אבל אתה מתעלם גם ממהנדסים מנוסים
לא חסרים כאן מהנדסים בעלי נסיון של יותר מעשר שנים. ומהנדס שיש לו נסיון בספקי כוח אינו פחות מיומן במתן תשובה עד כמה כבל הכוח משפיע או לא על השמע. מה שלא תגיד, הסבר טכני אין בידך (לא אישית, אלא למי שמוכר לך את הציוד הנ"ל) ואם ה"תופעה הבלתי מוסברת" היתה תעלומה אמיתית, היית רואה מספיק מדענים, מתחום הפיזיקה והחשמל, המתגיסים למצוא הסבר אמיתי לתופעות אלו (כל התופעות שאין להם הסבר טכני ותקפות רק במערכות שמע HI END). אבל אתה לא רואה שזה מתקים, מצד שני מתעקש להתחפר בעמדה משונה שרק אתה צודק וכולם טועים. למזלי, רכשתי ידע נרחב מכל כוון אפשרי בתחום האודיו, גם בתור חובב מוסיקה, גם בתור אחד שתכנן ובנה מכשירים שונים (אודיו וגם אחרים) גם בתור טכנאי שתיקן ונתן שרות למאות מכשירים, גם התעסקתי בנושא מכירות בתחום האודיו, ואפילו בעברנו הרחוק היית מתיעץ איתי בתחום הזה. מדוע קשה לך לקבל הסבר טכני מעמיק ומפורט שנוגד את עמדתך? מדוע אתה מתעקש דוקא לאמץ גישה, שאין לה הסבר טכני, והיצרן שמוכר לך את הציוד מספק לך במקום הסברים עמומים ומעורפלים? אם הציוד הנ"ל (כבל חשמל לדוגמא) מחולל פלאים כפי שהיצרן טוען, למה אין ביכולת היצרן לספק הסבר מתאים? זה לא חייב להיות הסבר מפורט שיאפשר "גניבה" של הטכנולוגיה, אבל אפילו אתה טוען, שכמה שלא יעתיקו את המעגלים של NAIM זה לא מספיק, אז אין כאן חשש. אני יכול להגיד לך, שבתור אחד שלמד הנדסה בטכניון, ובעותה העת נתן שרות למכשירי NAD, שיצא לי לתקן טעויות תכנון במעגלים שחברה מכובדת זו ייצרה, מעגלים שתוכננו ע"י מהנדסים מכובדים של חברה מכובדת לכל הדעות. NAIM זה לא אלוהים, ועם כל הכבוד למוצריהם המעולים, כללי התכנון לפיהם הם עובדים אינם שונים משום יצרן אחר. אתה יכול לטעון, ובצדק רב, שהם מקפידים על איכות, אחידות , אמינות, וקבלת בצועים המיוחדים רק ל NAIM, אבל הידע שלהם טבוע בכל מוצר שהם מיצרים, וכל מהנדס אלקטרוניקה המעוניין בכך, יכול לפרק מכשיר כזה לגורמים, ולנת לפרטי פרטים את התכנון של NAIM (וזה, דרך אגב, נכון לכל תחום באלקטרוניקה, לא רק אודיו, ועל זה אני מדבר מנסיון מעשי) אז זה טוב נחמד ואפילו חשוב לדבוק בעקרונות, אבל עליך לשים לב שאינך גולש בטעות לתחום ה"עקשנות לשמה". פיני