שאלה קטנה...

Mandyִ

New member
שאלה קטנה...../images/Emo92.gif../images/Emo9.gif

רציתי לדעת, מה גורם לכם לעלות לאינטרנט? אני יודעת שזה כללי מידי, אבל תספרו, לא צריך לפרט יותר מידי.... בבקשה זה חשוב לי! מה חסר לכם, או מה אתם מצפים לקבל מגלישה באינטרנט?

e-magine

New member
בואי נראה

מה גורם לי לעלות לאינטרנט? הםםםםם הרצון לקרוא ולכתוב דואר אלקטרוני הרצון לבדוק חשבונות בנק ולבצע בהם פעולות, הרצון לקרוא חדשות, הרצון לקרוא סטאטוס של תיקים שלי בבתי המשפט, הרצון להתעדכן בחידושים מקצועיים, הרצון להוריד שירים סרטים תוכנות הרצון ללמוד דברים חדשים הרצון להשוות מחירים ולקנות דברים שאני צריך, אם אפשר במחיר הכי זול, הרצון לפגוש אנשים מעניינים, הרצון לשחק, הרצון לקרוא מה אחרים חושבים על כל מיני סוגיות, הרצון לנהל פורומים, הרצון להכיר מקומות רחוקים, הרצון לדעת מה קטרה 10000 ק"מ מפה ולא לדעת מה קורה עכשיו בחברון, הרצון לחפש בדפי זהב, בטח יש עוד כמה דברים...

Mandyִ

New member
אוקיי תודה רבה!!!../images/Emo51.gif יש עוד

מישהו שמעוניין לענות?

כמו שאמר אימג´ן

יש המון סיבות פרקטיות ורצינאליות להכנס לרשת, חלק מהסיבות הללו הופכות את הרשת למקום מאוד יעיל: תשלום באמצעות הרשת, התעדכנות בנוגע למידע חשוב בזמן אמת, וחלק הם סתם לצורכי הנאה: פתאום אומנות על סוגיה השונים הפכה לדבר שלא צריך לשלם עליו, המשחקים האינטרנטיים הם דרך מעולה להעביר את הזמן, בהנאה ועוד. סוציולוגים מדברים על המרחב השלישי, זה שהוא לא מקום העבודה או הבית, בבית יש לנו מחויבויות (להורים, אחים, ילדים, כל אחד על מצב משפחתו), גם בעבודה (או בבית הספר) יש לנו מחויבות וחובות, המרחב השלישי הוא המקום בו אין מחויבויות, מרחב כזה יכול להיות פאב שכונתי, מגרש כדורגל, הקיוסק ליד בית הספר בו נפגשים חברים, בשנים האחרונות הופכת רשת האינטרנט למין מרחב שלישי ענק שכזה. כשהחלו לחבר מחשבים זה לזה באופן המזכיר את רשת האינטרנט, זה היה במסגרת ניסוי של הצבא האמריקאי (סוכנות של הממשל האמרקאי בשם ARPA ליתר דיוק) לשלב יכולות חישוב של מספר מחשבים יחד בשביל להגיע לתוצאות טובות יותר של המחשב, לאט לאט הם הבינו שגם עבודה משותפת של אנשים באמצעות אותו חיבור עשוי להוביל לתוצאות טובות, אלא מה, החיבור של החוקרים שעבדו על המחשב הוביל לתופעה מעניינת, אם בסוף שנות השישים ותחילת שנות השביעים, כשהרשת הייתה בחיתוליה כל התקשורת הייתה של מחשבים המחליפים ביטים של זיכרון זה עם זה לצורכי חישוב, עם המצאת האי מייל, השתנה אופי הרשת, ומהר מאוד התקשורת בין האנשים (דרך המייל) הפכה לחלק המרכזי של הרשת, התברר שהחוקרים החשובים העדיפו להעביר זה לזה בדיחות ומכתבי שרשרת הרבה יותר מאשר רשמים על זוויות יריה של טילים או בניית מחשבי על חדשים. עם כניסתן של קבוצות הדיון ל net אותה תקשורת של אנשים הפכה למרחב עצמאי בו מספר אנשים יכולים לתקשר זה עם זה, וכך נולד המרחב השלישי האינטרנטי, אותו מרחב בו אנחנו כותבים היום. קל לזלזל במרחב הזה, מה אנחנו עושים פה?, אנשים מבוגרים (יותר או פחות) יושבים ומבזבזים שעות על גבי שעות בשיחות סרק על מוסיקה או אופנעים או כל אחד מהנושאים האחרים שיש להם פורום ברשת (שזה כמעט כל נושא שאדם יכול לעלות על דעתו), אבל מסתבר שקיומו של מרחב בו אנשים יכולים להיות משוחררים מחובות הוא צורך אמיתי, בני אדם צרכים גם מקום בו יוכלו להשתחרר מתלאות היום ולהירגע, נדמה לי שזו הסיבה שאני נכנס לרשת.

