שאלה קטנה על ערכים

satori79

New member
אין סיכוי בחיים

שאלשין,

אלא אם מדובר במקרה של חיים ומוות (או פגיעה פיזית ברמה כלשהי) לאותו אדם או כלפי אדם אחר.

זו הייתה התעניינות, הבעיה המוסרית תפתר ביננו ולא עם גורמים חיצוניים..

תודה על התשובה שלך!

satori79

New member
שאלה קטנה על ערכים

שלום,
יש לי שאלה ומראש אני אומר שאני רק קשור בהקיפין..
אם אני עובד במקום עבודה מסוים שנמצא בעיר אחרת, ובכל חודש משלמים על נסיעות סכום יפה... וכעבור כמה זמן אני עובר לאותה עיר שבה אני עובד, אך לא מעדכן את הפרטים ומשאיר את הכתובת הקודמת וממשיך לקבל את הסכום היפה על הנסיעות בכל חודש.. מעבר לכך שזה נוגד ערכים של יושר והגינות, האם אפשר לקרוא לזה "גניבה"?

אני קשור בהקיפין, כי הכתובת שמגיע אליה המכתבים היא שלי, והנמענת כבר לא גרה איתי..וזה הופך אותי לשותף ב"חטא" הזה. מה גם שכבר ביקשתי ממנה שתטפל בזה, והמכתבים ממשיכים להגיע..ומתוך נחמדות יתר אני שולח מכתבים אלו לכתובת העדכנית שלה...וזה די ברור למה הם ממשיכים להגיע, כי זה סכום כל כך יפה שהוא כמעט מכסה את השכ"ד...

trilliane

Well-known member
מנהל
לתשומת לבך: בעקיפין = באופן עקיף (לא ישירות)

BloodyRose

New member
עד כמה הסכום הזה כבר יכול להיות גבוה?

לפי מה שידוע לי, יש מקסימום קבוע בחוק להחזרי נסיעות (עומד על סביבות 25 ש"ח ליום עבודה). יכול להיות שאם המעסיק רוצה להחזיר לך יותר על נסיעות, השכר עצמו יעודכן בהתאם, אך בכל הנוגע לסעיף נסיעות במשכורת - יש מקסימום, ולא נראה לי שהוא באמת יכול לכסות שכ"ד

אם אכן השכר עודכן בהתאם, קשה לי להאמין שיהיה עדכון שכר שיכלול הורדה, בגלל מעבר דירה. אבל קטונתי.

קישקשתא

New member
אפשר לקבל החזרי נסיעות לפי ק"מ

לפי מגוון תעריפים ,כלומר אפשר להגיע להרבה (הרבה) יותר מ-25 ש"ח ליום.

BloodyRose

New member
כאמור, לפי הידוע לי, יש מקסימום קבוע בחוק

למשל פה:
http://www.kolzchut.org.il/he/החזר_הוצאות_נסיעה

"יש להכפיל את מספר ימי העבודה בפועל של העובד בעלות היומית של הנסיעה מביתו למקום העבודה, ועד לתקרה של 26.40 ש"ח ליום."
"גובה ההחזר הוא עד 26.40 ש"ח ליום (החל מיום 01.01.2014)"

יש יוצאים מן הכלל, כמו שמפורט באתר (עובדי אבטחה, ניקיון וכו'), אך לרוב, זה באמת מסתכם ב26.40 ש"ח

קישקשתא

New member
לא קוראים לזה נסיעות, קוראים לזה החזקת רכב

ואם את רוצה להאמין שאין, אין לי קושי גם אם זה

trilliane

Well-known member
מנהל
זה אכן המקסימום... אלא אם עובדים במקום נדיב

הבעיה שהמקסימום הזה לא באמת מכסה נסיעות בין-עירוניות (הלוך חזור) ארוכות ולפעמים יש כאלה, ולא כל מקום עבודה נדיב ומשלם לפי העלות בפועל.

אמירמל

New member
זה המקסימום שחייבים לשלם

מכוח צו הרחבה המעביד חייב לשלם את דמי הנסיעות לפי העלות של נסיעה בפועל (אם יש שימוש בתחבורה) ולא יותר מהסכום הזה.
אבל אין שום מניעה בהסכם עם העובד לתת יותר.

קליטו

New member
אתה אמור להעביר

את הדואר, בלי קשר למה שיש בפנים. אין זה מהראוי שתציץ לראות מה יש בפנים. לא מעט פעמים הבעל הבית מתעמר בעובדים, קורה גם שהוא לא משלם את המגיע על פי חוק וכו' אז אפשר לגנוב מגנב. כמובן שחייבים לעדכן בכל שינוי של כתובת.

satori79

New member
אל תדאג

הדואר בסופו של דבר עובר אליה,
לא פתחתי דואר שהיא לא נתנה לי אישור לפתוח. בהצלחה היא ביקשה שאסרוק לה את הדואר, כך שהייתי צריך לפתוח, לאחר מכן כבר לא.

מדובר במשרד החינוך והיא עידכנה אותם לפחות פעמיים אחרי שביקשתי ממנה שתעדכן אותם. בפעם השנייה היא שלחה לי עותק של המייל עם בקשת העדכון. ביקשתי ממנה בפעם השלישית, נראה בעוד מספר ימים...אם הם הועילו בטובם לעדכן.

wil

New member
יש אלף ואחת סיבות שהמכתבים מגיעים לכתובת הישנה

1. היא לא טרחה לעדכן במשרד הפנים מעצלנות.
2. היא ניסתה לעדכן את משרד הפנים אבל הערימו עליה קשיים (לא נפוץ).
3. היא עידכנה את משרד הפנים אבל לא טרחה או לא זכרה לעדכן את מגוון הגופים (הלא-ממשלתיים) ששולחים לה מכתבים.
4. כמו שכתבת - הונאה נגד המעסיק.
5. אם הכתובת הישנה היא באיזור עם הטבות במס הכנסה - אז הונאה נגד רשות המיסים.
6. אם הכתובת הישנה היא בתל אביב אז בשביל להמשיך לקבל תו חניה והנחות בחניונים.
7. אם יש לה ילדים אז בשביל להמשיך לרשום אותם למוסדות חינוך בעיר הקודמת.
&nbsp
ובטח יש עוד סיבות שונות ומשונות.

למעלה