שאלה קטנה ופשוטה

urishamay

New member
שאלה קטנה ופשוטה

האם מותר לכתוב "יחזור" לדוגמא "אני יחזור מחר" או "אני יחזור על דבריי" או שצריך לכתוב "אני אחזור מחר" או "אני אחזור על דבריי" ???????? תודה אורי

אז הבה ונאמר

עני אולך אוד מאט לעוניוורסיתה, קי יש לי מווכן אני הולך עוד מעט לאוניברסיטה, כי יש לי מבחן.... גם על זה לא יכניסו אותי לכלא, אבל מה נשאר לנו שמאחד אותנו, אם לא השפה שלנו? לא נתקלתי שבאנגלית מישהו כתב "she go to shcool everyday" ואמרו לו - שלא נורא, לא יכניסו אותו לכלא... חבל להרוס את הדבר היפה הכמעט יחיד שנשאר לנו בתרבות שלנו

mucool2

New member
כוונתך ברורה

ואני מקווה שגם כוונתי (
).

mochama deaf

New member
זו סתם התכמות

אבל בעיקרון מותר , אין איסור על כך מדאורייתא, לא מרבנן וגם לא במערכת המשפט הישראלית או כל מערכת משפטית או דתית אחרת. מכאן זה מותר. אם זה רצוי, זו שאלה אחרת.

כמה שאני לש שש לשבח את האקדמיה

תמיד, אבל מה לעשות - להחלטותיה יש תוקף של חוק. אגב דאורייתא ורבנן ושות' - גם ככה רובם ככולם לא דוברים עברית, שלא לדבר על עברית רהוטה... אגב - השם שלך קצת מפריע...

mochama deaf

New member
הממ, אפילו האקדמיה

אינה מכריזה על עצמה ככופה. היא בעיקר ממליצה. אם עובד האקדמיה היה כאן, הוא היה מספר לך. אגב, מה יש לך נגד חירשים?

שום דבר אישי נגד חירשים...

ונכון שהאקדמיה לא כופה, ואתה יודע מה - אולי במקרים מסוימים חבל... אבל רק במקרים מסוימים... יש לנו שפה, יש לה כללים. יש להשתמש בה עפ"י הכללים. אין כל סיבה לצאת מהם, וגם אם יוצאים מהם - צריך לעשות את זה בטעם. אנחנו עדיין צריכים לשמור עליה, שמירה מסוימת. מעניין מה בן-יהודה היה אומר על השפה שלנו, כמו שהיא כיום... אני לא כ"כ בטוח שהוא היה שפה רצון ממה שקורה לה, אולי כן מזה שהיא אכן חיה.

mochama deaf

New member
וויכוח על טהרנות השפה

הוא מורכב מדי לפורום הזה, אבל בוא נאמר שאיני מהאנרכיסטים אבל מהמקלים. זאת אומרת אם מישהו היה שואל אותי.

אני יחזור מחר...

ברגע שאתה כותב אחזור - הא' משמשת כ"אני" ולכן אין צורך לומר אני יחזור אלא רק "אחזור"... אביא = אני יביא או אניביא... אגיד = אניגיד... וכך הלאה.
שבת שלום לכולנו

למעלה