שאלה קטנה על - דת

אתיופית

New member
שאלה קטנה על - דת

שלום,
אני נחשפת להרבה דברים ברשתות וכן קוראת כל מיני תגובות בהקשרים שונים וכו...ולרוב כאשר יוצא לי לקרוא נושא מסויים על משהו שקשור לגדת כמעט כל מי שמגיב מזכיר את צירוף המילים ״העם הנבחר״?
ואני שואלת באמת ובתמים: איפה כתוב בתנ״ך שהעם היהודי הוא העם הנבחר?

אני יודעת שבספר שמות (?) צויין שם שה׳ בא ושואל עכל עם בנפרד ״מי יקיים מצוות אילו״ ומי שאמר ״כן״ זה העם החהודי שאמר: ״נעשה ונשמע״ אז האם זה אומר שה׳ בחר את העם היהודי?
באותה מידה שבני ישראל אמרו בחיוב מה שה׳ רצה שיגידו - יכלו תיאורית גם עם אחר להגיד את זה, אז זה עושה ״אותם״ העם הנבחר - רק כי אמרו ״כן״?!?

אני באמת אשמח להבין...כי אני חושבת זה שבני ישראל ענו ״נעשה ונשמע״ לשאלת ה׳ לא אומר שהעם היהודי הוא -בחירת ה׳, הם סך הכל ענו בחיוב.

וגם זכור לי שכתוב בתנ״ך משהו כמו: ״...ככל העמים...״ לא זוכרת את הכל ואת הפסוק, ובאמת אשמח להבהרה שיסתדר לי עם ההיגיון...שפת וכוונת התנ״ך ממש מקשה עליי להבין טוב.

תודה!
שבת שלום

אתיופית

New member
לגדת=דת...עכל=כל...העם החודי=העם היהודי

סורי, השעה לא עושה עמי חסד:)

בֹּקר טוב
תשובה

בס"ד
כו וִהְיִיתֶם לִי קְדֹשִׁים, כִּי קָדוֹשׁ אֲנִי יְהוָה; וָאַבְדִּל אֶתְכֶם מִן-הָעַמִּים, לִהְיוֹת לִי(ויקרא,פרק כ,פסוק כ"ו).
ה וְעַתָּה, אִם-שָׁמוֹעַ תִּשְׁמְעוּ בְּקֹלִי, וּשְׁמַרְתֶּם, אֶת-בְּרִיתִי--וִהְיִיתֶם לִי סְגֻלָּה מִכָּל-הָעַמִּים, כִּי-לִי כָּל-הָאָרֶץ(שמות,פרק י"ט,פסוק ה).

masorti

New member
עוד דוגמא...

"כִּי עַם קָדוֹשׁ אַתָּה לה' אֱלֹהֶיךָ: בְּךָ בָּחַר ה' אֱלֹהֶיךָ, לִהְיוֹת לוֹ לְעַם סְגֻלָּה, מִכֹּל הָעַמִּים, אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה. לֹא מֵרֻבְּכֶם מִכָּל-הָעַמִּים, חָשַׁק ה' בָּכֶם--וַיִּבְחַר בָּכֶם: כִּי-אַתֶּם הַמְעַט, מִכָּל-הָעַמִּים." (דברים, פרק ז', פסוקים ו'-ז')

אתיופית

New member
אוקיי...זה כבר חד משמעי

ועולה לי שאלה: למה הם שאל כל עם לחוד אם ידעה כבר מראש?
כדי שלא יבואו בתלונות כגון: ״למה אותנו לא שאלת קודם״?

אבל גם את זה הוא יודע מראש (בורא עולם), אם יתלוננו או לא.
זה מזכיר לי את סיפור - גן העדן -שה׳ ידע מראש איך הכל יתרחש ועדיין בחר ליידע את אדם וחוה לגבי סיבות ותוצאותיה של אי הקשבה לדברי ה׳

masorti

New member
כל הסיפור על השאלות לכל עם מראש...

אינו מופיע בתנ"ך, אלא במדרש מאוחר.

אתיופית

New member
תודה

לי זה נראה שהברכה הזו דומה לסוג הברכה שמברך ומקדש רב של חופה:)

מיקי*

New member
ישנם מס רב של פסוקים שמתארים את כך שעם ישראל

הינו מיוחד מכל העמים מבחינת הקב"ה.

אבל חשוב לזכור, שבחירה זו של הקב"ה בעם ישראל, יותר מאשר היא זכות, היא חובה! היא אחראיות. לעם ישראל יש אחראיות וחובת דאגה לכלל האנושות.

והרבה פעמים זוהי משימה כפויית טובה וקשה, אבל זהו תפקידנו בעולם. להיות אורו של הקב"ה בעולם, שהולך ומשפיע גם לשאר העולם.

אתיופית

New member
מה משפיעה?

בנתיים נראה הפוך...ששאר העמים משפיעים על בני ישראל.
דוגמא...בני המלוכה הבריטית

yb2011

New member
לצערנו זה המצב

קודם כל האמונה היהודית שינתה את העולם לחלוטין והיוותה את הבסיס לדתות הבאות.
יש גם רבים שיטענו שכל המוסר המערבי נבנה מכוח ספר הספרים.

אבל את צודקת שבגלל הגלות חלק גדול מעם ישראל משתדל ללמוד את דרכיו מדרכי הגויים ולא מתורת ה'.
האמת שגם חלק מהציבור הדתי [ושלא ינסו להבין ממני שאני מתכוון רק לציבור הדת"ל] כך.

ה' יעזור שבמהרה כשיגיע משיח צדקנו נשוב להיות אור לעמים.

למעלה