שאלה פשוטה

אתדי

New member
שאלה פשוטה

מה מחליף את החביתה של הערב בצורת חביתה?
הבנתי שיש קמח חומוס עם מיים וירקות שזורקים פנימה אבל טרם הבנתי את המתכון והיחס של המרכיבים
בבקשה עזרתכם בלי הטפות להיות טבעוני וכו'
אנחנו,
בעלי והילדים נשמח מאוד לצאת מהבשר, חלב וביצים מיד כל עוד זה יהיה באחריות
אגב חלבי כמעט לחלוטין אין לנו בבית כבר חודשים וגם לא תחליפי גבינה או חלב סויה, מוותרים על זה ממש בכיף
תודה :)

Rock Solid

New member
היי

אם תכתבי בגוגל "חביתה טבעונית" או "חביתת חומוס" תמצאי מלא מלא מתכונים.

בהצלחה

אתדי

New member
כן אבל בשביל זה אני לא צריכה לכתוב בפורום

רציתי פשוט מתכון שמישהו מכאן מכין אותו והוא מוצלח

שלום

זה מאוד מעליב כשהודעה ראשונה בפורום ישר מטיחה לך בפרצוץ: "נא לא להטיף". לא התכוונתי להטיף לך, ולמה שמישהו יתכוון להטיף לך?

לגבי חביתת החומוס הנה המתכון בו אני משתמשת:
לוקחת כף וחצי קמח חומוס ומערבבת במים עד שנוצרת בלילה דמוית ביצה טרופה. מבחינת תבלינים אני אוהבת קמצוץ ממש ממש קטן כורכום, קמצוץ מלח, קמצוץ פלפל שחור. אם בא לי חביתת ירק אני קוצצת את הירק ומכניסה לבלילה בשלב זה.
בנתיים מחממת שמן במחבת טובה [לא מתקמצנת על שמן כי חומוס הוא מאוד לא שומני ביחס לביצים, לכן הוא ידבק אם אתקמצן, ולא ישמין אותי יותר מחביתה רגילה גם אם לא אתקמצן, כי זה מתקזז].
לתוך השמן אם עשיתי חביתה שאינני חביתת ירק אני זורקת תוספות שאני אוהבת: אני אוהבת עגבניות, חצילים, קישואים, בצל. בדרך כלל. אבל האפשרויות הן אינסופיות: אפשר גם גמבות, פלפלים חריפים, זיתים [אני אלרגית], כרובית, תירס, שעועיות מבושלות למינהן, נקניקי סייטן, קוביות טופו ועוד ועוד יש באינטרנט מלא וריאציות.
כשהתוספות קצת נחו להן במחבת אני זורה עליהן את הבלילה, ממש כמו שהייתי עושה עם חביתה מביצים בעבר. מכסה מיד ומנמיכה את האש למינימום.
כשהחביתה נראית כאילו אפשר להפוך אותה אז הופכים לצד השני ושוב מכסים. אם שמת הרבה שמן [קורה עד שמבינים בדיוק כמה לשים שלא ידבק, אבל שלא יהיה יותר מדי] אז אפשר לספוג את זה בנייר סופג בסוף.
בתיאבון!

מתוך כל מה שרשמתי אני ממליצה על חביתת ירק שבה לא מטגנים מראש את התוספות אלא קוצצים ירק לתוך הבלילה עצמה ופשוט מטגנים משני צדדים.

האלזה

New member
אני לא חושבת שיש מה להעלב

מי שמכיר את השיח האינטנרטי- טוקבקיסטי- פייסבוקי בנושא הזה, התגובות מצד טבעונים הן לא תמיד סובלניות וענייניות כמו שאנחנו מקפידים בפורום הזה, אז החשש מובן...

