שאלה קטנה... בעברית.

Sparks

New member
שאלה קטנה... בעברית.

מה נכון לומר חיים וברכה כהן או ברכה וחיים כהן? האם יש כללים לעניין? ספארקס

Sparks

New member
../images/Emo12.gifאני יודעת שזה כתוב בעברית אבל

אפשר שוב ולאט יותר? שאלתי לגבי זוג... ולא לגבי שניים עם שמות משפחה שונים. ספארקס

אוֹחַ

New member
חיים, תבוא עליו הברכה,

או ברכה, שתזכה לחיים ארוכים, לא יכולים להחליט לבד?

גרי רשף

New member
לדעתי זו אינה שאלה לשונית../images/Emo22.gif

מבחינה לשונית אין הבדל, ומבחינת הנימוס- אינני יודע..

loquado

New member
מבחינת קבלת אורחים

אתם כמו חבורת ילדים על ברזלים, מפצחת גרעינים ומחכה שעוברי אורח תמימים יעברו כדי שיהיה במי להתעלל... -אין בזה חן. לא כולם מכירים את ההומור הפנימי לא כולם מבינים הומור לא כולם מקבלים את ה"כאפות" בחיוך ונכון, "זה פורום פתוח וכל הבלהבלה..." אבל זה קצת מטשטש את הגבול שבין הומור פרוע לרשעות מעודנת. -לדעתי. מה קורה לכם ?

גרי רשף

New member
אתה מזכיר לי את המחנכת שלי בתיכון..

..שכשחצי כיתה לא הגיעה, היא היתה צועקת על אלו שכן הגיעו. את הערתך המוצדקת שירשרת לתשובה העניינית והרצינית היחידה שניתנה כאן.
לעצם העניין- אני מסכים עם מה שכתבת, וגם לי קצת לא נוח שהבדיחות וההתחכמויות בפורום הופכות מפרפראות לחוכמה, ל"חוכמה" עצמה.

loquado

New member
נכון -זה חוק

תמיד האחראים מקבלים על הראש -אולי כי הראש שלהם שמה ?!... דרך אגב -אפשר להפיק מהשם שלך משהו יצירתי ע"י שיכול אותיות ? מלוקוואדו ברור שאי אפשר. _בעברית_לא ספרדית... קולו וואדו.

nutmeg

New member
אוףף יש מלא (angrams)

שרף גיר גשר פיר גרר פיש פגר שיר... ועוד לא התחלתי אפילו לחתוך 2X4

גנגי

New member
מבחינת הנימוס

שאלתי את סבתא ז"ל (להלן "המתהפכת") ואת חנה בבלי (זאת שעל שמה השיכון), ושתיהן אמרו שליידיס פירסט.

לאדון וגברת ספארקס

בנימוס אין "נכון" או "לא נכון" אלא "מקובל" או "לא מקובל". נכונות היא מאפיין של אמירה שמתייחסת למציאות: אם אמרתי שבחוץ זורחת השמש או שמוברק הוא נשיא מדינת ישראל, אמרתי דברים שניתן להשוות אותם למציאות ולקבוע אם הם נכונים או מוטעים. נימוס הוא תחום של תרבות ובתור שכזה ניתן רק לשאול מה מקובל לעשות. לרוע מזלנו (מהבחינה הזאת) אנו חיים בחברה מאוד רב גונית גם בקני מידה מערביים, ומספר התשובות לשאלתך הוא כמספר הקבוצות התרבותיות שבינינו. אני, לצורך העניין, הייתי בוחר באחת משתי האפשרויות שהעלית בלי כל העדפה.

shellyland

New member
לא רק עניין של נימוס

אלא בעיקר עניין של מקובלות חברתית. באופן טבעי (אם כי לא מוחלט) יש לנו נטייה לומר את הדבר אותו אנחנו מחשיבים יותר בתהחלה, למשל: טוב ורע, גדול וקטן, גברים ונשים וכיו"ב. עכשיו - השאלה את מי אתה מחשיב יותר - את חיים או את ברכה?
וברצינות: בחברות בהםן הגבר נחשב יותר ישנה נטיים לומר "מר וגב' כך וכך" ובחברות בהן זה לא משנה גם הסדר לא משנה ואפשר בשתי הצורות.

הגרסה ה"עממית" יותר

והיא גם הגרסה הרווחת, היא "חיים ומוות ביד הלשון" ובהקשר הזה גם "עניין של חיים או מוות" וחשוב גם על in sickness and in health בטקס הנישואין הנוצרי. אני לא אומרת שזה מדע מדוייק באופן מוחלט, אבל הנטייה הטבעית היא כזאת.

אטיוד5

Active member
הגרסה העממית ...

השרשה והטמעה ע"י עדת מורות בורות שלא טורחות לברר, וכנראה גם אין להן מושג כיצד לברר, מה מקורם של ביטויים. הן מעבירות, כמעט כמו מטען גנטי, על גבי בריסטולים ופלאקטים שהן מכינות, את ה"ידע" הקלוקל שלהן אל הדורות הבאים. מעתה אימרי: מוות וחיים ביד לשון. כמו תמיד, מסכים איתך בקשר לנטיות טבעיות.
שניטה בבנין קל?

hillelg

New member
../images/Emo45.gif משלי יח, כא.

מות וחיים ביד לשון, ואהביה יאכל פריה.

למעלה