שאלה קובה בורגול

שאלה קובה בורגול

שלום לכולם עשיתי כמה פעמים קובה בורגול מטוגן אבל תמיד הוא יוצא יבש מבחוץ וקשה , הבשר בפנים בסדר גמור ולא יבש למה? אולי המתכון לא בסדר? פעם קראתי באיזה מקום שאפשר לזרוק את הקובה למים רותחים לכמה דקות לפני הטיגון , אולי זה מה שמשנה את המרקם? מישהו ניסה את השיטה הזו? אני רוצה להכין לשבת חתן ולהקפיא עד יום שישי לטיגון, אני יודעת שזה לוקח זמן הכנה אז עדיך מראש. תודה על העזרה עליזה

טלאית321

New member
קובה בורגול, קודם מבשלים במרק

אח"כ מטגנים המרק מים,כורכום ושמן שלא ידבקו בכל פעם לבשל 4-5 יח' עד שצף אמא שלי הייתה שמה במילוי שקדים קצוצים וצנוברים, טובלת בביצה ואז מטגנת מאוד טעים מזל טוב

תודה טלאית. אבל...

לא ידעתי שמבשלים קודם מפני שיש כאלו מוכנים ומוקפאים למכירה במרכולים וזה לא נראה אחרי בישול או מטוגן עם ביצה. האם אנו מדברים על אותו הקובה החומה , הממולאת בשר שמוכרים במרכולים?

טלאית321

New member
אולי את מתכוונת לקובה נבלוסיה

זו קובה מאורכת? אם כן אז רק טיגון, המעטפת אמורה להיות קרנצ'ית

כן היא מאורכת

אבל אני לא יודעת איך קוראים לה. נכון זה קראנצ'י אבל זה כאילו לא מבושל או כאילו הבורגול לא היה מושרה.. ככה זה צריך להיות?

טלאית321

New member
הבורגול לכשעצמו כבר מבושל

זה בסדר, כך זה אמור להיות טובלים בטחינה ירוקה, מעדן ! וכן, השם הוא קובה נבלוסיה.

טלאית321

New member
לי אין .....זה מה שמצאתי

מתכון של אוהבת טיולים 4 כוסות בורגול 1/2 3 כוסות קמח 1/2 1 כף רסק 1/2כוס שמן אפשר להוסיף עד 3/4 כף וחצי מרק זהב מעט פלפל לפי הטעם 3/4 כוס מים מלוי 500 גר' בשר טחון 3 בצלים קצוצים קוביות 3 כפות צנוברים אפשר להוסיף מעט אגוזי מלך קצוצים גס מלח ופלפל לפי הטעם שמן לאדות את הבצל ולהוסיף את הבשר ולאדות עד שהמים נספגים בערך 15 דק' ומוסיפים את שאר החומרים והתבלינים. להשרות את הבורגול בערך שעה. ללוש היטב, ורק אחר כך להוסיף את שאר החשוב ביותר במתכון הנ"ל ליצור כדורים ולפתוח אותם לכדור עם מעטה דק. זה מצריך המון עבודה הייתי ממליצה לך לקנות, במקום לעבוד קשה צריך

ועוד שאלה : משתמשים בבורגול דק או

עבה? ראיתי מתכונים שונים ובכל מתכון מומלץ על סוג אחר

12אניהיא

New member
אני דווקא משתמשת בבורגול בינוני

לא יודעת לאמר מידות מדוייקות {קיבלתי את המתכון לפני כמה שנים מאישה זקנה, שאמרה תשימי בערך ככה וככה...} קילו בורגול מושרה במים בערך 3 או 3 וחצי כוסות קמח חצי עד 3\4 כוס שמן מלח ומעט פילפל אנגלי את לשה את הבצק לתערובת אחידה...מוסיפה מים אם צריך, כי הבורגול אחרי השרייה סופג המון מים אז בעדינות עם הוספת מים. קילו בשר טחון 2 קילו בצל קצוץ בערך 200 גרם צנוברים 200 גרם צימוקים{לא חובה} פילפל אנגלי בנדיבות משו כמו 2 כפות מלח האמת שאני מכינה את הבשר יום לפני כי צריך לבשל אותו ולקרר תוך ניקוז הנוזלים. כללית על מנת שלא יהיה קשה תשתדלי כמה שפחות קמח. בהצלחה והרבה מזל טוב..

קובה בורגול מטוגנת/אילנית12+קישור

כאן >>> קובה בורגול מטוגנת <<< זיוי המתכון של אילנית מצויין הבצק רך ונעים וגם לאחר טיגון יוצא מעולה ורך בהצלחה=זיוי *********************************************** מתכון לקובה.ו אילנית12 ו 10:20 | 21/08/06 קובה בורגול המטוגנת./אילנית למעטפת: חצי קילו בורגול דק דק.מושרה כשעה במים.ומסונן היטב היטב. רבע קילו סולת 2 כפות,עד 2.5 כפות שמן קנולה כף מלח כפית כורכום. קערת מים,לטבילת הידיים. למילוי:הבשר. למילוי: בצל קצוץ שמן לטיגון בערך 400 גרם בשר טחון בהרת לקובה מלח פטרוזליה קצוצה. פלפל שחור צנוברים . אופן הכנת המילוי: קוצצים דק את הבצל.מטגנים אותו בשמן עד להזהבה,מוסיפים את הבשר והתבלינים, ומטגנים בערך 20 דקות,מידי פעם לערבב זה עלול להידבק,לסיר או להשרף. לאחר מכן להוסיף את הצנוברים. לטעום,לתקן תיבול אם צריך. לקרר,את תערובת הבשר. ללוש כדקה את הבצק,ליצור קונוסים,ולהדק היטב.לעבוד עם ידיים לחות. לטגן בשמו עמוק,על אש בינונית. לשים על ניר סופג,ולכסות. הקובה יוצאת רכה,וטעימה. מקור: המעטפת: אילתור,חלק מספר,וחלק מפורום יהודי עירק.

למעלה