שאלה פשוטה-

זה נכון

כבר הוכח במחקרים כי גברים ונשים שונים מאוד בנושא הזה. החומרים שמשתחררים במוח אצל אישה שונים משל הגבר. גבר חרמן בדר"כ לא מתאהב, אישה כן בגלל הסיבות הנ"ל. גבר מחפש פורקן, אישה מחפשת ביטחון וקביעות. לא אצל כולם זה כך, אבל לפחות אצל הרוב עפ"י המחקרים האלה. מעבר לזה שגם הנורמה החברתית משפיעה פה, והגישה המתירנית יחסית שאנחנו חיים בה. משום מה כשגבר בוגד זה נסלח, כשאישה בוגדת זה גירושין. לרוב הגבר לא יכול להתעלם, לסלוח ולחזור לשגרה.

כשגבר בוגד זה לא נסלח בחיים

מעיפים אותו בבעיטה מהבית, הבן ז*** בגידה לעולם לא נסלחת

אפשר?

מבחינתי זה מנוגד. המצפון שלי לא יאפשר לי לחיות בשקט עם מעילה באמון של האנשים שאני אוהבת. וזה לא רק בן הזוג, גם החברים והמשפחה. לא יודעת, אצלי מוסר מתחבר לכל חלק בחיים, וכשאני אוהבת אני משתדלת לא לפגוע (חוץ מזה שכשאני אוהבת אני לא רואה אף אחד מסביב).

חופ שיה

New member
מדהים איך לכל אדם

יש את האמות מוסר שלו. הכי מדהים אותי זה הדבקות באמות מוסר אלו למרות שברור שרוב החברה לא תקבל את זה בחיבוק ואהבה. האם זה תקיעת רגל עצמי!? האם זה שאננות של "אני לא אתפס"!? או סתם מדובר באנשים שמרוכזים בעצם כל כך שהם לא רואים שדרך זו פוגעת בסובבים אותם!?

../images/Emo31.gifלבגוד.

אין לזה שום הצדקה מבחינתי, וזה לא משנה איזו צורה של מעילה באמון של האדם השני נבחרה ואם היא "רק" פיזית.

צודקת, מזקירתנו...

אומנם בגידה אינה עבירה פלילית, אבל אם אין לך כבוד בסיסי לבן אדם הכי יקר לך, מה עוד נשאר? מבחינתי בגידה היא דבר שאין ממנו דרך חזרה, כפרה או מחילה.

Oוכ7יה

New member
מי שבוגד

כנראה לא אוהב מספיק כי מי שאוהב, אבל באמת אוהב "האהבה" מונעת את הדחף של ה"יצרים" האלה.. ובכלל מי שאוהב/ת לא חושב/ת על אחרים/ות. האהבה מציפה אותו/ה

לא בטוחה שאני מסכימה.

יתכן שהדחפים נמצאים, אבל הפתרון אינו להסתתר מאחורי הגב של האדם השני. אחרי כמה ביקורים בפורום "זוגיות פתוחה ואחרת" והדיון שנערך כאן עם מנהלת הפורום שקפצה לביקור אני מאמינה שזה לגיטימי להחליט יחד על מערכת יחסים אחרת. אבל זה צריך להיות בהסכמה הדדית. זה, מבחינתי, לא נחשב בגידה.

daniella1980

New member
לא מסכימה.

מדובר באופי ונפש של בן אדם. יש אדם שמסוגל לשקר לכל אחד, וזה לא חייב להיות קשור לאהבה. יש אנשים עם בעיות אגו קשות, ויכולים לאהוב בטירוף ועדיין לרצות לכבוש אינספור זיונים. לדעתי אין קשר לאהבה, אבל כמובן שאנני יכולה להוכיח דבר. עדיף לשאול פסיכולוגים על תופעת הבגידות והקשר שלהן לאהבה. ברור שיש אנשים שבוגדים בבני זוגם גם כי הם לא אוהבים אותם, ונשארים איתם בגלל נוחיות כלכלית, ילדים, בית וכו', אלו גם טיפוסים מעניינים שלכאורה נשארים בבית "בשביל הילדים" והורסים חיים של אדם אחר, מצד שלישי, קשה לשפוט מבחוץ בלי לדעת מה באמת מתרחש בחייו של אדם ובזוגיות שלו עם אדם אחר.

