שאלה קטנה וחשובה..

שאלה קטנה וחשובה..

שני ההורים שלי אזרחים וילידי דנמרק, כל אחי ואחיותי נולדו בדנמרק מלבד אחותי הצעירה שנולדה בישראל, הורי הוציאו לי דרכון דני כשהייתי בן חמש כי כאמור נולדתי שם. השאלה שלי האם גם אחותי הצעירה שנולדה בישראל וגרה בישראל זכאית לדרכון אירופאי ? ואם כן מה הפרוצדורה ? תודה רבה מראש.

Nobilis

New member
תשובה

עניתי בפורום הסמוך. בגדול - פנה לשגרירות דנמרק בישראל.

Nobilis

New member
אכן...

אם תהיינה לך שאלות נוספות. דיברת כבר עם שגרירות דנמרק?

bulllli

New member
נראה לי שהוא אמר שנסגרה השגרירות

ושהוא יתקשר מחר

לא כדאי לפרשן אותי

דווקא כן דיברתי עם שגרירת דנמרק בתל אביב , לא היתה כל כך ברורה אבל לפי מה שהצלחתי להבין, היא כן זכאית לדרכון דני כי היא עדיין לא בת 22 (לא כ``כ הבנתי מה הקשר אבל לא נורא) על כל פנים צריך להביא תעודת נישואין של ההורים גם באנגלית (אם מישו יוכל לעדכן אותי איפה אני מוציא אותה ואיך , אני אשמח) והיא תקבל דרכון שיהיה תקף עד גיל 22, ולכשתגיע לגיל 22 היא תצטרך להוכיח זיקה כלשהי למדינה ואז יאריכו לה את תוקפו (גם לא כ``כ מובן - יש לה זיקה ברורה לא ?? )

Nobilis

New member
תשובה

אז נשמע שיש לך את התשובה שלך: א) תוציאו לה דרכון בהתאם להוראות בשגרירות. את תעודת הנישואים (אם היא לא באנגלית) תתרגמו אצל נוטריון. ב) תשאלו בשגרירות (אם אחד ההורים דובר דנית, אפשר לתת לו לעשות את הבירור) מה צריך להראות בגיל 22 בשביל להוכיח זיקה למדינה. במקרה הכי גרוע - שתיסע (בעתיד) לדנמרק כך שבגיל 22 היא תחיה בדנמרק. אני מניח שחיים בדנמרק הם הוכחה די ברורה לזיקה לדנמרק.

bulllli

New member
תנסה לברר במשרד הפנים

כי יכול להיות שאפשר לבקש במקום תעודת נישואין, טופס שנקרא תמצית רישום ושם רשום שהם נשואים. הם נותנים גם העתק באנגלית. ואז אולי מספיק אישור אימות אצל נוטריון וחותמת אפוסטיל במשרד הרישום בבית המשפט הקרוב למקום מגורייך. זו פרוצדורה להוציא אזרחות אבל בהחלט שווה כל טרחה.

een ogenblik

New member
כדי שיהיה רישום נישואין באמת

צריך "תמצית רישום מורחב". ב"תמצית רישום" שנותנים בדרך כלל מופיע אם מישהו נשוי, אך לא למי הוא נשוי. בגרסא המורחבת מופיעים שמות בני הזוג ושמות ילדים. (זו גרסא שמשרד הפנים נותן בארץ, אך לא כאשר מבקשים דרך הקונסוליה בחו"ל.) בית המשפט הקרוב למקום מגוריך נותן אישורי אפוסטיל על תרגומים ופעולות נוטריוניות, אך לא על מסמכי המדינה עבור חו"ל (כן, אני יודעת, אפשר היה, אך לא עוד). לשם כך צריך לפנות למשרד החוץ בירושליים. אפשר גם בדואר.

bulllli

New member
ואללה?!?

ממתי אי אפשר לקבל אפוסטיל למסמך המיועד לחו"ל?

een ogenblik

New member
אין לי מושג ממתי

אני רק יודעת שלפני כחודש אי אפשר היה. אבל הכוונה היא למסמך עצמו, לא לתרגום של המסמך. לתרגום הנוטריוני ייתנו אפוסטיל גם עבור חו"ל (אני חושבת). אנחנו רוצים לתרגם כאן, אז היינו צריכים אפוסטיל על תעודות מקוריות. כדי לקבל אפוסטיל על תעודת נישואין מקורית (אם נחזור לנושא השירשור) צריך קודם לקבל חותמת ממורשה חתימה של משרד הדתות בירושליים (או משהו בשם אחר אבל עם אותה כוונה). לפחות אם שולחים להם את המסמך עם מעטפה מבויילת להחזר, הם דואגים כבר להחתים גם את האפוסטיל ממשרד החוץ, ולא צריך לשלוח פעמיים.

een ogenblik

New member
אולי זה יעזור להבין

אימות מסמכים ציבוריים. אם תשים לב, אז בתחילה כתוב: "הענף לאימות מסמכים ציבוריים פועל בחטיבה הקונסולרית במסגרת כלל השירות הקונסולרי המוענק לאזרחי מדינת ישראל בארץ ובחו"ל. ענף זה אחראי על אימות מסמכים ציבוריים ישראלים בלבד שהונפקו על ידי רשויות ומשרדי ממשלה במדינת ישראל" ואילו בסעיף 6 כתוב: "מסמכים נוטריונים יאומתו בבתי המשפט- מחלקות לאימותים נוטריונים". כלומר יש הפרדה בין המסמכים הרשמיים של מדינת ישראל, כמו תעודת לידה או אישור אזרחות, לבין מסמכים נוטריוניים, כמו תרגום של התעודה הרשמית של מדינת ישראל.

bulllli

New member
אה טוב

זה באמת נשמע הגיוני. מסתבר שיש שם הגיון לפעמים

למעלה