שאלה פתוחה

TheBookDealer

New member
שאלה פתוחה

האם לפי ניסיונכם תואר שני מאוניבריסיטה בחו"ל משפר את סיכויי הקבלה לעבודה בישראל ?
נניח תואר שני במנהל עסקים ?
יש למשהו מכם מושג איך המעסיק הישראלי מתייחס לתואר מחו"ל ?

Boston Guy

New member
תשובה סגורה

זה מאוד תלוי "תואר במנהל עסקים" מאיזו אוניברסיטה.

למשל - לפי הרושם שלי (משנת אנטיוכוס), חברת "שלדור יועצים" בישראל הייתה בעצם כנס בוגרי וורטון.
היא הייתה מהראשונות בתחום בישראל, ועוזביה ופורשיה בעצם מהווים את עמוד השידרה של תעשיית הייעוץ בישראל.
באותה תקופה חשוכה שעליה אני מדבר (במילניום הקודם) MBA מבית ספר ב TOP 10 היה אחד מכרטיסי הכניסה למקינזי או שלדור - ואני מניח שזה עדיין המצב.

Maya651

New member
הבעיה עם התוכנית הזאת היא שתואר שני עולה

כמאה חמישים אלף דולר (כולל מחיה), ולזרים אין כמעט אפשרויות מלגה, או יש להם אפשרויות מאוד מצומצמות.
רוב האנשים לוקחים הלוואות ואז מחזירים מהמשכורת אחרי הלימודים, אבל הם יקבלו משכורות בדולרים. עם משכורת בשקלים יהיה מאוד קשה להחזיר את ההלוואות האלה.

Philip Jr

New member
כפי שבוסטון ענה

או בהמשך לדבריו, זה מאד תלוי מאיזו אוניברסיטה התואר, וזה גם מאד תלוי במעסיק. הדבר היחידי שאני כן יודע לומר זה שתואר במנהל עסקים ממוסד מוביל בחו"ל (ארה"ב לצורך העניין) בהחלט יחשב יותר בארה"ב מאשר תואר מהארץ. אבל לא זו הייתה השאלה שלך.

גברת בץ

New member
כמו שאמרו פה

תלוי במעסיק
תלוי במשרה
תלוי בנסיון שהיה לך קודם
תלוי בבית ספר

(אבל אלה ספקולציות. דבר איתי עוד כמה שנים
)

אני מנחשת למשל על עצמי שזה מאוד (מאוד) יעזור לי למצוא עבודה בארה"ב כי הנסיון שיש לי מהארץ לא שווה פה יותר מדי, אבל אני לא חושבת שזה יהיה יתרון משמעותי בקבלה לעבודה בארץ. לא יותר מ-nice to have.
אם הייתי מכוונת לתחומים שפחות קשורים לנסיון שלי, ויותר ישירות לתואר - אני מניחה שזה היה יתרון גדול יותר גם בארץ.

ולגבי בית הספר - יש משמעות גדולה להאם זה אחד ה-top schools. אבל לתחושתי בחיפוש עבודה בארץ יש גם הרבה יותר משקל לשם של בית הספר ולכמה הוא מוכר *בארץ*.

למעלה