שאלה קטונטונת...

שאלה קטונטונת...

לפני שבוע קנו לי סייח בן 4 חודשים בצע חום חצי קוואטר חצי ערבי.. השאלה שלי היא -לפי מה שהבנתי הסוס כבר עבר תילוע.. איזה עוד זריקות צריך לתת לו ?? ומתי צריך להתחיל לאלף את הסוס? ומתי מותר כבר לרכב אליו בלי שיקרה לו כלום.. ואם מישהו בקשה יכוטל להססביר לי מה זה תילוע ולמה הוא משנה אני נורא ישמח.. אני כבר סמתי אותו בפנסיון.. אבל מישהו יכול למור לי כמה צריך לעלות פנסיון לסייח עד גיל שנתיים בממוצא?

SNTQ

New member
פשוט עצוב מה שהולך עם האנשים

(חאפרים) במדינה הזאת..

daniel1235

New member
../images/Emo127.gif

מאוד מאוד עצוב

זאת לא ממש שאלה קטנטונת וגם לא

כמה שאלות קטנטנות. שמת בפנסיון? מעולה! מחירים תבררי עם החווה ששמת אותו בה. תצרי קשר עם הוטרינר של החווה, ותשאלי אותו את כל השאלות האלה (חוץ מהמחיר אם לא הבנת, זה תשאלי את החווה).

הכל נכון

ובכל זאת אוסיף - 4 חודשים זה צעיר מאוד. יש שיאמרו צעיר מדי לגמילה מיניקה אפילו. תילוע - הוא טיפול בחומר (נית בשתיה לעומק הגרון) המונע תולעים. חיסונים ותילוע - ניתנים לפי הנחיית הוטרינר. אילוף - כבר בגיל הזה מתחילים להרגיל למגע, לקבל סמכות. עוד מעט ואפשר להתחיל להרים רגליים, אפשר להוליך עם חבל. ככל שיתעסקו איתו יותר בטיפול והברשה - יותר טוב. מעבר לבסיסים האלה - להאכיל, לאפשר תנועה חופשית ומשחק, ולתת לו לגדול. אבל - הטיפול בסייח הוא לא פשוט. הם זריזים, בועטים ונושכים. זה גם מסוכן, וגם, בהתמודדות בלתי מיומנת עלול להנציח דפוסי התנהגות בעייתיים. סייחים - לא עסק למתחילים

popi199

New member
אני מסכימה עם התגובות שקיבלת

פה. לא עשית בשכל לקבל סוס (במיוחד סייח שזה דבר ידוע שסייחים נוטים יותר לתאונות ויותר רגישים) לפני שאתה מקבל ידע על דברים מאוד בסיסיים. אני מציעה לך להתחיל להתנדב בחווה קרובה לבית בשביל לקבל עוד מושג ונסיון. כמו שאמרו לך זה שהתילוע מגיע בצורת מזרק זה לא עושה אותו זריקה. זו תרופה שניתנת דרך הפה ונותנים אותה לפי משקל הסוס. לסייחים כדאי לתת לעיתים יותר קרובות מאשר לסוסים רגילים, כי שוב, הם יותר רגישים. אצל סוסים בוגרים יש כאלה שנותנים כל חצי שנה, אנחנו נותנים כל 3 חודשים לבוגרים ולסייחים נותנים כל 3 חודשים בפריסה של שבועיים ולפעמים אם יש צורך אני נותנת לסייחות שוב פעם בין התקופה הזו. לגבי מתי מותר לרכב על הסוס, בין גיל שנתיים וחצי לגיל שלוש. מה גם הייתי מציעה לך לקנות ויטמינים לסייחים כשיגיע לגיל חצי שנה. בארץ בעקרון נותנים חיסוני שפעת, כלבת וטטנוס שאם אני לא טועה שפעת וכלבת אסור לתת מתחת לגיל שנה. אבל תברר עם וט'... אני מקווה שאתה יודע שסייחים זה עבודה והוצאה כספית בלי תמורה ממשית והם דורשים הרבה מאוד סבלנות, זמן וידע. איפה שמת אותו בפנסיון?

איל רגב

New member
אז ככה

מותר להתחיל לאלף בגיל שנתים לחצי ומותר לרחוב בגיל שלוש וחצי בערך

סייג*

במילים אחרות (מה שהורסמאן מתכוון להגיד, והיה אומר אחרת אם הוא היה קצת יותר מנומס) - זה שהעניין של אילוף הוא גמיש והשאלה היא מהו אילוף (וכל חינוך התנהגותי מתחיל גם הרבה יותר מוקדם), ושאין נוסחאות מתימטיות לשכלום. זה תלוי בסוס לפני הכל, בגזע, במבנה, בחוזק שלו, בייעוד שלו, באישיות שלו ובמטרת האילוף. מורכב.

תודה לכולם על התשובות..

גועל נפש של צורה של היתנהגות יש לכם מהאנשים פה.. ישרר מתנפלים.. .. דבר ראשון היתנדבתי בחווה 3 שנים בחוות הסיריים הייתי שמה מטפל בסוסים והיה לי גם שמה סוס.. אבלל בחחיימשלי לא היה לי סייח ולא הגיע לחווה שמה סייח.. אז רציתי לישאול איך מתנהגים איתו זה הכל.. ותודה לאלה שענוו תורה רבה..

גועל נפש?

3 שנים בסוסים זה ממש מעט,להאכיל ולנקות אולי אפשר ללמוד אבל העסק מורכב בהרבה.לא מבין איך הסכמת לקבל את הסייח. את רוצה עצה? יש שתי אפשרויות: א)תוציאי ים של כסף ותשכני אותו לפנסיון בחווה של מקצוענים שיטפלו,יאכילו יאמנו ויטפלו בו כדי להפוך אותו לסוס טוב,ובמקביל ילמדו אותך את התהליך וידריכו אותך שלב שלב בכל מה שיתרחש. ב)תמכרי אותו לאדם שאת בוטחת בו ותחשבי לקנות או לקבל סוס בעוד מממ.. שמונה-עשר שנים לפחות.(כמובן שבשנים האלה תתעסקי עם סוסים ולא תרבצי מול הטלוויזיה)

לא התנפלות, החדרת מסר.

זה מדר שחשוב שתבין, וחשוב שעוד הרבה אנשים יבינו במדינה הזאת. סוס לא מגדלים ובעיקר ובעיקר סייח אם לא יודעים דברים בסיסיים. שלוש שנים לא אומר שאתה יודע מספיק בשביל גידול סייח. מעולה ששמת אותו בחווה, אבל תדאג שיעזרו לך לטפל בו ולדאוג לו ושילמדו אותך את העבודה. ובשביל זה צריך השקעה, לא כספית אלא מעשית.

popi199

New member
נובאמת...

אתה נמצא בפורום הזה לא מספיק זמן כדי לדעת שלא אוהבים פה אנשים שלוקחים על עצמם סוסים בלי לדעת דברים בסיסיים ומה ששאלת זה בהחלט שאלות בסיסיות אפילו אם לא היה לך נגיעה לסייחים....זה משהו שאם היית מתעניין באמת היית יודע. שלא לדבר שאם היה לך סוס היית צריך לדעת מה זה תילוע ואיזה חיסונים נותנים לסוסים ואם אתה לא יודע והחזקת סוס זה חמור בעיני. אם לא היינו אומרים לך משהו בקשר לזה זה היה פשוט חוסר אחריות מצידנו.

למעלה