Mandyִ

New member
תודה רבה לך על

התגובה! אתה צודק, רשת האינטרנט בהחלט הפכה ל"מגרש משחקים" שלם, כמו שאומרים- עולם ומלואו... אני עושה כרגע עבודת גמר על ההתמכרות לאינטרנט, ואני בפרק של "מהי התמכרות לאינטרנט, השפעות וכו´" אז כל מה שאמרת, הוא לגיטימי ביותר, ועכשיו אני מנסה לגלות למה אנחנו נשארים ברשת "אובר טיים".

אולי

כי זה יותר כיף מבעלם הלא וירטואלי? אולי כי בפורום לא צריך להוריד את הזבל ולשתוף כלים? אולי כי ברשת לא צריך לריב עם ההורים או "לשכנע" את הילדים ללכת לבית ספר?. אולי כי ברשת שופטים לפי מה שאתה אומר ולא לפי איך שאתה נראה או בן כמה אתה? אולי כי ברשת תמיד יש עם לדבר ואף פעם אני לא מרגיש בודד. אולי כי ברשת אין גבול למה שאפשר ללמוד. ואולי כי זה סתם יותר כיף מהעולם האמיתי? מעבר לכל אלה אפשר למצוא גם סיבות ביאולוגיות, כמו בכל התמכרות, וגם סיבות חברתיות ונפשיות, צפיה אחורה בהודעות של הפורום הזה תראה לך מספר סיבות כאלו.

Mandyִ

New member
כן, זה כל הצד

החיובי שבאינטרנט. אתה מציג אותו כדבר מצוין- וככה אנחנו רואים אותו, ואנחנו לא מודעים כל כך לצדדים השליליים בחשיבות הגדולה שאנחנו נותנים לאינטרנט בחיינו (המכורים). אנחנו לא מודעים להשלכות בטווח הארוך. כן, אני מודעת לסיבות החברתיות והנפשיות להתמכרות מאחר ויש לי נסיון בעיניין והצטרפתי לפורום עוד לפני שהגעת.....
אז שוב,
על התגובה.

גם אני רוצה

נתחיל בזה ש..
היי! אני חדש פה. מגלישה אני מצפה לקבל את המידע ואת הפרשנויות שבטלויזיה וברדיו אני לא אקבל, גם בגלל שהאינטרנט הוא גלובלי וגם בגלל שהחוק האוסר על תעמולה ועל כל דבר קטן שנשמע תעמולה לא ממש התיחס לאינטרנט. מגלישה אני מקבל קשר עם חברים שגרים במרכז, בארה"ב ואיפה לא. מגלישה אני מצפה להמשיך לשמור על קשר עם חברים טובים. מגלישה אני מצפה לקבל את היכולות לבחור את התכנים שלי, משהו שבטלויזיה(שפונה למכנה המשותף הנמוך ביותר לצפון) אני לא באמת יכול. מגלישה אני מצפה שתעזור לי להעביר את הזמן כשלפעמים משעמם
ואני מצפה ממנה שתמשיך לגרום לי הנאה. אני מכור...

../images/Emo24.gif הי שרימפי

ברוך הבא... כבר אמרתי שהפורום הזה יהפוך בסוף לפורום מנהלי פורומים?.

e-magine

New member
מטבע הדברים

מנהלי פורומים מתעניינים בסוגיות שעולות כאן. אני דווקא מופתע כמה מעט מנהלים מגיעים לכאן, ציפיתי להרבה יותר.

e-magine

New member
ברוך הבא שרימפיניון

קראתי את ההודעה שלך, וראיתי שאתה מודע לפוטנציאל של הרשת וגם מנצל אותו, אך לא בהכרח ראיתי סממנים של התמכרות. אמרתי פעמים רבות, העובדה שאנחנו אוהבים את האינטרנט, נהנים ממנו ומשתמשים בו הרבה לא הופכת אותנו למכורים. ההתמכרות היא קודם כל תלות, פיזיולוגית ו/או נפשית. בהעדר תלות כזאת, אין התמכרות. אתה מוזמן למאמרי הפורום ולקישוריו, יש שם מאמר קצר שמבחין בין התלהבות להתמכרות וגם יש קישורים שמגדירים התמכרויות והתמכרות לאינטרנט בפרט.

Mandyִ

New member
אי-מאג´ין...../images/Emo42.gif

זכרתי שביקשת עידכונים לגבי העבודה שלי ואני חייבת להגיד לך שעשיתי פרק שלם על ההתמכרות לאינטרנט ולמדתי המווון...

Mandyִ

New member
את כל העבודה עצמה?../images/Emo42.gif

אממ משהו בסביבות מרץ נראה לי... בקרוב אני אחבר שאלונים ואני אשמח אם תוכל למלא אותו. כרגע זה לא מוכן אבל כשזה יהיה אשמח לשיתוף פעולה.

למעלה