שאלה קטנה לדיון

b u t c h

New member
שאלה קטנה לדיון

שלום לכל הקוראים. אני בן 21 לפני השחרור ואני בוחן את עתידי כרגע. אני מאמין שאני רואה אותו בתחום המחשבים אבל דווקא פה שמעתי הרבה דעות בקשר למה כדאי לעשות. יש כאלה שאומרים שבלי תואר אקדמי אף אחד לא יספור אותי. אחרים אומרים שהתואר לא נותן הרבה ועדיף לקחת קורסים מקצועיים קצרים, לצבור נסיון וזה שווה יותר מכל תואר. אולי לשלב ביניהם. אני בטוח שמי שיקרא את השאלה שלי הם בעיקר מתכנתים ואנשים שעובדים שנים בתחום ויש להם נסיון, ואולי יוכלו לתת לי ולאחרים בגילי עצות בקשר לאפשרויות. תודה מראש !!

tc2000

New member
../images/Emo91.gif

לא כתבת כמה ניסיון יש לך בתחום. יש מקומות שיסכימו להעסיק אותך תמורת שכר נמוך יותר וכך תצבור ניסיון. בכל מקרה - המקום הנכון שלך לשאול את זה - זה בפורום מובטלי היי-טק.

itaym02

New member
דרך טובה לבדוק...

הכל עיניין של הצע וביקוש. בתקופה הנוכחית נחוצים רק בוגרי אוניברסיטאות עם נסיון של שנתיים ומעלה. כאשר התחלתי לעבוד - היה מספיק תואר אקדמי כל שהוא (לי יש ביולוגיה, למשל - בכלל לא קשור). לאומת זאת בחו'ל - הסיפור שונה לחלוטין. הצעתי - כנס לאתרים שמחפשים עובדים ותראה מה מחפשים, ואם תעשה מה שאתה עושה טוב, תמיד תמצא עבודה.

ייוניי

New member
תואר אקדמי

הוא אחת הדרכים הטובות להתחיל את דרכך בעולם התכנות (כמו בעצם בלא מעט בחירות קריירה אחרות). כמובן שאין תחליף לנסיון ולהתמודדויות בעולם הדרישות העסקיות האמיתיות אך קשה להצביע על דרך אחת שבה רוכשים אותו... אני גם נוטה להאמין שמעבידים יעדיפו להעסיק עובד שלומד לתואר אקדמאי מפני שזה מראה על רצינותו ושאיפותיו במקצוע. אז אני מניח שהפתרון צריך להיות לעבוד וללמוד... קורסים מקצועיים לא ילמדו אותך את מה שתלמד באוניברסיטה והאוניברסיטה לא תלמד אותך את מה שתלמד בעבודה. יש גם אפשרות של לימוד עצמי אבל מנסיוני, לפחות, מורים טובים הם מפתח להצלחה מקצועית.

למעלה