שאלה - צילום סרט ביתי

Sabolba

New member
שאלה - צילום סרט ביתי

אני בטוח שזה נשאל כבר כמה פעמים פה , אך אני חדש וצריך עזרה.
אני וכמה חברים מצלמים סרט ביתי לפי תסריט שכתבנו, בשביל הכיף והיצירה...
לצורך העניין אנחנו שוכרים מצלמת וידאו איכותית וכמה אביזרי תאורה.

השאלה שלי היא כזאת:
מניסיוני בצילום עם מצלמות וידאו פחות טובות היו לי הרבה בעיות סאונד _בעיקר בדיבור של השחקנים ובכך ששמעו יותר מידי רעשי רקע). איך אני יכול לפתור את הבעיה הזאת באמצעים ביתיים ? אין לי בעיה לשכור מיקרופונים או את המקל בום הזה שתמיד משתמשים בו בהפקות (שאין לי כ"כ מושג מהו)

אשמח אם תאירו את עיני בנושא.
תודה

joramf1

New member
שלום לך הגדרת יפה אבל לא הגדרת מה היא ההפקה

הכל תלוי למה שאתה רוצה לעשות הבום הוא מקל פייברגלס כמו חכה שבקצהו מיקרופון שלוב שמים מעל הפריים כאשר ההתחרשות מתחתיו
בהצגות משתמשים במיקרופון מדונה מודבק בפלסטר
בראיונות משתמשים במיקרופון שולחני ואו מיקרופון דש
בחוץ משתמשים במיקרופון אלחוטי הכל תלוי בטיב המילוי
בהצלחה
יורם

Sabolba

New member
תודה, המשך

אנחנו פשוט מצלמים סרט עלילתי קצרצר.
החלטנו לעשות אותו כמה שיותר מקצועי בגבול החובבני. ראיתי שיש מקומות שמשכירים בומים כאלה. האם פשוט מחברים אותם למצלמה עם קאבל ואז זה משמש את המצלמה לקליטת סאונד ? (מצטער אך אני בור בתחום)

joramf1

New member
שוב תלוי ברמת העריכה

במצלמה המתאימה ניתן לחבר למצלמה
בהפקות גדולות יותר ומושקעות משתמשים מכשיר הקלטה של הסאונד מן ואחר כך מסכרנים בין
המכשיר ההקלטה ואו קובץ הסאונד ובין הסרט
בזמן העריכה

IdoShkedi

New member
קודם כל ברוך הבא לפורום

נחמד לראות כאן אנשים שמתחילים את דרכם בתחום הווידאו מתוך עניין וחיבור לנושא, ומצלמים בשביל הכיף.
אתם צריכים מצלמה עם כניסת מיקרופון, אליה תחברו באמצעות כבל מיקרופון קונדנסר עם תבנית קליטה שוטגאן או הייפרקרדיאוייד (כלומר תבנית צרה, שיקלוט רק את הדיבור של מי שמולו בלי רעשי רקע), שיהיה תלוי על מקל בום.
שימו לב שכל הציוד הזה מצריך התנסות כדי לתפעל אותו בצורה טובה. אם לא השתמשתם בעבר בציוד דומה, אני ממליץ בחום שתשכרו את הציוד יום לפני הצילומים עצמם כדי להתנסות איתו, ובכל מקרה חשוב שתשבו עם האנשים בחברת ההשכרה כדי שיראו לכם איך מגדירים ומחברים את רכיבי הציוד זה לזה.

אורי624

New member

למעלה