האלזה

New member
הי אתדי, ברוכה הבאה

וברכות על המהלך לכיוון טבעונות.
יש את המתכון מהבלוג הזה:
http://tivonim-blog.co.il/פריטטה-טבעונית-אישית/
מודה ומתוודה שלא ניסיתי בעצמי את המתכון הזה, אבל כמעט כל דבר אחר שניסיתי מהבלוג הזה נכנס לרפטואר...
אני מעדיפה כל מיני מתכונים מבוססי טופו במקום התפקיד הקולינרי של חביתה.
אני ממליצה לך להצטרף לקבוצות ההדרכה של פרוייקט "אתגר 22+", זה פרוייקט מאוד תומך ופרקטי בו כל מיני אנשים מתנסים ביחד בטבעונות למשך 22 ימים ונעזרים באנשי מקצוע, תזונאיות, בשלנים וטבעונים ותיקים.
התגובות של בוגרי האתגר מאוד מפרגנות, וזה אומר הכל

http://veg.anonymous.org.il/etgar22

gs1234

New member
זה בדיוק מה שאני מכין כל הזמן

מתכון מעולה ומומלץ.

אפשר גם להכין אותו עם קמח עדשים במקום קמח חומוס.

אתדי

New member
קודם כל תודה על המתכונים אני אנסה כבר היום

הענין הוא שסביבנו יש לפחות 3 אנשים קרובים ממש שהם טבעונים וקשה מאוד להיות במחיצתם, מאלה שאומרים להם מה שלומכם הם עונים כשיפסיקו להפציץ את המוטציות שעושים מהתרנגולות לפני ההתחשמלות..... בקיצור זוועות עולם
לבעלי זה יצר אנטי הסטרי ולקח לי זמן לפחות להראות לו למשל שחלב לא בריא וזה ממש פגע לי בבית כי אוכל זה דבר כל כך מרכזי ולהפוך אותו למחלוקת תוך שימוש של ניסויים על הילדות וכו' זה ממש בלתי אפשרי, עוד לא פגשנו מישהו אחד (ויש הרבה בסביבתנו) שטבעוני או צמחוני אפילו חלקית שלא מתפוצץ עליינו כשרק עולה שאלה או באמת רצון להבין
חוץ מזה שלא כל אחד מסוגל להכיל את המידע שיש לכם בכל זאת...
בפרט שצמחוני אחד בא לבת ה5 שלי והתחיל להסביר לה שהיא אוכלת תרנגולת, ההלם שהיא היתה בו רציתי להרוג אותו, ומה עשיתי? הכנתי המון תרנגולות אחר כך בשביל להוציא אותה מהסיוט הזה אז בואו נכנס לפרופורציות...

אני הפסקתי את מוצרי החלב מסיבה מאוד פשוטה, החינוך של ההורים שלי מילדות לחמלה על בעלי חיים ואבא שלי היה מציל סדרתי, מכלבים חתולים בזים תרנגולות וכו' למרות שלא היו טבעוניים, כשנולדה לי הילדה השניה שלי והנקתי המון, פתאום הבנתי שמה שאני מייצרת זה גם הפרה מייצרת, נפל לי האסימון והבנתי שאין לי זכות בכלל לקחת את זה, בעלי גם נכנס לענין בגלל שפתאום הבנו!
חיזוקים שחלב לא בריא בכלל הוסיף ותבינו שבין לילה הפסקנו עם החלב לסוגיו ללא צורך בתחליפים אחרים, באמת ממקום טוב של אהבה......!
ואז כשהעזנו לדבר עם איזה טבעוני קיבלנו כאלה מטחים ואז התחיל כל הבלאגן בבית

עכשיו הכל בסדר אבל הגישה שלנו היא שונה
ולא שלא ניסיתי, התקשרתי לאנונימוס, שוטטתי ברשת, ניסיתי באמת להעביר את הבית בצורה שפויה וזה ממש מבהיל!
סליחה אם כתבתי בבוטות זה פשוט בשביל לא לסגור את החלון של הפורום הזה כי הוא נראה לי מדהים לפני שיכתבו לי פה מה עושים לעגלים כשאשאל על חביתה

מרב נוב

New member
מעניין ומוזר

אני טבעונית חדשה, מאז אוקטובר השנה.
מעולם לא שמעתי הטחות נגדי מצד טבעונים ותיקים ממני.
ומצד הלא הטבעונים אני מרגישה הרבה מאוד אהדה..

subatoi

New member
כמו כל דבר בעולם, זה תלוי.

