שאלה קטנה -

מציצה8

New member
שאלה קטנה -

שלום לכולם/ן, אני מטפלת בילדה בת 20 חודשים (גרה בחו"ל). הילדה מדברת רק שפה זרה שאותה אני לא מבינה ואף מילה באנגלית. אני לא מצליחה לתקשר איתה וזה נורא מקשה עליי לטפל בה. אני מניחה שזה ישתפר עם הזמן ולאט לאט היא תלמד אנגלית. אבל מה אפשר לעשות בינתיים? (אני מניחה שאפשר להגיד - אז מה היית עושה אם היית מטפלת בתינוקת שלא יודעת לדבר בכלל?! אבל זה ממש לא אותו דבר, כי היא כן מדברת ורוצה להגיד דברים, פשוט היא עושה את זה בשפה שאני לא מבינה..) חוץ מזה - היא צועקת המון ואני ממש לא מבינה למה (ההורים מאד שקטים). אשמח לעצתכם/ן! תודה מראש!

לאה_מ

New member
היא צועקת גם כשהיא פונה להורים או

רק כשהיא פונה אליך? כי אולי זה ביטוי של התסכול שלה שהיא מדברת אליך ואת לא מבינה אותה. אגב, את יוצאת מנקודת הנחה שלאט לאט היא תלמד אנגלית, אבל אני לא מבינה למה את לא יכולה ללמוד את השפה שלה. כלומר, אולי לא ממש לדעת שוטף, אבל זו בטח לא צריכה להיות כזו בעיה ללמוד כמה מילים בסיסיות, דברים מהעולם שלה, שחשובים לה, שתוכלי לומר לה ואולי קצת "לשבור את הקרח" באמצעותן. נראה לי שזה יכול להיות בסיס טוב לתקשורת ביניכן. אולי היא תלמד אותך כמה מילים? ועוד דבר - איך את מתקשרת עם ההורים? אני מניחה, לפי מה שסיפרת, שההורים יודעים אנגלית, והתקשורת ביניכם מתבצעת באנגלית. אז אולי שההורים יתרגמו לך מדי פעם את מה שהילדה אומרת, ולאט לאט תלמדי להבין אותה טוב יותר. אני חושבת שאת לא צריכה לחכות שהיא תלמד אנגלית. קל יותר והגיוני יותר, שתמצאי דרך לתקשר איתה בשפה שלה (וכשאני אומרת "בשפה שלה" זה לא חייב להיות שאת תדעי את השפה שהיא דוברת, אלא ששתיכן תיצרו שפה - לאו דוקא מילולית בלבד - שבאמצעותה תוכלו להבין זו את זו). בהצלחה, ונשמח לשמוע איך הדברים מתקדמים.

מציצה8

New member
קודם כל - תודה!

דבר שני - היא צועקת כל הזמן. נראה לי שזה מאושר או משהו כזה, כי היא צועקת ומחייכת (היא לא בוכה כשהיא צועקת). והיא צועקת אל כל אחד ולא רק אליי. דבר שני - אני מאמינה שלאט לאט אני אלמד כמה מילים, אבל גם הוריה רוצים שתלמד אנגלית (כרגע זה נעשה רק דרך ה TV). אני לא חושבת שהיא תוכל ללמד אותי מילים. אני חושבת שהיא קטנה מדי. אני מנסה להבין מה היא מתכוונת כשהיא אומרת משהו, אבל לא מבינה, אולי בגלל שזה גם נאמר בצעקה. תודה!

לאה_מ

New member
עוד משהו לגבי הצעקות:

לפעמים דיבור בשפה זרה, בעיקר כשזה בא מילד קטן שאולי הדיבור שלו עדיין לא מיומן מספיק, נשמע לנו כצעקה. אני חושבת, שאם תתכופפי לגובה שלה, תחזיקי בעדינות ביד שלה ותדברי איתה בקול שקט - גם אם זה יהיה באנגלית או את המילים הבודדות שאת יודעת בשפה שלה - היא תוריד קצת את הווליום. אגב, אם היא צועקת כל הזמן, יש אפשרות שהיא לא שומעת טוב, ואולי כדאי לנסות לשים לב לזה.

כרמית מ.

New member
הרבה תינוקות וילדים אוהבים לצעוק

צעקה שהיא פשוט משחק בקול (ולא כדרך להביע את הדרישות, או כדרך תקשורת בלעדית) היא כיף לתינוקות וילדים, והם עושים את זה פשוט כי הם יכולים. בשביל "לשמור על השפיות" שלנו, אפשר לעודד את המשחק הזה במקומות נוחים (בחוץ, בזמנים שזה לא מפריע, וכדומה) ואפילו להשתתף בו (לצעוק בעוצמות שונות, בהברות שונות, וכדומה) ואז אפשר לבקש שקט כשזה לא מתאים... אם כל התקשורת מתבצעת בצעקות, יתכן שישנה בעיית שמיעה, וכדאי לבדוק את זה.

למעלה