שאלה קטנה הפעם

lirola

New member
שאלה קטנה הפעם ../images/Emo13.gif

אני תופרת כעת שמלה דומה לזו שבתמונה, המחשוף יצא לי קצת נמוך מדי כך שבמקום עיבוד פנימי אני צריכה לעשות סרט בעובי של כשני סנטימטר על מנת לפצות על המחשוף. השאלה-האם לגזור סרט מהטריקו כך שיהיה ישר ולעקל אותו במחשוף או האם המחשוף מעוקל מדי בצדדים שלו ואני אהיה חייבת לגזור סרט שדומה בצורתו למחשוף עצמו (אך כמובן פחות ארוך כדי שאוכל קצת למתוח אותו). נשמע לי שהאופציה השניה יותר תתאים אך אשמח לחוות דעתכן המקצועית. תודה מראש.

האופציה הראשונה היא הנכונה.

אורך הסרט צריך להיות כהיקף המחשוף *הפנימי*, הסופי, עם תוספת תפר של 0.7 בכל צד. הגובה שלו יהיה 2 ס"מ כפול 2 , ועם תוספות התפרים הוא צריך לצאת 5.5 ס"מ. הסרט נגזר לרוחב הבד, כך שתהיה לו מתיחה. לכל הקונסטרוקציה הזאת קוראים מנז'ט.

lirola

New member
אבל האם בצדדים זה לא ייצא מכווץ מדי?

אני מבינה אם העובי הסופי היה 1 סנטימטר, אבל כשמדובר ביותר מזה , הרי יש גבול כמה הסרט יכול להתכנס מבלי ליצור כיווצים בחלק הפנימי של המחשוף.... לא ?

שש שבע

New member
אני הייתי מנצלת את העובדה ושמה סרט קישוט כלשה

זה יפה, קל יותר לעבודה, מתקבל יותר טוב, ו....אופנתי

שש שבע

New member
אני הייתי מנצלת את העובדה ושמה סרט קישוט כלשה

זה יפה, קל יותר לעבודה, מתקבל יותר טוב, ו....אופנתי

lirola

New member
תודה לשתיכן על התשובות המהירות

מה שקרה הוא שלפני שראיתי את תשובותיכן התחלתי לעשות את העיבוד, והיתה לי תחושה שלא יהיה מוצלח לעשות עיבוד ישר וחתכתי אותו בצורה של המחשוף. יצא נחמד מאוד. אחרי שראיתי את התשובות שלכן , רציתי לנסות גם עם עיבוד שהוא ישר (על מנת לחסוך לעצמי עבודה בעתיד) , שחתוך על הרוחב ותפרתי על שארית בד שנשארה. כמו שחששתי היה לי עודף בעיגול של המחשוף, משום שהעיבוד היה עבה (בסוף החלטתי על 3 סמ נטו משום שרק כך זה לא היה חשוף מדי). גם לא יכולתי למתוך אותו מעבר לזה כי אז היו לי כיווצים , וגם ככה המתיחה בטריקו הזה היא לא מאוד גדולה. אז אני משתפת בתמונות , הראשונה של השמלה המוכנה, עם העיבוד חתוך לפי הגיזרה של המחשוף, והתמונה השניה, היא כשהעיבוד הוא ישר לכל האורך. האם אתן חושבות שעשיתי משהו לא תקין שגרם לזה? הרי אם הייתי מותחת פחות היה לי עודף עוד יותר גדול, ולמתוח יותר מזה לא ממש יכולתי....

רות מלר

New member
מנסיוני

רק האופציה שמחקה את קו המחשוף היא הנכונה זו גם הסיבה שקיבלת עודפי בד אפילו לוא היה מדובר בבד דקיק היית מקבלת עודפים

lirola

New member
היתה לי הרגשה שזה מה שיקרה

שאלה נוספת --- האם כדאי לי להניח בצד האחורי של המחשוף איזו חתיכת בד אריג בתפר נסתר באיזור של העיקול בצדדים? מורגש שיש שם הרבה מתיחה באיזור הזה בזמן לבישה ואילו התפר שהשתמשתי בו הוא תפר ישר ללא מתיחה, כי עשיתי תפר הפניה שם. אני חוששת שמרוב מתיחה יתבלה הבד באיזור הזה.

lirola

New member
לא הבנתי למה , הרי זה יהיה מבפנים

לא יראו את זה מבחוץ.

הייתי מוסיפה עיבוד חיצוני לפי צורת המחשוף

מציירת את צורת המחסוף על נייר .עולה כלפי הצואר כמה ס"מ שדרו שכדי לסגור את המחשוף .גם בגב אותו רוחב פב .לגזור פעמים .לתפור בחלק החיצוני מסביב ולהפוך ,לחבר את החלקים לחולבגד .התוספת תראה מושלמת כמו דוגמה של השמלה ולא אילתור .

lirola

New member
זה מה שעשיתי , חשבתי שלא ייצא

מוצלח אם אעשה פס ישר על כזה עובי. אולי זה היה עובר עם 1 סמ, אבל עם כזה עיקול, גם זה לא בטוח. צירפתי תמונה של שתי האופציות. רואים את ההבדל. תודה לך על התשובה בכל מקרה

רות מלר

New member
עלה בדעתי

שכדאי היה להקשות את החלק האחורי של העיבוד במקרה הזה אני הייתי משטמשת בשרמז הקשיה עדינה שהיתה מייצבת את המפתח והתוספת. לדעתי זה היה פותר את הצורך שהתעורר בייצוב נוסף

lirola

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifשאלה על התכווצות בד בכביסה

יש לי חתיכות בד טריקו של 4 מטר, נראה לי שבמכונה הן פשוט יתלפפו יחד והבד יימתח וייצא מאיזון. האם כדאי לי לגזור אותן לשניים? בשני מטר זה לא יקרה? האם עדיף לכבס חתיכה קטנה ולהעביר את ההתכווצות לגיזרה? נראה לי בלאגן כי כל טריקו יתכווץ אחרת.. אשמח לטיפים שלכן.

שש שבע

New member
את לא צריכה לכבס סמכונ

מספיק שתשרי באמבטיה בטמפרטורת 40 מעלות, ואת יכולה לקפל ת הבד.

למעלה