יש אנשים כאלה, יש אנשים כאלה, תלוי את מי מכירים ואיפה מסתובבים

smaak

New member
די פשוט להכין

הכנתי פעם אחת, היה טעים,
אבל גם ככה לא אכלתי חביתות או ביצים לפני המעבר לטבעונות, רק לעיתים רחוקות.

היחס של מים וקמח חומוס הוא אחד לאחד,
מוסיפה לשם הרבה עשבי תיבול, בצל (אפשר לטגן את הבצל טיפה לפני, זה יוצא יותר טעים, במיוחד אם הוא סגול), אפשר גם ירקות שאת אוהבת.
משתמשת במחבת נון סטיק ומטגנת כמו פנקייק, ברגע שהחלק העליון מתייבש קצת הופכים.
פשוט וטעים.

smaak

New member
ולגבי המעבר

עושים את זה בהדרגה, לומדים לאט לאט מה לאכול במקום בעלי חיים, יש תקופת הסתגלות, ואחריה זה הרבה יותר פשוט.
כמו שהמליצו לך, יש את אתגר 22 שיכול לתת לך מענה בדיוק על השאלות והחששות,
יש כאן בתפוז פורום מקביל של בישול טבעוני ואת מוזמנת להישאר ולהעלות שאלות גם כאן וגם שם.

בפייסבוק יש גם שלל קבוצות, אני ממליצה על הורים טבעוניים, תוכלי לקבל גם שם רעיונות ותמיכה.

ladybug6

New member
ברוכה הבאה

מתכונים והמלצות כבר קיבלת, אז נשאר לי רק להגיד וולקאם, ושטוב שאת ממשיכה בדרכך בלי קשר לגישות קיצוניות שנתקלת בהן במקומות אחרים. בסופו של דבר, אף אחד לא נהיה טבעוני בשביל טבעונים אחרים אלא בשביל בעלי החיים ובשביל עצמו

אתדי

New member
תודה

ותודה על המתכונים, עוד לא הספקתי להכין כי טיילני כל השבת
הטבעונים הקרובים אלינו הם מהמשפחה כך שאין בחירה, אני גם מבינה את המקום הזועק במקום בעלי החיים שממנו הם מדברים אבל עדיין קשה איתם
אתגר 22 לא מעניין אותי
אגב בפשטידות הבנתי שמה שמחליף את הביצים זאת הטחינה, מה מחליף בעוגות בחושות?

ימימה

New member
יש כל מיני אפשרויות

רסק תפוחים, מעדן סויה בטעם וניל/שוקו, וגם טחינה במקרים מסוימים... יש הרבה מתכונים ברשת, עם כל מיני רעיונות...

אתדי

New member
הבנתי אז בעצם אין משהו שיחליף את

ההקצפה בעוגה או את "התפיסה" של כל המרכיבים במקום הביצה?
כמו שבפשטידה הטחינה מחליפה את הביצה בלי שום שינוי בשאר המרכיבים (ניסיתי זה ממש מעולה)

l coyote l

New member
אין משהו יחיד שעובד בשביל הכל.

לכל דבר מתאים משהו אחר.
לכן ההמלצה ללכת על מתכונים מטובענים מראש כדי לחסוך לפחות בהתחלה את הניסויים.
אחרי שמבינים ממתכונים מוכנים מה עובד עבור מה, כבר יותר קל לעשות צירופים לבד.

למעלה