שאלה - צליאק

שאלה - צליאק

מגייסים או לא? אם לא מצהירים, חוץ מקורסים שעושים בדיקות מקיפות - אין באמת סיכוי שיגלו, נכון?

צליאק-

זה הכתמים הירוקים סגולים האלה? אז אני לא יודע ממה הם נגמרים וכו'.. אבל אין סיבה שלא יגייסו- גם אם לא יגייסו לקרבי- יש המון תפקידים אחרים.... ויעלו על זה בועדה רפואית של הצו ראשון (שבודקים אותך מכף רגל ועד ראש..(כולל הכל
))

raayao180

New member
טעות טעות!!..

[אבל קורה
] צליאק אלו לא שום כתמים סגולים ירוקים. ואכן כמו שציינו לפני, כשיש צליאק מקבלים פרופיל 21 משמע פטור מהצבא(ואני יודעת את זה כי יצא לי להכיר לפחות 2 אנשים שיש להם צליאק וקיבלו פטור. ועכשיו לענייננו, מה זה בכלל צליאק? אז ככה: צליאק זהו/זוהי אלרגיה/רגישות לחומר שנקרא גלוטן. החומר הזה נמצא בעיקר בחיטה כלומר בקמח כלומר הצליאקים לא אוכלים לחם,עוגות,מצות,ועוד ועוד... שים לב שכמעט על כל חטיף/מאכל/סלטים(של אחלה לפחות) יש אזהרות של 'אינו מכיל גלוטן'/'מכיל גלוטן'/'עשוי להכיל גלוטן'. ולכן בעצם חשוב ביותר שהיא תדווח על זה.. :)

raayao180

New member
זהירות לך!!

אני יכולה עוד לשנות דעתי!
[חוצמזהלא כוחות!!!! אני בת!! חלשלושה!!1] רגע רגע???? הנדמה לי? הינך מאיים על בנות? התייבש לך!

לא מגייסים

צליאק זה פרופיל 21...אבל תמיד אפשר להתנדב!! ואני ממש לא הייתי ממליצה לא להצהיר!! מבחינת אוכל זה יוצר בעיה מאוד גדולה בצבא ומאוד מאוד חשוב שידעו על זה

...

זה לא כזה היסטרי אם לא מצהירים... וגם התסמינים של צליאק אם אוכלים דברים שמכילים גלוטן לא כ"כ ברורים, רק קצת כאבי בטן. פרופיל שהוא לא קרבי לא יעלה על זה למיטב ידיעתי: צריך בדיקת דם מיוחדת בשביל זה, ואפשר בכלליות לגלות את זה אחרי הרבה בדיקות שמעמיקות בנושא הגסטרולוגי. נ.ב - אני לא בעלת הצליאק, אלא חברה שאני שואלת בשבילה (הפרימיטיביות שאין לאנשים ניק רשום בתפוז
).

McBlack

New member
לאו דווקא כאבי בטן

זה משתנה מאדם לאדם, כמו כל תגובה אלרגית אחרת.

McBlack

New member
...וברור שלא מגייסים, בצה"ל לא מוכנים לקחת

אחריות על ילדה עם צליאק, הם צריכים להתאים לה תפריט מיוחד, זה פשוט לא משתלם להם. שתלך לשירות לאומי או משהו בסיגנון במקום X:

...

לה לפחות יש סימפטומים יחסית קלים של כאבי בטן. הפואנטה היא - היא כבר עברה כמה סינונים לתפקידים שהיא רוצה, ובתכלס היא לא הצהירה. מכירים מישהו שלא הצהיר וזה התסדר לו?

Elvi89

New member
לדעתי כדאי לה להצהיר

כי עם בריאות לא משחקים, לקבל את הפטור ולהתנדב.. והיא יכולה להתנדב לאותו תפקיד שאליו היא התמיינה.. מניסיון להיות מתנדב זה לא רע בכלל.. לפרטים- אפשר להיכנס לפורום התנדבות לצה"ל

לא מגייסים, כפי שאמרו לך ידידי.

הצבא יקח סיכונים על החיים שלך, אחרי שתתגלה כבריא לחלוטין. יש לי אלרגיה למשהו אחר, פעוט יותר, ולא גייסו אותי. אז קל וחומר אתה.

חמודהה2

New member
את מוזמנת

לפורום התנדבות לצה''ל בו יענו לך על כל שאלותייך בנוגע להתנדבות ...

למעלה