לא

אבל, קשה לקבוע מה עובר על זוג אחרי שנים רבות של זוגיות. יכולה להבין שלפעמים נמאס ורוצים את הגיוון והריגושים. זוג שלא יכול לחדש ולהפתיע זה סופו וחבל.

november76

New member
אתה רציני??

עדיף שתעשה לה טובה ותיפרד ממנה לפני שהיא תגלה עם איזה שמוק היא נמצאת (הגילוי עצמו יפגע בה יותר מהבגידה).

daniella1980

New member
תשובה

סיפוק יצרים בלבד במחיר של פגיעה בבת זוגתך או אם תתגלה אז אובדן בת זוגתך. מעבר לזה שלא ברור לי איך מצפונית אתה מסוגל לשקר למי שאתה אוהב, נניח שהתגברת על המצפון והערכים ואכן תעשה זאת, עדיין יש סיכוי לא זניח שתתגלה ותועף מהבית לדוגמא, ותאבד אותה. האם הסיכוי שווה את זה? ומעבר לכך, תפגע באדם שאתה אוהב, שזה הרבה יותר גרוע. מעבר לכך אתה חושף את שניכם למחלות מין נוראיות (מספיק מגע עם אדם אחר, קונדום בפירוש לא מגן מכל המחלות) - וזה כבר אגואיזם טהור בעיני, מילא להדביק את עצמך, אבל את בת זוגתך, ועוד רק בשביל סיפוק יצר מיני. כשאני מסתכלת על שלושת התוצאות הכלכך נוראיות האפשריות, אין שאלה בכלל, לא, בפירוש לא לבגוד (בעיני הפסילה הראשונה היא מחמת מצפון וזהו. הנחתי שאין לך, לכן פירטתי לך שלוש אפשרויות שאולי הן ימנעו ממך). האם היצרים השטחיים והחומריים בלבד, לדבריך, יותר חשובים מחברות, אהבה, בן אדם שלם איתו בחרת לחלוק את חייך? מאוד ילדותי לבחור ביצרים גשמיים תוך סיכון הדברים החשובים באמת, ולהגיד שיש בך יצרים לא מסופקים שחזקים ממך, זה כבר **לשקר**. מעבר לכך, בעיני יש פירמידת בגידות, ואתה לכאורה מתאר את הפחות גרועה בעיני, לדוגמא ללכת לזונה (כשהכי גרועה היא כשיש קשר נהדר עם בת הזוג וסקס נהדר ולא חסר דבר ובכל זאת בגלל גחמות גשמיות ילדותיות יצר הכיבוש מנצח הכל והולכים לזיין מהצד כמה שיותר. יש גם עוד גרוע - כשמתאהבים מחוץ לקשר, וזה בהחלט יכול לנבוע מסקס, עם כל הכבוד לסקס יצרי גרידא, לעולם לא תדע בוודאות שאתה חסין מפני התקשרות ריגשית עם אדם שאתה שוכב איתו). השאלה היא, האם כשבת זוגתך תידבק במחלת מין שעלולה אגב לפגוע גם בפוריותה, בעובר עתידי שיהיה לה, בבריאותה, ואני ממש ממש לא מגזימה (יש מחלות מין שעלולות להגיע לכדי סרטן צוואר הרחם אצל נשים), האם אז תתחרט. ונניח שזה לא יקרה.. תחשוב האם תוכל לחיות עם חיים כפולים. נניח שהיא לא תגלה ותעיף אותך קיבינימאט, האם תוכל לשקר לה יום-יום, וכל לילה. אם אתה לא אוהב אותה לדוגמא, זו כבר בעיה אחרת ואז אומר לך - עזוב אותה ולך להזדיין עם מי שבא לך, כי זו הדרך. והשאלה הנשאלת היא איך היחסים עם בת זוגתך והאם יש לך חיי מין איתה. נניח ואין לך, הפתרון הוא לא לרוץ לדרך הקלה יותר ולזיין מישהי אחרת (שוב,ילדותי, לא בוגר, חלש מאוד בעיני) אלא קודם לפתור את הבעיה הזוגית (או לשנות את הקשר לפתוח - באופן *הדדי* ובלי שקרים, וזאת אם אין מצב למין בינכם גם מבחינתה, ואין מצב לפרידה לדוגמא, או להפרד כמובן). זהו. הלוואי שגרמתי לך לחשוב.

smallthings

New member
תלוי בך

לדעתי זו בגידה... ואם אתה מרגיש אתה צריך סיפוק מבחוץ יש מצב שמשהו דפוק ביניכם לא????

למעלה