שאלה קטנה III

c0pper

New member
שאלה קטנה III

מישהו יודע אם יש עוד סולם למדידת זמן חוץ מהשיטה ה"שניתית"?

c0pper

New member
[msk]

בטח מכיר (?) במקום שניה יש יחידה אלטרנטיבית?

goldi san

New member
אני זוכרת שלקראת סוף המילניום השני,

ימח שמו, יצרנית השעונים "סווטש" נילתה ליצור שיטה חדשה למדידת זמן. איזה משהו מסחרי וגימיקי לגמרי. אני חושבת שהם חילקו את היממה לאלף יחידות. זה נקרא?

כן. היה משהו

אולי 10000 יחידות, וככה הם בנו את השעון שלהם. כמובן שאני מכיר msk - "מטרים, שניות, מטרים וקילוגרמים" אבל כל שיטה אחרת היא פשוט פקטור של השיטה הנוכחית, לא? אז מה הטעם? פשוט תכפיל בכמה שצריך להכפיל... אלא אם את/ה מתכוונ/ת לשיטת מדידה לא לינארית שזה פשוט מגניב לאללה אבל קשה ליישום ? למשל, אני יודע שעוצמת קול (db) מודדים לפי סרגל לוגריתמי. מעניין. אם נגיד שיחידות זמן רחוקות מאיתנו הן יותר ארוכות בהגדרה, אז זה יכול לעוות את המרחב ואת התפיסה ההסטורית האנושית.

c0pper

New member
אבל אם אנחנו

מדברים רק על סולם שונה לא צריכות להיות לשיטת המדידה השלכות לשום פן בטח שלא לעיוותים במרחב סרגל לוגריתמי? זה מעניין מאוד! למה ומדוע? איזה עוד סולמות לא לינארים אתה מכיר?

אני לא. אני משתמש בשניות.

אבל אם אתה מקבל עליך את העובדה לכאורה שהזמן בא בשלושה מימדים (לפחות!) כמו 3 מימדי המרחב אזי ניתן ליצג את הזמן בקואורדינטות מסוגים שונים, לאו דווקא קרטזיים, אבל מה יצא לך מזה?

יניב ריז

New member
ניתן להשתמש בכימיה רדיואקטיבית-

למדוד זמני מחצית חיים של חומרים כגון ראדיום ואורניום, אפשר למדוד זמן דרך האנטרופיה (חוקי התרמודינמיקה) ואפשר ביחידות פיזיקליות. זמן הוא גם חלק מהמרחב-אז כל חוקי הכבידה אמורים לחול עליו.

למעלה