שאלה פשוטה

Sandro

New member
שאלה פשוטה

מה ההבדל בין המושג "לאג" לפקודה "פינג"? (אם יש בכלל) וכיצד משתמשים בשניהם?

uzi2

Active member
lag היא מילה באנגלית

lag היא מילה באנגלית שמשמעותה "איחור" או "עיכוב" (או השתהות וכדומה) פינג, בין השאר גם מודד הפרשי זמן שלוקח לתקשורת להגיע ליעד וחזרה, ולכן אם הפינג מראה שמשך הזמן שלקח לתקשורת ללכת הלוך וחזור הוא גדול אז יש עיכוב בתקשורת.

uzi2

Active member
מתוך חלון DOS

למשל עבור www.google.com, אז אפשר מתוך חלון DOS להקיש:
ping www.google.com​
וזהו. אפשר ככה גם עבור אתרים אחרים.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
"המתחיל במצווה אומרים לו גמור"...

האם יש פרק זמן ממוצע סביר/סטנדרטי שניתן לומר בודאות שפרק זמן ארוך ממנו נקרא "עיכוב" (ואז מה ניתן לעשות כדי לקצר אותו ?) ופרק זמן קצר ממנו היה מוגדר כ"כל הכבוד" !? או: שכל זה מותנה בסוג החיבור DIAL-PU/ADSL והאם למהירות ה-UPLOAD/DOWNLOAD יש השפעה על מהירות התגובה של ה-PING ??? ואם לסוג ומהירות החיבור יש השפעה - מה היית מגדיר כזמן סביר וטוב למהירות חיבור של ADSL - 750KB/S .

aloner5

New member
לא ממש

תראה את "PING" כמו דפיקה על הדלת של בית של מישהו. אני עושה PING ל WALLA.CO.IL ומקבל תשובה (אני פה) אחרי חצי שניה (סתם מספר). זה לקח חצי שניה כי הבית של WALLA ליד שלי (שרתים בישראל). אם אתה עושה פינג לאתר שנמצא בסין לדוגמא. הדרך שאתה צריך לעשות כדי להקיש על הדלת היא יותר ארוכה, כי אני צריך ללכת לגרמיה קודם ואז לבייגין ואז לאיזו עיר ששם האתר נמצא) ולכן זמן התגובה יהיה 3 שניות. לא משנה עם יש לך קו T3 ! אם אתה רוצה לראות את הדרך בחן את TRACERT.

uzi2

Active member
בהמשך לתשובה של aloner5

הבדיקה המשמעותית ביותר שנחשבת היא הבדיקה של פינג לספקית שרותי האינטרנט שלך. יש אמנם חשיבות גם לפינגים לחו"ל (אירופה או ארה"ב), אבל כאן כפי שצויין יש בעיה עם זה שהגורמים לעיכוב יכולים להיות מגוונים החל ממספר השרתים שיש בדרך, דרך השאלה האם התקשורת לחו"ל עוברת בסיבים אופטיים תת-ימיים (פחות latency) או דרך לוויינים (יותר latency). יש גם חסמים תאורטיים תקשורת לא עוברת במהירות גבוהה ממהירות האור (משהו כמו 300,000 קילומטר בשניה), ותיקח משהו תקשורת לארה"ב תקבל חסם תאורטי של מעל 100ms לפינג לשם. מידת ה- latency (עיכוב) בתקשורת לא חשובה כמו מידת רוחב הפס כאשר מדובר למשל בהעברת קבצים, אבל נעשית חשובה כאשר מדובר בתקשורת אינטרקטיבית (למשל video conference).

למעלה