שאלה פשוטה

אתדי

New member
וואוו תודה זה מהמם

בירות??? זה מדהים
בתור אחת שאוהבת מאוד לשחק במטבח יש כאן רעיונות מצוינים תודה!
היום נפגשתי עם בעלי לצהריים בארומה וביקשתי את הכריך טבעוני שלהם, בפעם הראשונה בחיי שאני "מפגינה" טבעונות מחוץ לבית
אחרי ביס אחד שלי ושלו מכריך אחר יצאנו משם, ולמה?
כי הוא היה מבועס
אני הראתי לו במעשים את מה שהוא חושב, ונכון לעכשיו לא מסוגל לעשות
הוא הרגיש רע, ואני עוד יותר רע בגלל שלו רע
מה עושים?
כל הלפני אחרי ותוך כדי לא אמרתי מילה (אני אף פעם לא אומרת) על בריא לא בריא התעללות וכו'
ושתבינו, מוצרי חלב אין לנו חודשים בבית וגם לא תחליפים אין לנו בכלל צורך בזה, בשר בקושי לעומת בישולים מטורפים וחגיגות על האש שהיה בעבר, הבית שהוא בשליטה שלי בעיקר באוכל עבר בהדרגה ל"טבעוני" תוך כדי בישולים והמקסימום שבעלי שמע ממני כשהכנתי בשר זה "מגעיל אותי" בלי לפתח שום דיונים בעניין
וכשחודשים אני מבשלת מה שאני רוצה (עכשיו אני קולטת שאני מבשלת טבעוני איזה מצחיק זה) בעלי מברך על טרנד הבריאות....
כל מה שנשאר לנו זה בעיקר במסעדות והיום בפעם הראשונה קרה כזה דבר, מישהו התמודד עם זה?
לא יודעת למה אני כותבת כאן בכלל, נראה לי אני טבעונית בארון חחחחח הזוי
מפחיד להיות טבעוני, היה יותר קל לי לחשוב שאנו בודקת אם אני יכולה לא לתת יד בהתעללות בבעלי חיים ומצליח לי!
דרך אגב, מאז גיל בית ספר אני חושבת, שגיליתי לראשונה שיש משמעות לציור של הארנב על השמפו, לא נכנסו אלי הביתה מוצרים כאלה ואיפור, משחות שיניים וכו' שנוסו, גם אחרי שהתחתנתי והבאתי ילדים, אני אפילו חושבת שמרוב שזה "טבעי" אצלי בעלי בכלל לא שם לזה לב
באמת שזה הזוי מה שקורה פה
מצטערת שנפלתי עלייכם, פתאום הבנתי את זה, זה כמו שמישהו מתפלל בסתר מחליט לשים כיפה חחחחחח

subatoi

New member
לא הבנתי.

במקום לשבת ולאכול כל אחד את הכריך שלו, פשוט עזבתם את שני הכריכים אחרי ביס אחד? באמת?

ולמה זה "מפחיד להיות טבעוני"?

l coyote l

New member
מוץ מתבן.

ובאשר לפחד מטבעונות, מספר אפשרויות אקראיות שעולות במחשבתי:
- הפיכתך לחלק ממשהו שפעם גישתך אליו היתה שלילית, או חלק מאנשים שפעם גישתך אליהם היתה שלילית.
- חִצֵי לעג ו/או ביקורת מהסביבה. עימותים.
- חילוקי דעות ביתיים עם המשפחה הקרובה (בן/ת הזוג) על שינויים ברמה הישומית.
- חילוקי דעות אפשריים עם בן/ת הזוג ברמה האדיאולוגית/רעיונית.

קרוב לודאי שיש עוד הרבה אופציות שלא חשבתי עליהן.

subatoi

New member
כולם ברורים לי, פשוט שאלתי כדי

לפתח את הדיון עם המתדיינת

אני יכולה להבין אותך ומזדהה

קשה מאוד להחליט בפני עצמך ובפני אחרים על משהו שנוגד את עצמך כפי שהכרת את עצמך.
קשה לצאת מהארון בתור טבעונית אם את עדיין בקבלה של זהות אחרת שלך, משהו ששונה ממה שהיה פעם.
היית רגילה שאת "רגילה", ומה שזה אומר עלייך מבחינת הסביבה, והיית רגילה אולי שטבעונים הם כך או אחרת [לא יודעת, אולי זה לא היה], אבל עכשיו פתאום את טבעונית בעצמך, והאם זה אומר עלייך שאת כבר לא אדם רגיל? שאת כמו שחשבת על טבעונים? ומה אחרים יגידו עלייך? זה שינוי גדול בזהות, ואני יכולה להבין שזה גם קשה לבעלך, כי זה דבר אחד לאכול טבעוני, ודבר אחר שבת הזוג שלך מחליטה שהיא טבעונית- השני נשמע הרבה יותר מאיים, למרות שזו אותה פרקטיקה עצמה, כי מה עכשיו היא תהפוך להיות כמו כל הטבעונים האלה? ואולי הוא חשב שזה משהו בריאותי חולף ועכשיו הבין שזה הולך להישאר? ואולי הוא רואה את זה כ"מעכשיו אסור יהיה לי לאכול גם מהחי לנצח נצחים" והוא בעצמו לא בחר בדרך הזו...

אלו דברים שעוברים אנשים רבים בעת שינוי זהות, אל תפחדי, יש כאן הרבה תמיכה, ומגלים שזה שינוי שיחסית קל לאנשים לעכל ולקבל [לעומת חזרה בתשובה או יציאה מהארון מבחינה מינית], וגם יש לו צדדים ממש ממש כיפיים [אוכל טעים!!!! ובריא
] כמו להכיר אנשים טובים פתאום בגלל זה, להרגיש טוב עם עצמך פיזית ומוסרית, ולהיפתח לקהילה חמה ואוהבת חדשה.

האלזה

New member
אנקדוטה

אם זה משהו שהוא לא מסוגל לעשות, אז אין לו מה להרגיש רע.
אולי הוא מרגיש רע כי הוא יודע שהוא כן יכול לעשות משהו, והוא בוחר שלא.
לא רק סמנטיקה

ולא נפל עלינו, בשביל זה אנחנו פה! תמשיכי לספר לנו על התהליך, זה מרתק

למעלה