שאלה: צילום בחו"ל

leprechaun3

New member
שאלה: צילום בחו"ל

אני ובן זוגי רכשנו לא מזמן מצלמה דיגיטלית (סטילס). בקרוב אנחנו רוצים לנסוע לחו"ל, וכמובן שבאופן טבעי תכננו לקחת את המצלמה הדיגיטלית, אלא שכאן נתקלנו בבעיה: עם כרטיס הזכרון של 64 מגה בייט, אפשר לצלם בערך 30 תמונות באיכות גבוהה, ואין לנו ספק שאנחנו נצלם הרבה יותר מזה. אז מה אפשר לעשות? חשבנו על כמה אפשרויות: * לקנות עוד כרטיס זכרון גדול יותר - אפשרי, אבל אנחנו לא בטוחים שאנחנו רוצים לבזבז על זה עוד כסף, מה גם שכמה עוד תמונות יכולות להכנס בכרטיס של נגיד 256? אין לנו מושג. * להוריד את התמונות לאתר או לדוא"ל באינטרנט קפה - אנחנו די בספק אם איפה שאנחנו מתכננים לנסוע יש אינטרנט קפה בכלל, ובטח שלא בכל מקום ובכל עיר. * פשוט לפתח את התמונות כל פעם - זה הפתרון הכי סביר, אבל גם זה גוזל זמן מהטיול, שלא לדבר על זה שאני בכלל לא בטוחה שמפתחים שם תמונות מדיגיטליות, למרות שרוב הסיכויים שכן. אז מה אתם אומרים? מה עדיף? יש משהו שלא חשבנו עליו? או שאולי עדיף פשוט לקחת את המצלמה הישנה וזהו...? תודה מראש על כל עזרה וסליחה על ההודעה הארוכה.

ארנק דיגיטלי - וכדאי לחפש את כל

ההודעות והמידע שנרשמו לגביו - כאן בפורום ובפורום המקביל - בעיקר בחלק המאמרים והקישורים (שם)

idohal

New member
ארנק דיגיטלי וכרטיס בנפח גדול יותר

אין לי מושג איזו מצלמה רכשתם אבל אפשר להניח כי בממוצע גודל קובץ ממצלמה 3מ"פ הוא 1 מ"ג, 4 מ"פ הוא כ - 2 מ"ב ואילו מ 5 מ"פ אפשר להגיע בממוצע ל - 2.5 מ"ב. ההמלצה שלי היא לקנות כרטיס בנפח גדול יותר על מנת להסתייע בארנק דיגיטלי לעיתים קרובות מידי ולהשאיר את פריקת הכרטיס לערב וכדאי לקנות כרטיס בסדר גודל של 256 מ"ב ויותר (לי שי מצלמת 5 מ"פ עם כרטיס של 512 מ"ב ובממוצע אפשר לצלם 180 תמונות). לטיול ארוך חובה לקנות ארנק דיגיטלי כי בכל מקום ישנם שרותים כאלה מה גם שלפעמים זה כרוך בכסף ובזמן. ארנק דיגיטלי מכיל כ - 20 ג"ב ויותר כך שיוכל להספיק גם לטיול ארוך מואד. צריך לקחת בחשבון כי במצלמה דיגיטלית יש נטייה לצלם יותר כי זה לא עולה כסף ולכן מהר מאוד הכרטיסים מלאים. כרטיסים בנפח קטן ידרשו מכם לעיתים מזומנות לפרוק לארנק. אין זה נזק גדול מלבד זמן ההתעסקות ולפעמים מפסידים צילום יפה במיוחד. בכל מקרה לארנק הדיגיטלי יש סוללה ואפשר לפרוק כרויס אליו בכל מקום יציב.

gadmad

New member
אפשר גם לצרוב ל CD

עלות זניחה למדי ויש מעט מאד מקומות בעולם בהם לא ניתן לבצע זאת

idohal

New member
לא הייתי לוקח את הסיכון להגיע למקום

שאין דבר כזה ולמצוא עצמי עם כרטיס מלא ולא יכול לצלם את תמונת חיי (או לפחות לחשוב כך). הארנק הדיגיטלי קטן ממדים ומשקל. נכון שעלות קנייתו "כואבת" ($200 זה לא כסף קל) אב היא משתלמת לטווח ארוך.

idohal

New member
ב- XDRIVE יש 2 חריצים שמותאמי לכל

הכרטיסים למעט XD. בכל מקרה לארנקים אחרים שאין חריץ מתאים לMS ניתן לעבוד בעזרת מתאם שנכנס לחריץ CF

למעלה