שאלה קטנה אך חשובה

sense9

Member
מנהל
שאלה קטנה אך חשובה

עזבתי את המחשב דלוק ל3 שעות וכשחזרתי היה כבוי. בדקתי ב event viewer ולא מופיע שמישהו כיבה אותו.

איך אני יכולה לדעת כתוצאה ממה זה היה? גם למיטב ידיעתנו לא הייתה הפסקת חשמל או קצר חשמלי,ובהגדרות צריכת החשמל אין הוראה לכיבוי של המחשב/מצב שינה.

תודה
 

HelpSupport

Active member
הגנה בשל התחממות יתר או ספק כוח שעובד, אך אינו תקין.

 

Avis1964

Member
קיימת אופציה במציג האירועים....

להציג את כל אירועי ההדלקה והכיבוי של המחשב על ידי הזנת פרמטרים כמוסבר כאן
אם המועד והשעה של הכיבוי הכפוי ידועה לך ייתכן ותוכלי לדלות מידע אודות האירוע. אם האירוע של הכיבוי הכפוי יופיע ברשימה שתוצג, לרוב האירוע גם מפרט את הסיבה לכיבוי ברובריקה General
מעבר לפירוט שציין HelpSupport הייתי גם מוסיף, שייתכן גם שהסיבה היא איזה וירוס זדוני. לכן הייתי ממליץ גם לבצע בדיקה עם התוכנה malwarebytes
רק לסבר לך את האוזן, אבהיר שלתוכנת ווינדוס יש מקדם הגנה מפני חימום יתר של המעבד וכדי למנוע מהמעבד להישרף המערכת מבצעת כיבוי עצמי.
בהצלחה
חזרי לדווח
 

Avis1964

Member
תיקון קל....

מנגנון ההגנה שדיברתי עליו קיים במעבדים ולא באמצעות מערכת ההפעלה כפי שציינתי בתגובתי הקודמת.
אפשר לקרוא כאן אודות המכניזם הזה !
הייתי מציע בנוסף לבדיקות הוירוסים ושאר המרעין בישין לנקות את פנים מארז המחשב מאבק ובמיוחד מצלעות הקירור של מאוורר המעבד. אפשר ורצוי גם למרוח משחה טרמית כעזרה לקירור.
הערה חשובה
מומלץ להעזר באיש מקצוע מיומן בניקוי במחשב. אבל אם מעוניינים לבצע זאת עצמאית דבר ראשון זה לנתק כל מתח חשמלי למחשב.
בהצלחה
 

sense9

Member
מנהל
רק לראות שהבנתי

אין מצב שהמחשב כיבה את עצמו בגלל התחממות יתר? ואם כן, מה אני אמורה לראות במציג האירועים? כי אני לא רואה שם משהו חריג.
 

Avis1964

Member
לא הבנת נכון....

מאוד יכול להיות שהסיבה לכיבוי הכפוי נבע מחימום יתר של המעבד. למעבדים יש הגנה תרמית מובנית. אם המעבד חם מדי, ההגנה המובנית מכבה את המעבד וכתוצאה מכך יש כיבוי מחשב מן הסתם. ההגנה המובנית יכולה לסייע במניעת נזק למערכת שלך בכלל ולמעבד בפרט. קראי כאן אודות המכניזם המובנה במעבד. אין זה אומר שזו הסיבה, אבל בהחלט גם יכול להיות שכן. מאחר וזה קרה לך רק פעם אחת הייתי מציע בשלב זה לא לעשות כלום מלבד בדיקת וירוסים ושאר מזיקים. ובהמשך לראות מה יתפתח אם בכלל !
לגבי מציג האירועים. תיצמדי לקישור ולהסבר בו כיצד להציג את סיבת הכיבוי !
בהצלחה בהמשך ושיהיה שבוע טוב !
 
למעלה