שאלה פשוטה

Dynamo1929

New member
שאלה פשוטה

האם יש דרך לעבור אבחון (בגין קשיי קשב וריכוז) בלי לשלם הון תועפות? תודה.

תשובה קצרה- כן!

דרך מרפאות אבחון וטיפול. ניתן לקבל פרטים מדויקים דרך שירות הלקוחות של הקופה. אפשר גם אצל נוירולוג המתמחה בהפרעות קשב וריכוז דרך הקופה.

Dynamo1929

New member
ועל איזה סכום בערך מדובר?

המליצו לי לעבור אבחון כבר לפני שנתיים (באמצע כיתה י'), אבל ירדתי מהנושא בעקבות העלויות הגבוהות שכרוכות בכך. המצב הפיננסי שלנו לא בשמיים בלשון המעטה, ועל כן, אם אמא שלי תסכים לשלם כסף עבור האבחון ובסוף יתגלה שהכל בסדר אני לא רוצה לדעת מה יקרה.. נ.ב אם מישהו מכיר אתר בנושא ADHD בשפה הרוסית, אשמח לקבל קישור אליו. תודה.

Dynamo1929

New member
מצחיק...

קיבלתי מסר ובו מצוין שמבחן TOVA בלבד עולה כ300 ש"ח. הייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק המבחן הזה? ודבר נוסף: ראשית כל, תודה ל"וונסדאיי" על הקישור. שנית, רציתי לאמר שהסימפטומים שמאייפנים מתבגרים עם ADHD-עם רובם אני מזדהה, אולם יש בעיה מסויימת, בין שלל התסמינים המוזכרים שם יש גם כאלה הנוגעים לתפיסת החומר הנלמד בבית הספר והבנתו. כפי שאני מכיר את אמא שלי, ברגע שהיא תראה אותם היא תגיד חד וחלק שאין לי שום קשר לADHD, למרות שרבים מהתסמינים האחרים כן נוגעים אליי. מצאתי אתר בעברית שיש בו כתבה יסודית ומקיפה לגבי מחוננים עם תסמונת ADHD.כאשר קראתי אותה הזדהתי כמעט עם כל מילה. אני לא חושב שאני מחונן, אבל אני בטוח שכמו שאני הרגשתי שהכתבה כתובה עליי, כך תוכל גם אמא שלי ל"הלביש" עליי יותר טוב את התסמינים של ADHD המוזכרים בה. אך הבעיה היא שאמא שלי לא קוראת עברית ואם אני אספר לה על הנושא היא תגיב כמו שהיא בדר"כ מגיבה-בדברים ברוח של "אתה סתם עצלן". אני סבור שברגע שאמא שלי תשוחח עם בר-סמכא בתחום, או לחילופין תתקל בחומר הסברה כמו באתר הנ"ל, היא תשנה את דעתה ויתכן שתסכים לשלם עבור האבחון.

papylove

New member
ההתכחשות של אמך מוכרת

מאוד. בכלל לנושא יש סתיגמה מאוד קשה ולא כולם מוכנים לקבל את העובדה כי לילד יש בעיה זו (מנסיון שהיה לי גם עם בעלי לגבי הילדה וגם הם הוריי שהיה להם קשה לקבל שהילדה היא - add ) וניסו כל הזמן לחפש תרוצים ופתרונות אחרים. לדעתי אתה צריך דבר ראשון ללכת לרופא הילדים-משפחה שמטפל בך להסביר את הבעיה שלך הוא יתן לך הפנייה לניורולוג או אפילו פסיכולוג או פסיכיאטר שמטפלים במתבגרים שיאבחן אותך אבחון ראשוני לפני אבחון טובה. כשאתה פונה לרופא המשפחה יהיה נחמד אם הוא יוכל להסביר לאמך ברוסית את הבעיה אם הוא לא דובר רוסית חפש ניורולוג שכן דובר רוסית ויש בצפון במיוחד בכללית כמה כאלה ולך לפגישה זו אם אמך. דבר חשוב מאוד והוא שאין שום קשר למחוננות ולהפרעת קשב וריכוז דווקא בגלל מחוננות יהיה יותר קל להצליח בלימודים גם בלי האבחון של ההפרעה למרות שאם טיפול נכון אפשר לנצל את הידע לדברים ותחומים נרחבים יותר. הבת שלי לדוגמא (אמנם היא רק ביסודי) היא לא מחוננת אבל ללא טיפול תרופתי היא מתבלבלת היא שוכחת דברים פתאום היא לא מבינה וכל מיני דברים שאפשר לפתור אותם בצורה קלה ופשוטה טיפול תרופתי שלוקחת כל יום בבוקר

zivadina

New member
תשובה פשוטה

אני הייתי מתחילה בקריאה על ההפרעה במבוגרים. אם אתה חושד שזהו הכוון, כדאי לעשות אבחנה מסודרת אצל פסיכיאטר, אשר יעשה גם אבחנה מבדלת ויגיד לך אם אתה סובלת מבעיות רגשיות בלבד או מהפרעת קשב. הדרך הזולה ביותר היא ללכת לנוירולוג מבוגרים של הקופה, להתפלל שהוא מכיר את הפרעת הקשב ויכול לעשות אבחון רציני ולתת טיפול הולם.

למעלה