שאלה-קורס קצינים

dean757

New member
שאלה-קורס קצינים

שלום שלום יש לי שאלה לוחם סטיל יכול לצאת לקורס קצינים? מעל איזה קב"א אפשר לצאת לקצונה? נגיד שאני חותם קבע מה הדרגה הכי גבוה שאני יכול להגיע אליה?? תודה.

A Y A 8 5

New member
קצונה

כל חייל אשר הקב"א שלו מעל 51 נראה לי יכול לצאת לקצונה. לא משנה אם הוא פקיד או חיל. הדרגה הכי גבוהה תלויה בקבע שלך, אם אחרי 3 שנים ו- 9 חודשים אתה מחליט לפתח קריירה צבאית, אתה יכול להגיע עד לרמטכ"ל

Itamarro

New member
לא מדויק

היא אכן שמורה לרמטכ"ל, אבל מי שהיה רמטכ"ל עדיין רב-אלוף, ולכן יש יותר רבי-אלופים מרמטכ"לים. נגיד חלוץ עדיין רב-אלוף, אבל הוא לא רמטכ"ל.

B i g B

New member
הייתי רוצה לראות את מש"קית השלישות

שתגייס את בוגי למילואים

Gal isr

New member
לא כ"כ

במיל' זה אומר שהוא משרת מילאוים מדי פעם. בדימוס משמעו שהוא פרש מהקריירה הצבאים והוא בגיל שבו לא מזמנים למילואים יותר.

לא כ"כ

במיל' זה אומר שהאדם(ודרגתו) לא משרת שירות פעיל בצה"ל, ואילו בדימוס אומר שהאדם לא משרת שירות פעיל כשוטר ועוד מספר תפקידים.

oshiko

New member
בחיל הים זה שונה

לא שאני שם, אבל ממה שידוע מהניסיון אצלנו בפורום הורים לחיילים - קצינים בתפקידי פיקוד בכלי שיט הם בוגרי קורס חובלים, ולא לוחמי סטי"ל שנשלחו לקורס קצינים. לוחמי סטי"ל יכולים לגשת לקצונה במקצועות שונים של חיל הים, שאינם תפקידי פיקוד על כלי שיט, כגון קצין מודיעין וכד'.

smady by

New member
אני מכירה לוחם סטיל

שהפך לאחר מכן לקצין יבשה.... אם זה עוזר לך איכשהו....

Itamarro

New member
כן

אבל הוא לא יהיה קצין על כלי השיט, הוא יהיה קצין יבשה.

ethanguy

New member
יש לוחמים (סטיל\דבור)

שיוצאים לקורס חובלים , שמעתי שהם עושים קורס מקוצר כי יש תכנים שהם כבר יודעים בגלל היותם לוחמים על כלי השייט. אבל כעקרון דרך קורס חובלים רוב הקצינים הימיים מגיעים אני מבין ככה.

aspirin11

New member
תשובה אמיתית

חייל בסטילים, אחרי פז"מ מסוים, מקבל זימון למיונים לקצונה ( אם יש לו את הנתונים המתאימים). המיונים הם לקצונת חוף. כלומר קצין כ"א, מודיעין, קשר, בטחון מידע, אב"כ, שליטה, לוגיסטיקה וכו'. בתור קצין חוף בחיל הים אי אפשר להגיע רחוק יותר מדי. הדרגה הכי גבוהה של קצין חוף היא סגן אלוף. רק חובלים מתקדמים לאלוף משנה ומעלה. אפשר גם לצאת לקורס חובלים אבל זאת לא ההתקדמות הטבעית של חייל בספינות(גם לא קצונת חוף). כדי לצאת לחובלים צריך להגיש טופס 55 (העברה). חיילים שמגיעים לקורס חובלים מהספינות לא מקבלים שום הקלה, כי חייל בסטילים לא עבר שום דבר שדומה לקורס חובלים. האנשים היחידים שמקבלים הקלות בקורס חובלים הם לוחמים משייטת 13 שלא צריכים לעבור את השלבים הראשונים של הקורס. חשוב להדגיש, חייל שיצא לקצונת חוף לא נחשב ללוחם לאחר שיצא. אני התגייסתי לסטילים בתור אלחוטן. עברתי מבדקי קצונה ועשיתי קורס קצינים בבה"ד 1 ולאחר מכן השלמה לקצין שליטה ימי.

aspirin11

New member
לא

הם לא עושים טירונות מחדש. הטירונות בקורס חובלים היא טירונות 02 לכן אין צורך אם הם כבר עשו טירונות. הם מצטרפים לימ"פ שזה השלב הראשון של הקורס.

למעלה