שאלה קטנה..

d y s

New member
כמובן שהמיוחס הוא לכוונת התוקף

ולא לאקט המוחשי ואני מסכים עם endless/

השאלה שלי היא לא מה כל אחד

חושב לעשות במצב שכזה אלה מה הכללים של האומנות לחימה שבה הוא עוסק כללים ברורים לברוח או לתקוף?

d y s

New member
לברוח או להלחם זו

שאלה יותר טובה.זה די אינדבידואלי היום.אך כמו שידידינו ציין יכול להיות שבריחתך מתוקף הופכת אותו לבעייה של מישהו אחרחלש יותר .

לברוח ליהלחם לקפוא

יש שלשה מצבי " קרב " או התנהגות והם ברח הילחם או קפא לדעתי כל קרב יכול להיפתר בברח במיוחד אם אתה רץ מהר ויכול להשיג את התוקף...וזהו כל רעיון המניעה במצבים מסוימים אין ברירה ואתה חייב להילחם כמו מכיון שאין אפשרות מילוט או אינך רוצה בה והאפשרות הגרועה היא של קפא שבה אין למעשה תגובה והיא נובעת שוב ממצב טיבעי של הגוף לקפוא במצב אמת ואפילו אצל אנשים מאוד מיומנים ואפשרות זו היא מאוד מסוכנת וברור למה איך להיתנהג במציאות זה גם שונה ממקום למקום ולדוגמא בארה"ב אם מישהו תוקף אותך אפילו מילולית ומהווה איום ואתה שולח את המכה הראשונה עדיין זה נחשב שהוא החל הקרב מתוך הנחה שהקרב היה מישתנה מחילופי מילים קשות למכות החוק מאפשר לך ליהיות התוקף ראשון בהגנה עצמית ! , לעומת זו בארץ אני כימעט בטוח שהחוק הוא שמי שהיכה ראשון הוא התוקף

האם אתה בטוח,

שזה עניין של אומנות לחימה / אסכולה כלשהי, ולא עניין של מנטליות אישית נרכשת/ מתורגלת? אני מניח שאסכולה יכולה ללמד אותך ארסנל של טכניקות מגוונות וגם שאר רוח כלשהו, אך אף אסכולה לא רשאית לחייב אותך להפנות את הלחי השניה !!

למעלה