס רשת של 1000?

(זה לארגונים מאשר לבית). תקן N עדיין לא ממש מוכר (ויקח לו עוד כמה שנים להיכנס לראוטרים, על ציבוריים אין בכלל מה לדבר).

NaughtyBoy

New member
אני עובד עם רשתות בקמפוסים ובאבטחת מידע....

יש לי מה לעשות עם שני התקנים האלה אבל זה באמת שטויות. מקסימום נתחבר דרך מתג שימיר את המהירות ל - 1000 מב"ש. בקשר ל-N אני עושה עכשיו אינטגרציה שקשורה לנושא אבל גם פה אני יכול להסתדר עם איזה אקסס פויינט שיתחבר ל-USB.

NaughtyBoy

New member
חחחחח תודה....

אני מניח

bar666xp

New member
בסידרת XPS ה1330 הוא הקטן ביותר כיום..

12.1" יש בסדרות האחרות... יש Latitude D430 {בעיקרון הוא עמידות יותר מהכל}. ויש Latitude XT Tablet PC שהוא טבלט מין הסתם... אגב מגיע עם מעבדי U {חסחון בחשמל}. המחירים יהיו שונים לגמרי אגב אם אני זוכר נכון שני אילו יהיו יקרים בהרבה מהXPS M1330. הרעיון של הטבלט והD430 לתת משהו באיזור ה8-9 שעות עבודה על סוללה אם אני זוכר נכון. בעיקר מקסימום זמן סוללה, מקסימום ניידות או בקיצור למי שמחבר את המחשב לחשמל רק אחרי יום העבודה
למי שבמקרה הטוב יש לו איזה כמה דקות לחבר לחשמל לפני שהוא שוב בדרכים... הם אינם מיועדים למשחקים ו/או עבודה מעבר לאינטרנט אופיס צפיה בסרטי הדגמה/פרומו ושות.. נ.ב. מי שענה לך על הרוב בשירשור היה דווקא JAN אז התודה מגיע לו יותר מאשר לי

bar666xp

New member
חסחון=חיסכון TYPO סביר שיש עוד אבל אני דיסלקט

תתמודדו

NaughtyBoy

New member
או קיי - אז שוב תודה רבה! ובמיוחד ל-JAN ../images/Emo8.gif

עכשיו רק נשאר לבחור את הצבע של ה-XPS.....
שזאת גם דילמה לא קטנה

NaughtyBoy

New member
אם כבר שואלים... אז אני אמשיך בעוד כמה קטנות?

1) כדי להחליף את הסוללה שמגיעה עם המחשב להכי גדולה? (נראה לי 9 תאים או 12). 2) כדי להחליף את ה-HD ל-120GIGA 7200RPM במקום ה- 160GIGA 5600RPM? או שהשינוי יהיה מינורי? 3) ומה האופציה הכי טובה לזיכרון? 2X2048 או 1X4096? השאלות מגיעות מהאתר הזה שממנו בחרתי לקנות את המחשב... ושוב תודה מראש לעונים!

RoyBO

New member
ככה

אתה לא צריך 4 גיגה זיכרון. מספיק 2 בפורמט 2X1024 דיסק קשיח 160 GB 5400RPM בהחלט מספיק. 9 תאים זו הסוללה הכי גדולה שיש, היא אחלה.

NaughtyBoy

New member
למה לא צריך 4 GIGA

הרי כל המרבה הרי זה משובח לא? או שלפחות לקחת אחד של 2GIGA על מנת שבעתיד נוסיף עוד 2 GIGA?

bar666xp

New member
תחילה עד כמה שידוע לי אין 4G ברכיב אחד...

זה 2G X 2 כדי לקבל 4G וזה לבחירה שלך כמה זיכרון אתה רוצה. לגבי הדיסק הקשיח אישית אני חושב שעדיף גודל על מהירות בגדול אבל זה גם תלוי שימושים.. אני בכל מקרה כניראה הייתי מעדיף את ה160G במהירות 5400RPM ולא את ה120G ב7200RPM... אבל מצד שני ביכלל הייתי מעדיף איזה 200G ב7200RPM או אפילו 250G ב5400RPM... כל אחד והצרכים שלו
בכל מקרה אם אפשר כדאי לשקול גם איזה 32/64G של סוליד שעליו יהיה מותקנת המערכת הפעלה ולמקם בו את הזיכרון הוירטואלי יתן הרבה יותר ביצועים.

NaughtyBoy

New member
יאללה לא ניהיה חמדנים...

אני ילך על הסטנדט של ה-2 גיגה ועל ה-160. לגבי הסוליד אני אשאל בחנות אם יש אופציה כזאת...

NaughtyBoy

New member
אה או קיי....

טוב אז נשמור את האופציה למחשב הבא. תודה חבר'ה על המידע הרב שקיבלתי כאן! אני ממש מעריך הכל. שבת שלום ומבורך. סופ"ש מהנה!

bar666xp

New member
אם BiTMICRO יוציאו את ה...

832G שלהם באמת בריבעון השלישי של 2008... המחירים של ה64/32 ירדו לריצפה
האמת לא ממש כרגע אם אני זוכר נכון המחיר של 128M מגיע אפילו ל4K$ אז מי יודע מה יהיה עד סוף 2008... בכל מקרה יש כמה חברות המנסות להגיע למצב שהSSD יהפוך לזול יותר ביצור ומשתלם כיצור המוני = יחליף באמת את הHDD לגמרי. אז נכון להיום זה דיי יקר אפילו יקר בטירוף אבל הכל תלוי בצרכים
או במחלה בראש חחח.

למעלה